Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

ajka 22:30, 02 kwi 2025

Wy to jesteście wariatki jednak żeby pszczoły kupować i trzymać w lodówce? Mój eM by mnie z domu wyrzucił
Magara 22:44, 02 kwi 2025

Kolejna murarkowa Bardzo kibicuję i Tobie i Agnieszce

Tak myślę o lodówkowej hodowli murarek w przyszłym roku, ale Małżonek mi przypomniał, że czasem jednak wczesną wiosną/późną zimą wyjeżdżamy na dwa, trzy dni i wtedy wyłączamy lodówkę - ile one muszą mieć stopni żeby się przedwcześnie nie obudzić? Dam radę je zapakować do lodówki turystycznej - jakkolwiek głupio by to nie brzmiało???
Wiaan 09:39, 03 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Zerknij na stronę 408. Wrzuciłam tam zdjęcia i opis A jak już wpadłaś to może podpowiesz. Trzęsłam przekwitniętymi jeżówkami mocno w okolicy danej rośliny. Kiedy takie siewki się pojawiają? Zastanawiam się czy nie wypiele przypadkiem. Druga sprawa - bardzo mi podrosła hakonka od Ciebie, chciałabym ją podzielić i wsadzić w docelowe miejsce. W jakim miesiącu to zrobić?

Muszę się poprawić z obecnością na forum, brakuje mi tego, ale mam totalny brak czasu.
Twoje ładnie wyglądają, myślę, że warto je przyciąć w maju dla rozkrzewiania.
Też nie przyjęła mi się jedna sztuka, zostawiłam sobie na taką okoliczność w donicy kilka sadzonek i przetwały zimę w tej donicy

Co do jeżówek to ja widzę już teraz siewki, lada chwila będzie totalny wysyp. Jak teraz wypielisz to będą nowe na bank.
Hakonki dzielę jak już zaczynają się pojawiać kiełki, ale tak naprawdę to ja je dzielę cały sezon Poczekaj może jak miną zapowiadane minusy pod koniec tygodnia i wtedy śmiało podziel.
Będę dzieliła turzyce Raureif gdybyś chciała kilka
AgaBoso 09:41, 03 kwi 2025

Aneta, kiedy najlepiej przesadzić siewki jeżówek w docelowe miejsce?
Wiaan 09:45, 03 kwi 2025

AgaBoso napisał(a)
Aneta, kiedy najlepiej przesadzić siewki jeżówek w docelowe miejsce?

Poczekałabym jak zrobi się ciepło, po przymrozkach.
Margo2 22:20, 03 kwi 2025

U mnie murarki są bez trzymania w lodówce.
Chyba wykorzystują u mnie wszelkie dziury. Zrobiłam im też domki i widze, że część jest wypełniona. Co roku widzę je latające od kwiatka do kwiatka.
Mam nadzieje, że tak zostanie
Makao 08:14, 04 kwi 2025

Margo2 napisał(a)
U mnie murarki są bez trzymania w lodówce.
Chyba wykorzystują u mnie wszelkie dziury. Zrobiłam im też domki i widze, że część jest wypełniona. Co roku widzę je latające od kwiatka do kwiatka.
Mam nadzieje, że tak zostanie

Bo murarki występują naturalnie w przyrodzie. Nie trzeba mieć własnej chodowli ale to ciekawe doznania gdy można sobie je hodować takie swoje od jajeczka po dorosłą postać.
Patrycja_KG_Lu 19:50, 04 kwi 2025

Murarkowy domek zawisł przy warzywniku, wlot do domku od wschodu zgodnie z zaleceniami. Trudno mi odpowiedzieć na pytania, bo to moje początki. Miałam podglądać Agnieszkę i doszkolić się w tym roku, a murarki kupić dopiero w sezonie 2026. Jednak przyciągnęłam je myślami szybciej niż planowałam i skorzystałam z oferty pewnego pana z miejscowości obok, który oddawał za darmo swoje nadmiarowe.
Patrycja_KG_Lu 19:55, 04 kwi 2025

Prawie PRZED (kancik robiony trochę wcześniej).

PO

ŚŚ na etapie tuż tuż

Podobnie brzoskwinia Soczysta.
Patrycja_KG_Lu 19:59, 04 kwi 2025

Kocimiętki w wąskich dostały element ozdobny, lekko ruszone wydzieliły olejki i zwabiły takiego osobnika na mizianie.

Jagody kamczackie kwitną.