Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

weronika77 20:03, 18 wrz 2013

W sprawie cmentarzy mam podobne zdanie jak Ty. Na ogrodowiskowych OGRODACH SWIATA jest temat cmentarza, chyba pt. Wszystkich Świętych, wystawa grobów w formie małych ogrodów. Jednak ten w Kanadzie w formie parku przekonujący jako zadbane miejsce spoczynku.
Cieszę się, że jednak o nas pamiętasz.
Dodam, żeby nie było zbyt poważnie w moim poście, że słyszałam dzisiaj w Tv, że facet dzwonił z komórki zza grobu, był alkohol i dowcipni koledzy(?) a został problem wyjścia. Pamiętasz taki monolog Laskowika na ten temat? Chciałam Cię rozśmieszyć.
Pozdrawiam.
Bogdzia 20:06, 18 wrz 2013

Byłam , pozdrawiam.
Klamber 13:38, 19 wrz 2013

Witajcie, wczoraj byłem w ogrodzie który jest obok naszej budowy, to są fotki. Ale jeszcze na początku 3 fotki z cmentarza gdzie lerzy durzo naszych nrodaków i 3 poranne z nad jeziora gdzie zbieram orzechy..
Halino, czapla przy mnie trzy razy atakowała ale nic nie złapała a szyja jak u żyrafy. Byłem na cmentarzu w mojej dzielnicy i jest bardzo dużo polskich nazwisk. Jeszce zielono, nawet te wielkie trzmieliny oskrzydlone co robiłem sobie pod nimi zdjęcie w ogrodzie, nie mają różowych liści. Widać naprawdę że jest wszystko zadbane ale i ludzie nie niszczą. Czy stoisz na przystanku czy na stacji czy w parku, wszędzie jest porządek. Zwierząt dużo i nie dzikie jak u nas. Nawet owadów więcej bo piechotki grają tak że aż miło. Życzę Ci tego samego
Haniu, ja mam mały cmentarz koło domu i myślałem że to park. Nawet tam na ławkach gadałem na skype i nie wiedziałem że siedzę na cmentarzu, jest tyle kwiatów traw i krzewów że nie widać pomników. Jako fanatyk jesieni, to już dawno wypatruję liści. Coś się znajdzie dla ciebie.Dziękuję za werbenę ładny kwiatuszek ja nie mam u siebie.

Klamber 13:44, 19 wrz 2013

Aniu, Wiem że jesteś zalatana, ja też wszystko muszę zrobić sam. Wychodzę przed siódmą wracam po siódmej. Muszę zrobić jedzenie, zakupy, żeby było z czego zrobić. Jakieś pranie raz w tygodniu. W soboty pracuję więc czasu bardzo mało mam. Posty piszę w pociągu lub w metrze, przynajmniej nie marnuje czasu. Nie mam internetu, więc żeby post wysłać muszę się bujać. Po barach, pizzerniach, stacji czy ławce na ulicy. Żeby zaglądać gdzieś jeszcze nie ma mowy. Przepraszam że do was nie zaglądam ale to jest poza moim zasięgiem. Nie wiem skąd jeszcze siłę biorę na to wszystko. Wczoraj nazbierałem tyle orzechów że dziś dopakowałem jedzenie i nie mogę udźwignąć roweru a na plecach komputer i cały sprzęt foto a po drodze do roboty jeszcze pewnie dopakuję orzechów. W poniedziałek kupiłem w sklepie bagażnik, błotniki i koszyk z tyłu to jestem teraz jak ciężarówka. Chciałem jeszcze z przodu ale na mój kierownik nie było uchwytu. Koliberek ładny inny niż w kanadzie w BC było 5 tu w ON jest tylko jeden. Byłem 3 razy po godzinie i zrobiłem z 50 fotek.. Strasznie się nie na męczyłem, bo jak zacznie spijać to już lata spokojnie ale jak przylatuje to lata jak wkurzona osa. Ja miałem szczęście, siadł mi na gałązce 2 razy.

Klamber 13:49, 19 wrz 2013

Moniko nie dałem rady odpisać w ostatnim poście ale dopiero teraz. Dziś nie wysłałem gdyż zabrałem cały sprzet i poszedłem do przepięknego ogrodo-parku, który sąsiaduje z naszą budową. Tak się zastanawiałem że ma ktoś piękny ogród a wczoraj wypatrywałem orzechów i przejechałem wiazd do naszej ulicy i zobaczyłem że to park i dziś korzystając z przepięknej pogody na ciachałem fotek. Dosyć duży i przepięknie położony na wzgórku i nad samym jeziorem. Nazwa będzie na pierwszym zdjęciu. Byłem tam 2 godziny aż żal było opuszczać ale będę jeszcze nie raz. Naprawdę przepięknie tu te ogromne drzewa i taka ich ilość robi ogromne wrażenie do tego wygolona trawka i rabatki oraz bajkowe domy to niezapomniane widoki.
Gabrysiu witaj, tu z tądmożna czerpać inspiracje. Tu jest pięknie, gdyż nad jeziorem ciągnie się park a w nim stoją domy, później znów park i domy i tak w kółko. Nie ma żadnych ogrodzeń, bardzo mi się to podoba. Zresztą co ja będę zachwalał zobaczycie fotki.
Magdziu, z wyjazdu do Montrealu na razie zrezygnowałem.

Klamber 13:49, 19 wrz 2013

Jeszcze dziesięć.

Bogdzia 13:56, 19 wrz 2013

Rzeczywiście jest cudnie. Fajnie ze masz możliwośc zobaczyc ta cudna przyrode i zrobic tyle zdjęc będzie co wspominac po powrocie, ale czy jesteś zdecydowany wrócic? Nie wiem czy bym tam nie została bo tu po staremu niestety.Pozdrawiam serdecznie.
Borbetka 16:03, 19 wrz 2013

Słońce, jak ja tęsknie za nim.
Mala_Mi 17:25, 19 wrz 2013

Robert.. pięknie Też bym z takiego ogrodo-parku nie potrafiła wyjść...
hanka_andrus 19:27, 19 wrz 2013

Orzechy zbierasz na przywabianie wiewiórów w zimie? Cudowne spacery miewasz! Gratuluję wytrwałości!
Zaglądam na bieżąco, tylko z czasem krucho.
Pozdrówka