Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 20:08, 22 mar 2025

Judith napisał(a)
TARcia, postawę siostry ciężko zrozumieć prostej ogrodniczce, ale to nieważne! Najważniejsze, że masz źródło darmowych roślin, to rewelka

Jestem w stanie to zrozumiec, ona jest zupelnie inna. Akceptuje to. Nie chce to nic na siłe. A, ze ja skorzystam to juz inna bajka
TAR 20:19, 22 mar 2025

Złachałam sie dzis w ogrodzie. Wysadzilam 9 swierkow i posadziłam 19 choin kanadyjskich. W kazdy dolek sypalam obornik i maczke bazaltowa. Niestety nie znalazlam obornika konskiego, mezaty dobrze go ukryl odbierajac paczke wiec poszedl bydlaczek, bo akurat ten mialam pod reka. To chyba nie bedzie problemem?

Jutro sadze kolejne 11 szt. i domowilam kolejne 26 szt, bo mi braknie na czesc jutrzejszego sadzenia i na pol plotu z ostatniej strony. Sadzoneczki, ktore zakupilam nie urywaja liter jesli chodzi o wielkosc ale licze, ze szybko urosna.

Musze jedna solidna choine wysadzic z okolic podcienia, za szybko rosnie skubana, za 3 lata bedzie zaczynala byc problematyczna. W zamian posadze tam jeden z wykopanych swierkow.

Troche dzis wialo ale po 14 zrobilo sie calkiem przyjemnie, wiatr ucichl, slonko świecilo, nie czulam zimna. Kawka na powietrzu smakowała wybornie
mrokasia 20:30, 22 mar 2025

Ładnie podziałałaś . Sporo przesadziłaś i posadziłaś. Ja jeszcze nie czuję weny na takie działania. Na razie zwertykulowałam trawnik .
TAR 20:34, 22 mar 2025

U mnie 1/4 trawnika juz zwertykulowana. Reszta musi poczekac na obsuszenie, bo jeszcze troszke za mokro. Najwczesniej luby to ogarnie za 2 tygodnie.

Lece z robotą, mam sporo do posadzenia i troche tetrisow. Potem chce poodpoczywac i zajac sie pielegnacja. Jutro te 11 choin to juz pryszcz, moze uda mi sie wysadzic tez klona przy misie i posadzic tam mniejszego.

Aaaa i najważniejsze, napelnilam mise woda. Od razu wiosne poczulam.
Makao 20:39, 22 mar 2025

Może jak siostra poprzebywa trochę na działce to obudzi się w niej potrzeba do wsadzenia czegoś więcej. Tylko potrzebuje czasu aby ta iskra się zapaliła
TAR 20:50, 22 mar 2025

Makao napisał(a)
Może jak siostra poprzebywa trochę na działce to obudzi się w niej potrzeba do wsadzenia czegoś więcej. Tylko potrzebuje czasu aby ta iskra się zapaliła

Ona od wielu lat na dzialce przebywa i bakcyla nie zalapala. I juz nie zalapie. Ona ma to po naszym Tacie, ktory nie lubil pracy na dzialce. A ja mam ogrodkowanie po Mamie.
Ewa777 08:15, 23 mar 2025

Najważniejsze, że roślinki się nie zmarnują U Ciebie będą miały dobrze.
Tarcia, podziwiam Twój zapał, nieźle podziałałaś wczoraj, a i na dziś masz niezłe plany. Ale będzie pięknie z tymi choinami
Judith 10:40, 23 mar 2025

Potyrałaś . Ja też wczoraj myślałam o wystawieniu misy, ale wymagało to oderwania się od czyszczenia rabaty, zatem spasowałam. Moze dzisiaj .
TAR 11:45, 23 mar 2025

Ewa choiny sie wpasowuja do lasu idealnie. Na razie to male sadzonki ale niech juz rosna. Sazze tez od tej strony na wprost tarasu. Tak na wszelki wypadek. Od frontu sa ciski.

Judith fajnie sie pracowalo choc dzis jakis kaszel mam. Coz wrzuce na ruszt i lece dalej w ogrod. Dzis tylko 11 malych sadzoneczek i musze rozpakowac to co przyszlo w piatek. Kartony pootwierane ale doniczki sa ofoliowane. Musze dac tlenu.

U mnie misa cortenowa i te podrabiane stoja caly rok na zewnatrz.
Niestety ceramiczne poidla zapomnialam pochowac i popekaly. Musze ze 3 nowe kupic.

Gruszka_na_w... 14:08, 23 mar 2025

Widziałam na żywo żywopłot z choin kanadyjskich u Marty/Finki. Jest cudowny zarówno w wyglądzie jak i w dotyku. Mięciutki, puchaty. Sporo podziałałaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies