Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w malinówkach

Ogród w malinówkach

LIDKA 15:19, 02 sie 2024

olciamanolcia napisał(a)
Marcin a te wszyskie ciągle nasze kopania i zmiany to przez te Ogrodowisko
Jedna kopie druga zrywa darń trzecia dosadza przesadza wysadza tylko Mrokasia się wyłamała likwidując rabatę i siejąc trawę

To ja to przgapiłam u Mrokasi. ide oblikać te akcje!
olciamanolcia 15:21, 02 sie 2024

LIDKA napisał(a)

To ja to przgapiłam u Mrokasi. ide oblikać te akcje!

To dawno było ale w tym sezonie
mrokasia 15:48, 02 sie 2024

olciamanolcia napisał(a)

To dawno było ale w tym sezonie

Olcia, jaaaaaa??? To nie ja….

Aaaa, mówisz pewnie o tej mini zmianie pod kuchennym oknem? Gdy po usunięciu tujki pomniejszyłam rabatę o 0,5 m2? .

Nie czuję się winna, potem kilka rabat lekko powiększyłam przy okazji odświeżania kancików .
olciamanolcia 16:14, 02 sie 2024

mrokasia napisał(a)

Olcia, jaaaaaa??? To nie ja….

Aaaa, mówisz pewnie o tej mini zmianie pod kuchennym oknem? Gdy po usunięciu tujki pomniejszyłam rabatę o 0,5 m2? .

Nie czuję się winna, potem kilka rabat lekko powiększyłam przy okazji odświeżania kancików .

Tak o to mi chodziło że jako jedyna rabatę pomniejszałaś
Patrycja_KG_Lu 22:04, 02 sie 2024

https://www.facebook.com/share/r/j3X9i7XLDTbZU1bn/?mibextid=UalRPS jeśli masz FB to zerknij na tą rolkę - w niej masz tulipany i rozplenice
Marcin89 23:30, 02 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
https://www.facebook.com/share/r/j3X9i7XLDTbZU1bn/?mibextid=UalRPS jeśli masz FB to zerknij na tą rolkę - w niej masz tulipany i rozplenice
Widziałem ją. Wtedy co trafiłaś na profil tej Pani i było parę inspiracji. Ma też super rabatę z kocimiętkami, inną z jeżówkami i te kompozycje w donicach. Zdecydowanie trafia w mój gust

Zauważyłem, że coraz bardziej podobają mi się inne odmiany rozplenicy niż Hameln i Little Bunny. I chyba wiem czemu - lubię takie o szerszych źdźbłach i mocno wystających kwiatostanach. A niektóre Hameln mają takie kwiatostany schowane w kępach i drobne.

W ogóle ktoś to pisał na forum (być może Renata Kokesz), że rozplenice Hameln różnią się od siebie. Chodziło o pokrój bardziej wzniesiony lub fontannowy. Ja też widzę różnicę w źdźbłach, kwiatostanach. Akurat dużo ludzi wrzuca zdjęcia z teraz na fb i widzę te różnice. Dziwna sprawa

Np. moja najnowsza Hameln różni się wizualnie od tych co pokazała dziś Klaudia (Malinowy Zakątek). Czyżby to kwestia warunków uprawy, światła, nawożenia?
edi75 13:53, 05 sie 2024

Marcin a brzozy już znalazłeś?
Marcin89 15:22, 05 sie 2024

edi75 napisał(a)
Marcin a brzozy już znalazłeś?
Nie, nawet nie szukałem. Ale to i lepiej, sadzenie wypadnie sierpień, wrzesień jak jest chłodniej.
edi75 15:25, 05 sie 2024

Ja posadziłem tydzień temu
Znajomi sąsiedzi dziwią się
Brzozy poradziłaś... przecież tak brudzą i żarłoki..nic ci tam nie urośnie..och
Marcin89 00:22, 07 sie 2024

Jakiś czas temu pisałem o pladze ślimaków w kompostowniku i jego okolicy. Zastosowanie "ekologicznego" środka pomogło naprawdę.

Teraz okazuje się, że ślimaki przywędrowały znowu. Po ciemku zajrzałem i było kilka. A dwa ogromne blisko hortensji bukietowych, więc od razu się pozbyłem. Granulki rozsypane. Jakby ktoś chciał nazwę to Vitrol GB, raczej skuteczny