Jesli posadzisz tam thuje t trzeba będzie poszerzyc rabatę , jałowce choruja i zarazaja drzewa owocowe, najlepsze jednak cisy Hicksi . Na mojej wsi sa naprzeciw siebie dwa orrody w jenym posadzono 30-40 cm tjuje szmaragdy a w drugim takie same Hicksii i obydwa urosły w tym samym czasie do dobrych rozmiarów tzn thuje ponad płot a cisy na wysokośc płotu , nie sa równe ale równie dobrze zasłaniają ogród.Pozdrawiam.
Co znaczą te nazwy w nawiasie. To są róże z gołymi korzeniami i cenią je 26 zł, czy to normlna cena ? Mnie się wydaje drogo, ale dawno róż nie kupowałam
Aniu .. Zmagalam się wiosną z takim samym pytaniem ... Jałowce są takie niebieskawe... Nie wiem jak będą " robiły " za tło....
Ja w sumie , mimo ,że tez mam malusio miejsca zdecydowałam się na zwykle cisy i będę je ostro cięła... Moja sąsiadka ma cisy kolumnowe , ale one już są trzeci rok po posadzeniu i dalej dziurska mają i nie można powiedzieć ,że tworzą gęsty , ładny żywopłot.. Pewnie pójdzie znależć takie dorodne i wypaśne cisy hicksii , ale przy ich raczej powolnym wzroście to nie wyobrażam sobie ich ceny.... Jak ich poszukiwałam, to w wielu miejscach mi powiedziano ,że z cisami jest obecnie problem , bo wiele plantacji cisów zniszczyły całkowicie opuchlaki ( to ich przysmak )....
Ale co by nie powiedzieć.....ja teź jestem za cisami
Ps.i ja teź mam cisy
Buziaki ... I nie morduj mnie , jeśli Ci namieszałam ..
Myślę o róży piennnej przy południowej stronie, ale musiałaby być w donicy , przy kratce.. Najchętniej biała, bądż w kolorze majtkowego różu ...i żeby długo kwitła.... Miałaby być z założenia główną ozdobą tarasu...
Doradż mi coś plizzz , albo napisz ,że to nie sa warunki na różę i mam ją sobie kategorycznie wybić z głowy
A jakbym mogła prosić o kopię odpowiedzi u mnie , to już bym była w siódmym niebie
Cisy drogie bo całe ogrodowisko szaleje i kupuje zaraz 2 metrowe egzemplarze. Co to za przyjemność mieć zaraz takie kolosy .
Młodsze okazy wcale nie rosną tak powoli jakby się wydawało,a poza tym adaptują się w nowych miejscach tak jak im daje miejsce i cieszą ,że rosną razem z nami .
Jakbym miała 100 lat to kupiłam takie po metr i pół ,ale puki co zakup 60 cm roślin jest ok .tylko na ekran do moich kwiatów targnęłabym się na większy koszt
Bociuś muszę poczytać więcej o Twoich planach,ale chętniej zobaczę obrazki już niedługo zdjęcia będą coraz ciekawsze i piękniejsze.Połechtaj moje podniebienie i zrób mi tę przyjemność ze "słowem obrazkowym"bo nie dam rady nadrobić wszystkiego.
Bywam tak rzadko na ogrodowsku,że nie wiem gdzie nos wetknąć .
Jeszcze raz tulę
martek
Aniu... cisy byłyby fajne, ale cena większych okazów już mniej A graby? Da się je ciąć wąsko i cena jest w porządku - albo przytargasz sobie z lasu i będą za darmo