Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 19:59, 31 paź 2012

dziewczyny ... make up i czas mu poświęcony w rywalizacji ... jak zwykle wyszło mi na opak ... dziś charakteryzacja na człowieka zajęła mi 15 minut co świadczy albo o marnej twarzy albo o marnym tempie ... skłaniam się do opcji numer 2 ... zawsze to lepiej być ślimakiem niż paskudą )) ...

Marzenko dziekuję za wizytę wiem, że kfiatki w obrazku wolisz ... tym bardziej się cieszę, że wdepnełaś pozdrawiam

człowiek ... kobieta ... mężczyzna ... homo sapiens ... a tam jak to zwał tak to zwał ... ja po prostu jestem sobą ... znam swoją zawartość cukru w cukrze i cały wic ? czy widz ??? polega na tym aby było mi z tym dobrze ... jak Ev ... )) bez wad ... jak Irenka z wadami pokochanymi ... stereotyp ? ... no cóż to słowo mówi samo za siebie ... ma pozytywne znaczenie jakieś ??? ... ... jest ich w życiu i społeczeństwie tyle a prawie każde coś piętnuje ... z reguły niesłusznie ... z reguły upraszczając ... bo to stereotyp ... dla mnie forma postrzegania nie warta zachodu ... poznać ... zrozumieć ... pokochać lub pozostawić i szukać swojego ... tak wolę ... w życiu ...

a lubieżną skromność ... czy teorie równowagi względnej i inne ogrodowiskowe "regionalizmy" toż my społeczność zdarza mi się rzucić wśród zwykłych śmiertelników i ... i robią oczy ... ale już po rentgenie siem co nieco panoszy )))

Anuś ... Madżenka ... Irenka ... Ev ... Marzenko macham ... i buziam ...
hanka_andrus 20:09, 31 paź 2012

Marzenko,przez stulecia faceci chodzili na łowy,wojowali, obierali królów,jednym słowem ,,rządzili", literatura nam przekazała takie właśnie schematy,a i tradycja w narodzie taka,że chłop to chłop,a baba ,to i 5 groszy nie warta.
A teraz,kiedy na równi i wybiera,i jest wybierana,na łowy to tylko w ramach hobby, a wojować? większość z nas pacyfistki....
Czas zmieniać myślenie,ale i tępić stare nawyki.....
Czas podnieść głowę i nie pozwalać się sprowadzać do parteru....
marzena 20:26, 31 paź 2012

Hanusiu, dzięki doskonale mnie rozumiesz...

Konstancjo, pardon, że tak u Ciebie dyskusja ( co prawda niewielka ) trochę bez Twojej wiedzy się rozwinęła...
Konstancja30 20:28, 31 paź 2012

zimowa wersja kfiatków Marzenko ... po prostu wątek żyje ... a to dobrze ...
Slawko 20:35, 31 paź 2012

Mnie tu jeszcze nie było?? Powstaje śliczny ogród...cegła, róża i lawenda, to niesamowite połączenie, które też lubię Chętnie tu powrócę...pozdrawiam
Milka 20:39, 31 paź 2012

Marzenko i Haniu, ja też wiem o co chodzi, ale chyba nie tu ta dyskusja, a po drugie malowanie się znane jest innym kulturom, malują się obie płcie i nie ma tam patriarchatu;..tu ten temat potraktowaliśmy na wesoło; zmiany idą, sa nowe wzorce, ale zanim to nastąpi, jest rewolucja aby mogła być równowaga o którą nam chodzi, zatem proponuję założenie nowego wątku, gdzie będziemy te sprawy poruszać;
bazą wyjsciowa może byc ksiazka ,,Myśl feministyczna" Rosenmarie Putnam Tong, jest rewelacyjna na poczatek
Izuś wybacz
Evchen 17:25, 01 lis 2012

Napisałam i wcięło... ale co tam, napiszę jeszcze raz
u mnie rewolucja dokonana. Na łowy chodzę ja .. no bo kto biega na zakupy?.. cale szczęście mamutów już nie trzeba obdzierać ze skóry

Stereotypy zakorzenione, ale niegroźne. Nie przeszkadzają, bo w formie żartów... jeśli by się jednak za ramy żartów chciały wydostać - zmuszona byłabym podjąć radykalne kroki, by wróciły tam skąd przyszły

Izuś. Pozdrowienia dla Konstancji
Sebek 17:44, 01 lis 2012

Jakie tu fajne kawały piszecie Jak ktoś lubi leniuchować to ten jest fajny

Co będziesz dziś robił?
Nic....
Przecież wczoraj nic nie robiłeś!
Nie skończyłem ....
Mala_Mi 17:46, 01 lis 2012

Zaliczam się do wyzwolonych kobiet.... samodzielnych bardziej ponad przeciętność... bez kompleksu niższości przed facetami...... wiec nie muszę niczego udowadniać... i mogę sie śmiać z dowcipów..... Niech będzie równość, ale jak mi chłop się zacznie malować to go wymienię na inny model.. bardziej męski w moim przekonaniu

Od dziś proponuję pisać nie ta kobieta... a ten kobiet I będzie rodzaj męski Ale czy męski to lepszy???????
Drugi wariant..i ten chyba bardziej by odpowiadał feministkom.... piszmy ludzia, człowieka Będzie żeński, a chłop nie będzie człowieka.......

A tak na serio problem nie leży w nazewnictwie, a zupełnie gdzie indziej... i gdzie indziej jest miejsce na taki dywagacje......
Dziś porozmyślajmy o tych ..których już nie ma.... i nie będzie.. poza naszymi myślami.
Konstancja30 23:59, 01 lis 2012

Slawko napisał(a)
Mnie tu jeszcze nie było?? Powstaje śliczny ogród...cegła, róża i lawenda, to niesamowite połączenie, które też lubię Chętnie tu powrócę...pozdrawiam

witaj ... i dzięki, że klu wątku wykopałeś ...