Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 08:56, 08 lut 2024

vita napisał(a)
Tu się rozwija jeden z najciekawszych wątków na forum Nowoczesny, ekologiczny, smakowity, że o długim i wąskim nie wspomnę już Dla mnie za skomplikowane są te systemy nawadniania w szklarni, ale będę potrzebować i przestudiuję uważnie kilka razy Dobra robota Pati

Dzięki Wiktorio mam nadzieje, że system zadziała tak jak u innych na filmikach widziałam. Jeśli się nie uda uzyskać wystarczającego ciśnienia to dopiero wtedy dołożymy tą pompkę na baterie i zmodyfikujemy jakoś.
NowaKiKi 11:03, 08 lut 2024

vita napisał(a)
Tu się rozwija jeden z najciekawszych wątków na forum Nowoczesny, ekologiczny, smakowity, że o długim i wąskim nie wspomnę już Dla mnie za skomplikowane są te systemy nawadniania w szklarni, ale będę potrzebować i przestudiuję uważnie kilka razy Dobra robota Pati

Nawadnianie fajna rzecz.
przynajmniej mozesz pojechac gdzies i nie musisz nikogo prosic o podlewanie
NowaKiKi 11:05, 08 lut 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Pomidor bardzo fajny i w smaku i wyglądzie. Moim zdaniem warty sadzenia co roku. Ja niestety nie mam zdjęcia jak rosną, ale na str. 179 wrzuciła je Muszelka i opisała czym podwiązuje cukinie.

Moze w przyszłym roku pomysle o nim.

widziałam własnie u Muszelki ale myslałam że masz jakis inny patent na podwizywanie. Musze poszukac jakis tasm do wiazania.
Makao 19:38, 08 lut 2024

Jak zwykle u Ciebie duża wiedza techniczna. Podziwiam.
Też czekam na czas wysiewanie
Rojodziejowa 22:12, 08 lut 2024

Patrycja, zadałaś u nie pytanie o system do nawadniania kropelkowego. Niestety skończyło się na tym, że małżon kupił jakieś linie kroplujące i teraz to nabiera mocy prawnej, zanim się zabierze za zakładanie faktyczne. A przydałoby się nam to bardzo, bo prawdopodobnie w wakacje zostawiamy wszystko pod czyjąś opieką na 2-3 tygodnie. Jeśli mieliby to ogarniać moi rodzice, to musimy im to jak najbardziej ułatwić.

Widzę, że Ty za to nie próżnowałaś i plan gotowy już masz
NowaKiKi 10:34, 09 lut 2024

Patrycja a jak Twoje pozionki, bo u mnie nic jeszcze nie wzeszło
Patrycja_KG_Lu 16:17, 09 lut 2024

NowaKiKi napisał(a)
Patrycja a jak Twoje pozionki, bo u mnie nic jeszcze nie wzeszło

Chyba zależy od jakości nasion, odmiany, temperatury, wilgotności. Nie przykrywałaś ziemią? W Naturalnie o ogrodach twierdzili, że kiełkowanie może zając nawet 3 tygodnie.
Patrycja_KG_Lu 16:21, 09 lut 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Patrycja, zadałaś u nie pytanie o system do nawadniania kropelkowego. Niestety skończyło się na tym, że małżon kupił jakieś linie kroplujące i teraz to nabiera mocy prawnej, zanim się zabierze za zakładanie faktyczne. A przydałoby się nam to bardzo, bo prawdopodobnie w wakacje zostawiamy wszystko pod czyjąś opieką na 2-3 tygodnie. Jeśli mieliby to ogarniać moi rodzice, to musimy im to jak najbardziej ułatwić.

Widzę, że Ty za to nie próżnowałaś i plan gotowy już masz

Czy oprócz linii macie też kupione wszystkie elementy po drodze? Pompą czy grawitacyjnie będziecie robić?
Patrycja_KG_Lu 16:22, 09 lut 2024

Makao napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie duża wiedza techniczna. Podziwiam.
Też czekam na czas wysiewanie

U mnie na razie tylko poziomki wysiane. W weekend zaczyna się kwadra liścia z tego co pamiętam, więc zaczną się kolejne siewy.

Gruszka_na_w... 16:54, 09 lut 2024

A u mnie 14 stopni na plusie. Szkoda, że przy okazji mocno wieje, jest buro i ponuro.
Wiele lat tremu bawiłam się w ogrodowanie wg wskazań kalendarza księżycowego. Przestałam, kiedy w pewnym momencie kalendarz nie współpracował z moim własnym kalendarzem (wolny czas).
Nie zauważyłam istotnego wpływu faz księżyca na zdolność kiełkowania, wzrost i przechowywanie. Pozaksiężycowe elementy typu temperatura, wilgotność, nasłonecznienie, rodzaj gleby miały zdecydowanie większy wpływ na efektywność uprawy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies