Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Wafel 20:34, 27 sie 2025

Tak tylko wrzucę swoje trzy grosze do rabaty z Amanogawami Widzą mi się w tym miejscu roślinki kwitnące na długich, smukłych pędach takie właśnie jak zawilce jesienne krwiściąg czy nawet te ostróżki albo jeżówki blade jak ktoś pisał wcześniej. Zawilce dopiero teraz u mnie zaczynają kwitnąć, to kwiaty późnego lata. Puszczają rozłogi, ja muszę trochę wyrywać, ale do opanowania. W tym roku bardzo u mnie wyrosły, są wysokie i całe w pąkach, będzie spektakularne kwitnienie w tym sezonie
Monia81 20:42, 27 sie 2025

Ja nie mam piwnicy, ale u mnie rodzice w piwnicy przechowują buraczki, ale w pojemnikach i zasypane ziemią, już któryś rok z rzędu, tak samo mają z marchewką i pietruszką, nic się im nie działo, w kwietniu kończyli dopiero warzywa z zeszłego roku
Z identyfikacją hortek niestety nie pomogę, sama się zastanawiam nad niektórymi, a że podobne do siebie, to ciężko czasami potwierdzić co to.

Piękne masz te zbiory
UlaB 21:47, 27 sie 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Kolejna z pomyłek kwitnie tak:

I tylko na czubkach pędów jak na razie. Bardzo późno rozkwitła w porównaniu do innych hortensji. Rozpoznaje ktoś?

Moze to Mega Mindy?

I mega zbiory pomidorowe
Kordina 00:36, 28 sie 2025

Patrycjo ponieważ sama znalazłaś wrzuć proszę filmiki do https://www.ogrodowisko.pl/watek/11584-filmy-wywiady-z-uczestnikami-forum-ogrodowisko linki do filmów i do wątków na Ogrodowisku równolegle
Napisz jeszcze proszę jaką wysokość ma Caradonna Compakt u Ciebie? Czy usunąć to zdjęcie szałwii?
Patrycja_KG_Lu 09:28, 28 sie 2025

Kordina napisał(a)

Na kuchenną tapetę, ha, ha
niezły zbiór i ten gęsty półkilowy pomidor, będziesz robiła passatę jak w zeszłym roku?

Kolejna partia zrobiona Linki do nagrań dodałam w wątku filmowym.

Drugie kwitnienie Caradonna Compact ma 40-50 cm wysokości.

Pierwsze kwitnienie gęste i może ciut wyższe.
Kordina 12:21, 28 sie 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Drugie kwitnienie Caradonna Compact ma 40-50 cm wysokości.

Pierwsze kwitnienie gęste i może ciut wyższe.

Dziękuję wysokość odpowiednia dla mnie
Kontonaogrod 11:24, 29 sie 2025

Podziwiam i ogród i uprawy i przetwory

Zobaczyłam i pomyślałam o Tobie - Twoje okolice

https://www.olx.pl/d/oferta/pierwsza-linia-zabudowy-jezioro-glinki-dzialka-2034-mkw-dom-z-bala-CID3-ID16TDEx.html
Makao 11:25, 29 sie 2025

Patrycja tylko takie coś dostałam z pektoenzem.

Pewnie muszę pojeździć dalej i poszukać czegoś innego żeby był sam pektoenzym bo to jest mieszanka drożdży, pożywek, soli mineralnych, witamin i pektoenzymu.
UrszulaB 14:41, 29 sie 2025

Kontonaogrod napisał(a)
Podziwiam i ogród i uprawy i przetwory

Zobaczyłam i pomyślałam o Tobie - Twoje okolice

https://www.olx.pl/d/oferta/pierwsza-linia-zabudowy-jezioro-glinki-dzialka-2034-mkw-dom-z-bala-CID3-ID16TDEx.html

Cud, miod i orzeszki! Rewelacyjna lokalizacja i dom!!!!
Patrycja_KG_Lu 18:48, 29 sie 2025

Wafel napisał(a)
Tak tylko wrzucę swoje trzy grosze do rabaty z Amanogawami Widzą mi się w tym miejscu roślinki kwitnące na długich, smukłych pędach takie właśnie jak zawilce jesienne krwiściąg czy nawet te ostróżki albo jeżówki blade jak ktoś pisał wcześniej. Zawilce dopiero teraz u mnie zaczynają kwitnąć, to kwiaty późnego lata. Puszczają rozłogi, ja muszę trochę wyrywać, ale do opanowania. W tym roku bardzo u mnie wyrosły, są wysokie i całe w pąkach, będzie spektakularne kwitnienie w tym sezonie

Zawilce miały chyba najwięcej głosów