Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 19:53, 10 lis 2012

Iza a gdzież Ty się w czasoprzestrzeni zapodziałaś???
Konstancja30 10:36, 11 lis 2012

Madżenko ... dwoję się i troję ... i jestem jak wynika z komentarzy domowników "wszędzie" i to nie jest komplement ...

było trochę ogrodu ... ajaj te kanny !!! ... mam ich ok 30 więc obszar jak zajmują wykopane kłacza to małe pańsewko w moim garażu ...

donica ... ta zmajstrowana przez małża dostała bukszpany ... ładnie jej ... ale rokowania dla bukszpanów w niej jak wiemy ze względu na nasze położenie w strefach klimatycznych mało pomyślne dlatego w tygodniu wybieram się na poszukiwania do niej małej choinki ...

w międzyczasie przeczesałam z koleżanką kielecką galerię w celu namierzenia .................... kurtki ... jak to złudnie łatwo brzmi !!! . ... a zapewniam łatwe nie jest ... w czasie misji kurtka okazało się, że poprzeczka wymagań podniesiona jest tak drastycznie wysoko, że szans na powodzenie nie ma ... ... trzeba było powiedzieć głośno, że nikt za męża tej kurtki nie będzie brał (szczegóły na blogu) ...

i tak gumaki zamieniłam na oksfordki a potem jak już kończynki zdychały prawie zaaplikowałam im kikucentymetrowe szpileczki i .................. uczta zmysłów ... do transmisji opery podchodziłam trochę jak do jeża ale to działa ...

a teraz kawka i spacer po jesiennych ogrodach ...

buziaki na niedzielę
Mala_Mi 10:54, 11 lis 2012

Odp. u Ciebie... byś nie szukała...
Tojeść orszelinkę, jak brzydka to zetnij..... nawet do samej ziemi
Miskant jak brzydki to też możesz ściąć, ale nie do samej ziemi... temu zostaw na zimę więcej włosów, będzie miał cieplej.. o ile ten drapichrust ma coś z włosa jeszcze
Madzenka 10:54, 11 lis 2012

A jak transmisja z Metopolitan ?? Uczta dla zmysłów czy czułaś się jak przed TV?
Mala_Mi 11:11, 11 lis 2012

Poczytałam Twego bloga ) I w końcu dodałam go do ulubionych ......
M lata po mieście za chlebem..... zapomnieliśmy, że dziś święto.. i grozi nam śmierć głodowa....
W ostateczności mam ziemniaki.. mogę ugotować, a nawet usmażyć.... Ale komu by się chciało ????
Mala_Mi 11:14, 11 lis 2012

I żebym Twój nowy wiatrołap musiała szuka po necie.... ale fajnie wyszło
A kurteczka nie taka idealna.... ma futerko przy kapturku....
Madzenka 11:14, 11 lis 2012

asc napisał(a)
Poczytałam Twego bloga ) I w końcu dodałam go do ulubionych ......
M lata po mieście za chlebem..... zapomnieliśmy, że dziś święto.. i grozi nam śmierć głodowa....
W ostateczności mam ziemniaki.. mogę ugotować, a nawet usmażyć.... Ale komu by się chciało ????

Nam na kolację i jutrzejsze śniadanie nie wystarczy jeśli kupimy drożdże pierwszy raz w życiu upieczemy tzn M uiecze ja będę się patrzeć i wąchać
Sebek 11:17, 11 lis 2012

Też poczytałem bloga....po egzaminie udałem się za poszukiwaniem spodni i butów zimowych- moje wymagania były podobne - po przejściu galerii wzdłuż i wszerz wróciłem ze swetrem ... I chyba poczekam na wyprzedaże
Madzenka 11:17, 11 lis 2012

Iza a dlaczego nie zwiążesz miskanta sznurkiem? Zbacz u mnie zdjęcia sprzed tygodnia. Albo zetnij do 30 cm i takie związane pióropusze zrób. Ważne aby środek nie wymarzł i zbytnio woda nie zalegała, więc takie związanie to nie tylko ozdoba ale również ochrona dla korzeni miskanta. Dodatkow trawy obsypuję korą. Jeszcze ma być ciepło dopiero za ok 2 tyg może lekki początek zimy to masz jeszcze chwilkę czasu.
ana_art 11:21, 11 lis 2012

zobaczcie jacy jestesmy 'upośledzeni' przyzwyczaili nas że zawsze, wszędzie i każdej porze można zrobić zakupy i wystarczy, że jeden dzień zamkniete i już biiiida, tez mnie to czasami dopada. Zawsze się śmieję jak czytam na lokalnym forum post "błagam który sklep dzisiaj otwarty?"
A wczoraj ja bylismy na zakupach z M (kolejki gigantyczne) to zastanawialiśmy się jak ludzie robili zakupy gdy były tylo malutkie sklepiki i jedna pani za kasą zamiast kilkunastu otwartych...