Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Kordina 13:36, 06 lut 2024

Patrycjo, powiem krótko i naukowo - o kurza mordeczka!
A tak w ogóle to gratuluję Twoich umiejętności planowania i rozkminiania tematu
Marcin89 13:48, 06 lut 2024

Nie każdy facet by to ogarnął od strony technicznej. A Ty robisz to tak dobrze i profesjonalnie

Sam może kiedyś odgapię, bo podlewanie z konewki jest uciążliwe. Gdy mam 1 zmianę to wieczorem jest czas. Gdy mam 2 zmianę to muszę o świcie lub po 22 latać z konewką... Jest to męczące.
Patrycja_KG_Lu 18:49, 06 lut 2024

Wyczekuje sezonu, wspominam i zaczynam rozpisywanie ile sztuk danej odmiany wsiać.

anuska2507 19:35, 06 lut 2024

Kolorowe te wspomnienia

Odbierz priv.
Kordina 20:38, 06 lut 2024

Ostatnie zdjęcie to kolorowy patchwork warzywny
Muszelka 20:47, 06 lut 2024

Kordina napisał(a)
Ostatnie zdjęcie to kolorowy patchwork warzywny

Gęba sama się do zdjęcia śmieje
Patrycja_KG_Lu 20:54, 06 lut 2024

To ostatnie zdjęcie było końcowym zbiorem przed przymrozkiem. Te zielone jak sukcesywnie dojrzewały jedliśmy jeszcze długo.
Patrycja_KG_Lu 21:52, 06 lut 2024

Kiedyś pisaliśmy tu i u Rojodziejowej o używaniu sztucznej inteligencji AI przy projektowaniu ogrodu. Pewnie część z Was słyszała o dzisiejszym hicie Internetu - nowym produkcie firmy Ap…e. Filmiki z jego używania podbijają social media. W pierwszej chwili pomyslałam, że to żart, jakaś kampania marketingowa. Lecz weszłam na stronę oficjalną firmy i rzeczywiście da się kupić ten sprzęt.

Wyobrażacie sobie jakie zastosowanie znajdzie w ogrodzie i jego projektowaniu? Na przykład zakładacie te „magiczne okulary” widzicie to co jest przed Wami (świat rzeczywisty) plus Wasze zaprojektowane rabaty w 3D nałożone na to jako warstwa kolejna? Przechodzicie obok nich, oglądacie z każdej strony, a wirtualny motyl siada Wam na ręce?

Linki do wideo, o których wspominam:
1. https://vm.tiktok.com/ZGeksKvoF/
2. https://vm.tiktok.com/ZGeksTEwE/ - w tym świetny przykład połączenia gry z nudnymi czynnościami jak np. odkurzanie podłogi lub wyznaczanie sobie okularami całej powierzchni i potem pokazuje gdzie się odkurzaczem przejechało, a jaki fragment ominęło.
NowaKiKi 11:42, 07 lut 2024

pomysł podlewania super.
Ja co prawda mam tylko skrzynie warzywna ale maz przekopal mi przez ogrodek nawadnienie do skrzyni, ja co prawda w tamtym miejscu mmoge podlewac skrzynie tylko z sieci, ale dla mnie hitem był programator ktory założył i miałam ustawiony ze codziennie rano podlewały mi sie pomidory o konkretnej godzinie. W tym roku bedziemy to jeszcze przerabiac tak aby cała skrzynia sie podlewała, bo w zeszłym roku wykonywane było jak juz posadziłam warzywa i tylko pomidory dało sie tak ogarnac.

u mnie woda z podziemnego zbiornika wykorzystywana jest do podlewania trawnika, i w zeszly roku ilosciowo było w sam raz jej, zobaczymy jak w tym roku.
Marcin89 11:42, 07 lut 2024

Czego to ludzie nie wymyślą?!
Nawet bym o tym nie pomyślał, a przydały by się takie okulary. Zwłaszcza przy wybieraniu roślin pod kątem ich późniejszych rozmiarów.