Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 23:52, 30 lip 2023

Na razie środek lata, sadzić za bardzo w te upały nie chce. Mam prawie gotowe wąskie rabaty (muszę jeszcze wybrać wiosenne akcenty - czy narcyzy czy czosnki itp.). Trójkątna rabata pod oknem kuchennym będzie tworzona na jesieni. Oswoiłam się z kształtami rabat - zarówno trójkątnymi z przodu jak i tymi wystającymi z tyłu. Poplon niestety już przekwitł. Trochę rumianku jeszcze jest. To był dobry pomysł by dać tam poplon i sprawdzić kształty rabat. Na dniach chce dokładnie zmierzyć te rabaty trójkątne przy wjeździe by rozplanować rośliny i ich ilości.

Ostatnio bardziej skupiałam się na wnętrzu, bo chociaż już mieszkamy to jest jeszcze kilka rzeczy do ogarnięcia. Na pożyczonej maszynie uszyłam ostatnio firanki i zasłonki z zamawianego na metry materiału. Kończyliśmy wystrój pokoiku dziecięcia by się wyrobić przed urodzinami. Dziś impreza rodzinna, a ja piekłam na nią swój drugi tort w życiu (jedna masa z własnych czarnych porzeczek z ogrodu).

Do tego dochodzi duża ilośc zrobionych przetworów. Jutro czeka mnie przygotowywanie ketchupu z cukinii na zimę.

Nie powiedziałabym, że jesteśmy na tym samym etapie. Jesteś o wiele bardziej w zaawansowanym miejscu.

P.S. Ta łopatka jest z prezentowego zestawu do piaskownicy. Nie udało się odebrać. Całe szczęście nie wymachiwała w kierunku tortu.
Wafel 01:26, 31 lip 2023

Kurczę, kobieto ale ty jesteś wielozadaniowa i to jeszcze przy małym dziecku. Hodujesz owoce i warzywa,planujesz cudowny ogród, wnętrze domu, szyjesz, robisz przetwory, torty, no szacun!!!
Marcin89 08:46, 31 lip 2023

Nie ukrywam, mi też brakuje większej aktywności Patrycji na forum. Ale rozumiem czym ta zmniejszona aktywność jest podyktowana
Fajnie jest być chociaż na podobnym etapie i podpytywać o różne tematy

Patrycja, wszystkiego najlepszego dla córeczki z okazji urodzin W sobotę mamy urodziny mojej bratanicy, też 1-sze
Angelika95 09:52, 31 lip 2023

Tak myślałam, że nie leniuchujesz tylko działasz na innych obszarach lubię ludzi, którym się chce coś robić, dlatego lubię do Ciebie zaglądać

Wszystkiego najlepszego dla córeczki, niech rośnie zdrowo ❤️ tort arcydzieło, aż ciężko uwierzyć, że drugi w życiu. Wygląda jak z cukierni.

A co do zaawansowania to ja mam tylko jedną rabatę i warzywnik, więc tu się nie zgodzę. Reszta na przyszły rok, bo aktualnie wykańczamy dom, żeby się wprowadzić przed narodzeniem naszego pierwszego dzieciątka
AnnaCh 10:33, 31 lip 2023

Sto lat dla małej
Patrycja jak robisz przetwory, to polecam sos słodko-kwaśny z cukinii z tego przepisu
DariaB 10:35, 31 lip 2023

Patrycjo jesteś kobietą wielu talentów i umiejętności! Sto lat dla córeczki. Tort przepiękny!
MagdaLenka 11:54, 31 lip 2023

Prosimy o jakieś aktualne zdjęcia ogrodu (w wolnej chwili).
Kontonaogrod 11:57, 31 lip 2023

Zaglądam, chyba nie masz czasu na swój wątek Pokazuj, jest co! Szacun za to co już ogarnęłaś, no i małe dziecko - podziwiam! Przetwory mega Super mieć swoje!
Patrycja_KG_Lu 12:40, 31 lip 2023

Nie dodawałam zdjęć, bo wydawało mi się, że nie ma postępów. Aktualnie tak wygląda front. Przekwitł poplon.

Wysypałam najpierw drobną korę, a na nią średnią. Wizualnie lepiej rabata wyglądała z tą drobną.

Patrycja_KG_Lu 12:42, 31 lip 2023

Wschodnia strona. Tam gdzie poplon wymieszany z chwastami będzie kiedyś rabata.

Zachodnia strona. Tutaj będzie najwęziej, bo ok. 1 m trawiastej ścieżki i 1,5 m rabaty, która już ma skoszony poplon.