Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Magara 23:11, 13 kwi 2025

Zdjęcia już nie cytuję - ale pojazd zarąbisty
MartaCho 07:27, 14 kwi 2025

Przeuroczy Twój pomocnik! I jakie praktyczne ma zabawki
Ciesz się i korzystaj jak najwięcej z tego wspólnego ogrodowania, bo niestety wyrastają z tego dzieci
LIDKA 08:15, 14 kwi 2025

Pomocnica super.

Mam w przedogródku i na tarasie oraz na elewacji te lampki i raczej to nie ich problem. Te skraplającą wode też zauważam.

Moje 5 lat już są, świeca codziennie bo automat mamy a jeszcze żarówek nie wymieniałam nawet.
Patrycja_KG_Lu 09:01, 14 kwi 2025

Widzieliście prognozy na czwartek?
MagdaLenka 09:11, 14 kwi 2025

Widziałam prognozę i trochę mnie to przeraża, że wejdziemy z zimy prosto w lato...
MartaCho 09:13, 14 kwi 2025

Piękna pogoda na świąteczny tydzień się zapowiada, ale taki przeskok w ciągu tygodnia? Jak Wasze samopoczucie w taką pogodę?
Makao 09:16, 14 kwi 2025

Samo to ocieplenie mnie nie przeraża a raczej raduje ale tak pisze MagdaLenka ten nagły przeskok może być ciężki dla naszego samopoczucia. No ale fajnie że święta Wielkiej Nocy będą ciepłe.
anuska2507 09:30, 14 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jedno i drugie. Mąż podejrzewa, że winowajcą jest słaby model lampek, bo zauważył dużo nalotu na miejscu wkręcania żarówki. W samych kloszach pojawia się skraplanie wody

Mnie też się wydaje, że co najmniej jedna lampa jest wadliwa i albo ma źle poprowadzoną instalację wewnątrz obudowy albo jednak dostało się do niej za dużo wody i stąd zwarcia i przebicia do obudowy.
A sprawdzałaś jaką klasę szczelności IP mają te lampy?
pestka56 10:22, 14 kwi 2025

Pytałam czemu sobie na wcześniejszym stadium do omleta nie ścięli to powiedzieli, że w tym roku planują nie ścinać, a jedynie dla ozdoby je mieć.

Co do lampek to inne modele u mnie na razie dobrze działają, a te kablowe wcale. Mimo zalewania puszek żywicą, lutowania kabli, a nie skręcania, dawania termoskurczek cały czas mamy jakieś problemy i nam korki wywala. Dawno temu nawet o tym pisałam tutaj, bo szukaliśmy przyczyn i rozwiązań dla tego problemu. Problem jest na obwodzie z trzema reflektorami i trzema lampami stojącymi.

Ja nie wytrzymałam. pierwsza wypustka, ktora się u mnie pojawiła została schrupana natychmiast na surowo. Są pyszne

Polecam ci takie hermetyczne łączówki do kabli. U mnie funkcjonują bez zarzutu.

pestka56 10:25, 14 kwi 2025

Jedno i drugie. Mąż podejrzewa, że winowajcą jest słaby model lampek, bo zauważył dużo nalotu na miejscu wkręcania żarówki. W samych kloszach pojawia się skraplanie wody.

Miałam podobne lampki tylko ukośnie montowane na słupkach wzdłuż podjazdu i stale coś się działo. W końcu jak zauważyłam, że mrowki sobie w jednym z kloszy zaczęły budować gniazdo, to sprawdziliśmy ich szczelność i... wywaliliśmy je ciupasem. Skończyły się problemy z elektryką.