Cieniolubna
13:49, 04 lip 2017
Witajcie! Zanim zacznę aktywnie korzystać z dobrodziejstw tego forum (czuli pisania postów) chciałabym się ukłonić i przedstawić. Ogrodnik ze mnie zupełnie początkujący. Do niedawna moje prace w ogrodzie ograniczały się jedynie do podlewania rabat na działce rodziców. Nie miałam nawet balkonu. Ale! od niespełna roku wraz z ukochanym mężem i dziećmi mamy działkę- hura! Nie mamy tam jeszcze domku, ani altanki ani niczego co przypominałoby jeszcze ogród, jednak teren już jest. I są drzewa. I jest cień, z czego się bardzo cieszę, bo ja bardzo lubię cień. Lubię odpoczywać w cieniu, podobają mi się rośliny cieniolubne, (samochód też lubię parkować w cieniu
I marzy mi się aby ten właśnie areał (ok 12 arów) zamienić w ogród - oazę zieleni, spokoju i odpoczynku dla naszej rodziny i znajomych.
Dziękuję Danusi za Ogrodowisko. Za to, że tak chętnie dzieli się swoim doświadczeniem, wiedzą, swoim czasem, że szerzy swój dar tworzenia pięknych ogrodów. Z góry dziękuję również innym forumowiczom za bezcenne rady i opinie. Dzięki Wam i Tobie Danusiu od paru miesięcy coraz bardziej pragnę dać z siebie wszystko by uczynić miłym dla oka ten kawałek ziemi. Czytałam, podpatrywałam i uczyłam się. A teraz zmykam pytać i uczyć się dalej.

Dziękuję Danusi za Ogrodowisko. Za to, że tak chętnie dzieli się swoim doświadczeniem, wiedzą, swoim czasem, że szerzy swój dar tworzenia pięknych ogrodów. Z góry dziękuję również innym forumowiczom za bezcenne rady i opinie. Dzięki Wam i Tobie Danusiu od paru miesięcy coraz bardziej pragnę dać z siebie wszystko by uczynić miłym dla oka ten kawałek ziemi. Czytałam, podpatrywałam i uczyłam się. A teraz zmykam pytać i uczyć się dalej.