Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przy ścieżce

Przy ścieżce

mimik333 23:02, 18 kwi 2026

Odpisuję z telefonu
Tak, mam na myśli kwiaty zamieszczone jako pierwsze. Myślałam wtedy, że jest to forma zwisająca a drzewiasta u mnie nie kwitnie. Ten rok potwierdził, że jednak tak. W pamięci miałam inne kwiaty, te małe szczoteczki pręcików. Przecież nie mogły się zmienić ot tak Pendulum jest z zasady żeńska. Oba drzewka rosną obok siebie
vita 23:50, 18 kwi 2026

Pendulum może być i żeńska i męska to nie jest odmiana przypisana do jednej płci.
mimik333 08:17, 19 kwi 2026

O ja nieszczęsna! Uwierzyłam w przypadkowo znalezioną informację
Alija 21:19, 20 kwi 2026

vita napisał(a)
Skarpa budzi się do życia, właściwie to tylko maleńki fragment skarpy, mam jej kilkadziesiąt metrów, ale tę uważam za najbardziej efektowną. Na pierwszej fotce są siewki od jednej sadzonki ciemiernika. Powtórzyły cechy prawie w 100 procentach. Lubię takie jednorodne poletka roślin w dużej ilości. Lubię jak się sieją i lubię je gromadzić. Martagony się same nie sieją, więc im w tym pomagam. A cieszynianki to się wręcz zaczynają rozłazić. Uwielbiam

Twoja skarpa wygląda niesamowicie, ogromne ilości roślin, właściwie to taka łąka kwietna z wiosennych kwiatów.
antracyt 21:41, 20 kwi 2026

vita napisał(a)
Zakwitła eszeweria, hartuję ją powoli. A z agapantem miałam problem, bo stracił prawie wszystkie liście, kiedy były takie spadki temperatur w grudniu. Odchuchany i zasilony o dziwo zakwitnie, na razie tylko trzema kwiatami, ale jest nadzieja na więcej.

Ale mi się ten kadr podoba.
Eszeweria (2 różne egzemplarze) trafiła do mnie przez przypadek i o dziwo ma się całkiem dobrze, chociaż jeszcze nigdy nie kwitła. To bardzo wdzięczna, strukturalna roślina. Idealna do starych czajniczków od herbaty

ps. Jestem na bieżąco z Twoją wiosną
tulucy 09:52, 21 kwi 2026

vita napisał(a)
Martagony się same nie sieją, więc im w tym pomagam. A cieszynianki to się wręcz zaczynają rozłazić. Uwielbiam

Vito, jak pomagasz martagonom?

Ja póki co wznoszę modły dziękczynne, że moje przeżyły przeprowadzkę ze starego w dobrym stanie. Niewiele o nich wiem, poza tym, co zasłyszane, że bardzo grymaśne. I nie wiem, czy to prawdziwa opinia.
April 10:11, 21 kwi 2026

vita napisał(a)
Skarpa budzi się do życia,

Jak mi się to miejsce podoba Piękne kolory. Zadziwiające że ten ciemiernik tak się sieje. Super sprawa. Bardzo efektownie to wygląda.
ajka 11:42, 21 kwi 2026

Jaki łan ciemierników, niesamowite.
Wafel 14:39, 21 kwi 2026

Jak pięknie, naturalnie prezentują się rośliny na skarpie
Joku 20:01, 21 kwi 2026

A mnie ciekawi co kwitnie na tej skarpie później. Wiadomo, ciemierniki mają liście przez cały sezon ale cebulowe zanikają.