Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Basieksp 19:04, 02 sie 2023

Mąż mi kupił w prezencie ostatnio mini drukarkę termo do etykiet. Wielkość jej mniejsza niż telefonu.

Fajny prezent a ja się męczę i naklejam taśmę malarską i podpisuję ta mini drukarka podoba mi się, nawet nie wiedziałam, że takie coś jest a pikle ogórkowe bardzo apetycznie wyglądają
Patrycja_KG_Lu 22:00, 02 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Fajny prezent a ja się męczę i naklejam taśmę malarską i podpisuję ta mini drukarka podoba mi się, nawet nie wiedziałam, że takie coś jest a pikle ogórkowe bardzo apetycznie wyglądają

Najlepsze jest to, że nie potrzebuje tuszu. Minus taki, że trzeba kupić firmowe naklejki, bo mają chipa do wykrywania zamienników, tak jak przy drukarkach zwykłych.
edi75 08:53, 04 sie 2023

Patrycja bardzo apetycznie wyglądają Twoje przetwory
Wiaan 09:09, 04 sie 2023

Przetwory imponujące, poproszę o przepis na takie wisienki w całości uwielbiam
veva 09:54, 04 sie 2023

Patrycja podziwiam Cię za całokształt- małe dziecko, zrobiony plan ogrodu, talent cukierniczy i nieźle zapełniona spiżarnia. Musisz być bardzo zorganizowaną osobą
Co do podpisywania słoików, to ja wycinam etykiety ze zwykłego papieru (czasami jak mi się chce to drukuję jakieś fikuśne kształty), zamaczam je w mleku i przyklejam na słoik. Trzyma jak klej, a później łatwo zmyć.
Kontonaogrod 12:51, 04 sie 2023

Patrycja, podziwiam. Super Ci idzie

pogooglam tę drukarkę, nawet nie wiedziałam że takie coś istnieje

buźki!
edi75 21:47, 04 sie 2023

Patrycja masz może sprawdzony przepis na korniszony
anuska2507 22:04, 04 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Można sobie ułatwić i zamiast taśmy kupić w papierniczym gotowe naklejki - cenówki. Są też etykiety samoprzylepne w różnych rozmiarach na arkuszu A4 do zadrukowania w zwykłej drukarce.
Patrycja_KG_Lu 14:06, 05 sie 2023

Wiaan napisał(a)
Przetwory imponujące, poproszę o przepis na takie wisienki w całości uwielbiam

Dziękuję. Wisienki myję i dryluję. Potem do gara z dodatkiem żelfixu (można też zrobić wersję z pektyną). Muszą zawrzeć, potem dodaje cukier (mieszam by nie przywarły, cukru zgodnie z ilością podaną na opakowaniu, są żelfiksy 2:1 lub 3:1 lub uniwersalne, że daje się cukru ile chce) i ponownie jak się zagotują to wyłączam gaz. Nalewam gorące do słoików starając się, aby soku i wisienek było proporcjonalnie w każdym. Zamykam i do góry nogami daje na 10-15 min. Po wystygnięciu są właśnie wisienki w całości niemal, a z soku taka fajna galaretka się tworzy. Robiłam też drugą porcję, gdzie po wydrylowaniu dałam do rozdrabniacza na chwilę. Gotowy dżem jak dla mnie mial lepszą do smarowania na kanapkach konsystencję. Ten z wisienkami w całości lepszy do deserków, gdzie warto podkreślić/uwidocznić wisienki.
Patrycja_KG_Lu 14:07, 05 sie 2023

veva napisał(a)
Patrycja podziwiam Cię za całokształt- małe dziecko, zrobiony plan ogrodu, talent cukierniczy i nieźle zapełniona spiżarnia. Musisz być bardzo zorganizowaną osobą
Co do podpisywania słoików, to ja wycinam etykiety ze zwykłego papieru (czasami jak mi się chce to drukuję jakieś fikuśne kształty), zamaczam je w mleku i przyklejam na słoik. Trzyma jak klej, a później łatwo zmyć.

Dobry patent. Chyba o nim gdzieś pisałaś i miałam go przetestować, ale nie zdążyłam, bo mąż mi ten prezent sprawił