Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Milka 10:15, 26 gru 2012

Robert, piękne miejsca i ptaki! zima tam w pełni, ale jak mówi moja przyjaciółka, tam jeżdżą na narty!
a bernikila kanadyjska, to bardzo ciekawa gęś, partnera ma jednego na całe życie; przeczytałam kiedyś książkę o tej gęsi, autor kanadyjczyk, fajnie je opisał, pozdrawiam
Mala_Mi 12:27, 26 gru 2012

Robert... do kupienia są takie rozgrzewacze.... poszukaj..to dobra rzecz.. i kup sobie folię aluminiową (turystyczną) na wypadek gorszej pogody, utknięcia gdzieś czy innych takich przygód....... boję się o Ciebie, ale sama nie byłam lepsza, wiec nie będę cię odwodzić od wycieczek. Bo sama bym z Tobą się na nie wybrała

Poszukaj któegoś z takich zabawek..to działa i kosztuje grosze.. Mieszkasz w terenie gdzie wędkarze i narciarze są..... wiec i muszą być takie rzeczy. Najtańsze u nas kosztują 15zł.

http://www.ogrzewacze.net/szczegoly.html?id=26
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ogrzewacz_dłoni

A folia to taka..... wspicznacze w górach noszą takie w kasku..na wszelki wypadek... przez okrągły rok...bo latem też można się wychłodzić .. koleżankom kiedyś jak przytrafił się nocleg na skalnej półce.. folia ze starości się rozleciała, wiec przykrywały się takimi skrawkami w miejsca strategiczne typu kolanka Najbardziej wkurzajace było to, że jak zasypiały to ten szelest przypominał im rozwijane cukierki , a że były głodne ..to troch denerwowało.. Tak mi sie przypomniało
To też kosztuje grosze, a może życie uratować, a napewno w razie przygotdy rozgrzać sie i nie tracić ciepła

http://www.alejahandlowa.pl/tr/produkt/turystyczna-folia-termiczna-king-camp-kingcamp-5170_3780480.html
Moniika 13:57, 26 gru 2012

Witaj Robercie! Wspaniała relacja fotograficzna ! Tragedia że trafiłeś na frajerka sublokatora ... Widoki niesamowite pozdrawiam wciąż Światecznie Monika
Klamber 09:33, 27 gru 2012

Witajcie, dziś wstawię tylko fotki nic nie będę pisał, jestem zmęczony rano wstałem poleciałem za miasto do tutejszego makro na zakupy. Ugotowałem kalafiorową i pojechałem na wycieczkę samochodową na drugą strone jeziora przez rezerwat Indian. Narobiłem ładnych fotek. Rano jak wracałem z zakupów wpadłem do myśliwskiego po książkę i już jednego ptaka rozszyfrowałem, ale to w następnym poście. Wieczorem poleciałem znów za miasto do zagłębia marketowego szukać tabletu i znalazłem to czego szukałem. Chodzi jak burza i monitor trochę gorszy jak ipoda ale bardzo ładne ma kolorki. Włączyłem ogrodowisko i oglądałem swoje fotki. Podjąłem decyzję że ipoda nie kupuję, wkurza mnie to że jabol zamyka się w swoim systemie i nie otwiera się na konkurencję ja mu daję 2 lata i padnie, Asus i Samsung z androidem wyprzedzą ios-a. Oglądałem Asusa transformera, wgram sobie tłumacza i będę miał połowę lżej .

Na tym zdjeciu śmiesznien wyszedłem tu podjąłem decyzję że rowerem dalej nie jadę i poszedłem pieszo.
Klamber 10:31, 27 gru 2012

Kupiłem dziś taką książkę, jest w nie 250 ptaków i dzięki niej zidentiikowałem tego delikwenta.

To odpowiednik naszego dzięcioła zielonego,

tu poznałem go po czarnym krawaciku.

tu jest filmik

http://www.allaboutbirds.org/guide/Northern_Flicker/videos
Pozdrawiam jeszcze świątecznie jutro, na budowę, dziś byłem po drugiej stronie jeziora akurat na przeciwko.
Mala_Mi 12:46, 27 gru 2012

Jak to dobrze, że mamy jeszcze ludzi z pasją Buziam i pozdrawiam
Milka 12:57, 27 gru 2012

Robert, fotki ogladam na bieżąco...fajnie wyglądasz taki zakutany...a dzięcioł cudny, inny niż nasz
buziaki, jak dzwoniłeś, już wyłączyłam komp!
malwes 18:15, 29 gru 2012

Robercie...ale tam cudnie u Ciebie.

Robert, przyjmij ode mnie najserdeczniejsze życzenia - niech Nowy Rok obfituje czym tylko może i niech przyniesie jak najwięcej życiowych radości.
Mnie trochę z braku czasu mało na forum, ale myślę ciepło o Tobie i wszystkich innych Ogrodomaniakach i Ogrodokochaczach

Pozdrawiam ciepło, Gosia
Bogdzia 19:39, 29 gru 2012

Fajna książkę kupiłes , teraz będziesz juz rozpoznawał wszystkie ptaki bo księga gruba.Powodzenia i pozdrówka.
monteverde 20:07, 29 gru 2012

Roberto nadrobiłam zaległości po chorobie, ale tylko fotki, bo za długo jeszcze nie mogę siedzieć przy kompie, uważaj na siebie buziole