Widziałem ją. Wtedy co trafiłaś na profil tej Pani i było parę inspiracji. Ma też super rabatę z kocimiętkami, inną z jeżówkami i te kompozycje w donicach. Zdecydowanie trafia w mój gust
Zauważyłem, że coraz bardziej podobają mi się inne odmiany rozplenicy niż Hameln i Little Bunny. I chyba wiem czemu - lubię takie o szerszych źdźbłach i mocno wystających kwiatostanach. A niektóre Hameln mają takie kwiatostany schowane w kępach i drobne.
W ogóle ktoś to pisał na forum (być może Renata Kokesz), że rozplenice Hameln różnią się od siebie. Chodziło o pokrój bardziej wzniesiony lub fontannowy. Ja też widzę różnicę w źdźbłach, kwiatostanach. Akurat dużo ludzi wrzuca zdjęcia z teraz na fb i widzę te różnice. Dziwna sprawa
Np. moja najnowsza Hameln różni się wizualnie od tych co pokazała dziś Klaudia (Malinowy Zakątek). Czyżby to kwestia warunków uprawy, światła, nawożenia?
Jakiś czas temu pisałem o pladze ślimaków w kompostowniku i jego okolicy. Zastosowanie "ekologicznego" środka pomogło naprawdę.
Teraz okazuje się, że ślimaki przywędrowały znowu. Po ciemku zajrzałem i było kilka. A dwa ogromne blisko hortensji bukietowych, więc od razu się pozbyłem. Granulki rozsypane. Jakby ktoś chciał nazwę to Vitrol GB, raczej skuteczny