To już wiem co u mnie rośnie, bo za nic nie mogłam natrafić jak się to nazywa Kupiłam i miałam obawy jak to będzie zimowało....... Rosnie ładnie..... i nawet kawałek mi sie gdzieś urwał, albo przekopał..i mam nową kępe.... Dzieki za podpowiedź...Wstawię u siebie swoją kępkę, która posadziłam w zeszłym roku. No i kwitnie po floksach.....
I ja spóźniona gratuluję na 103 oby rosło wszystko, a wredne krety i nornice poszły w pola
derenia zostaw, jak odbije z żywych gałązek, tnij w małą kulkę jak ja, bo u mnie identycznie, ale żywy
po drugie, z żarnowcem zaryzykowałabym i przytargała
po trzecie na część martwą derenia puść barwinek
a żylistek jest piękny, zwłaszcza jak kwitnie, mam 3 takie wielkie krzaczory
Ja tam jestem trzecia Ja też ciągle ryzykuje....to i tak nie z twego ogródka...wiec jak operacja sie nei uda..to dalej go nie będzie.. Ja żarnowca swojego przesadzałąm 2 razy Przeżył..tylko tej zimy już nie przeżył.......
Jak on na miedzy,to poczekaj aż dojrzeją strąki ,i posiej nasiona.Te stare po jakimś czasie zamierają.Tak to widzę na spacerowych ścieżkach.
Elfiku Kochany, wybacz skandaliczne spoznienie i przyjmij me najserdeczniejsze gratulacje
Zycze Ci aby cala populacja kretow, nornic i tym podobnych stworzonek przeprowadzila sie daleeeeeekoooo i pozwolila Ci cieszyc sie bezproblemowa uprawa ogrodu. Niech Ci sie pieknie wszystko zieleni i kwitnie