Robert.... miałam dużo do obejrzenia

Ale akurat te dużo piękna nie szkodzi

Sama nie wiem co już bardziej chwalić... co się najbardziej podobało.... niewątpliwie masz rękę do robienia ładnych zdjęć i do wynajdywania odpowiednich ujęć..
Pominę realia życiowe ..swoje zdanie mam.. ale słowa Haliny mi się bardzo spodobały.... te o patriotyzmie szczególnie.. .. ja już z patriotyzmu głoszonego przez niektórych sie dawno wyleczyłam..... są tylko ludzie.. uczciwi i nieuczciwi.. Uczciwy będzie zawsze patriotą i nie ma znaczenia gdzie mieszka. Niemcy nas nie lubią, a my ich... to samo dotyczy Rosjan, Ukraińców, Litwinów, Czechów i Słowaków... jakoś nie umiemy żyć w zgodzie z sąsiadami...
Na temat ZUS i NFZ się nie wypowiadam.. bo ........... szkoda nerwów.
Ale wracam do zdjęć....
Koliberki podziwiam nieustannie..
Zestawienie traw i żółtych i czerwonych kwiatów był cudny na którymś zdjęciu
Kanciki nawet mój zachwyt spowodowały.. ale widzę że już inni też na nie zwrócili uwagę..
Cykady maja bezbarwne skrzydła.. jak bezbarwne witraże.. tylko czarne podziały poszczególnych elementów.. nigdy nie widziałam cyklady, nawet w internecie

Dopiero to sobie uświadomiłam oglądając foty.
Drzewo z korą jak zebra... jakaś brzoza???
Trawy a raczej kępy traw śliczne, a na jednym foto wgląda jak kępa trawy Miłki.. u mnie taka nie była

Trawa na trawniku też jak marzenie.... wiem, że w trawie muszą ekologicznie być i zielska... bo jest wtedy eko.. tak mówią.. ale jak widać w Kanadzie trawniki są piękne i też są eko

Jak widać można to pogodzić

Ja walczę z kostrzewą taka kępiastą w trawniku.. wyrywam ja robiąc dziury, ale tak mnie wnerwia... a ja wnerwiam Kazka
Oj dużo jeszcze było myśli.. ale pora wziąć sie za inne rzeczy.....
U nas zimno jak cholera... szlag mnie trafia, od tygodnia chodzi ogrzewanie domu..... nie lubię zimna...
Edit robię, bo sobie przypomniałam, że gęsi i kaszki potrafią zatłuc te nasze importowe ślimaki... wiec jakby takie bernikle do nas sprawdził to i trawnik wykoszą (lepiej niż koza) i ślimaki zatłuką