Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

22:34, 05 lip 2013
aptu napisał(a)
Witam serdecznie, mam na imię Magda.
Bardzo miło jest mi dołączyć do Waszego grona. Mieszkam, aktualnie w Krakowie a miejsce gdzie ma powstać mój wymarzony ogród jest oddalone o ponad 100km, jest tam wiele terenu do zagospodarowania. Obecnie buduje się altanka z grilem i wędzarnią, a w najbliższej przyszłości chciałabym zaaranżować teren wokół niej, tj. około 2 - 3 ary. Jest to niestety skarpa i to nastręcza mi trudności, będę Was prosić o rady. Coś tam już sobie wymyśliłam - zobaczymy jak będzie z akceptacją mojej rodzinki i realizacją. Narazie, muszę nawieść dużo dobrej ziemi, piasku i przekopać, bo to sama glina, więc dużo pracy przede mną. Jak już będę miała co pokazać to założę własny wątek. Teraz podziwiam Wasze piękne ogrody. Dzięki, że jesteście, pozdrawiam wszystkich!

Witaj Madziu.

Ja też dopiero zaczynam.... a więc do dzieła
AniaKam 22:45, 05 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)

Witaj Aniu,

ja też dopiero zaczynam tutaj ale i z ogrodem. Więc może razem zaczniemy tą naukę

Witaj Kalamandyna

Chętnie )
Rozterki "kamienne" też mam - ale o tym może, jak założę jakiś swój własny wątek
22:46, 05 lip 2013
AniaKam napisał(a)

Witaj Kalamandyna

Chętnie )
Rozterki "kamienne" też mam - ale o tym może, jak założę jakiś swój własny wątek

To zakładaj szybko. Ela się kłania
wietrzyk 17:28, 07 lip 2013

Dzień dobry wszystkim,
już od jakiegoś czasu przeglądam forum Ogrodowiska. Korzystam z Waszych doświadczeń i porad, podglądam co u kogo Od 3 lat jestem szczęśliwą posiadaczką ogrodu. No, może niezupełnie, bo 3 lata temu był to jakiś straszny ugór, który wraz z potem i bólem moich mięśni powoli zamienia się w ogród. Bardziej ze mnie ogrodnik - książkowicz, ale malutkimi kroczkami zamieniam to czego udało mi się dowiedzieć w praktykę. Choć nie jestem ogrodowym ekspertem uwielbiam rozmawiać o wszystkim co wiąże się z uprawą roślin, lubię przyrodę w każdej postaci, a ponieważ bardzo podoba mi się atmosfera na tym forum, postanowiłam do Was dołączyć.
pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono
Gardenarium 17:39, 07 lip 2013

Pozdrawiamy i zapraszamy do czynnego udziału i pokazywania co tam w ogrodzie

Instagram Ogrodowiska
aptu 11:17, 08 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)

Witaj Madziu.

Ja też dopiero zaczynam.... a więc do dzieła

Witaj, dzięki za miłe słowa, narazie działam w kwesti sadzonek - próbuje ukorzenić wszystko co mi wpadnie w ręce i się podoba, żebym miała co posadzić na tej mojej działce... Powodzenia i pozdrówka
aptu 11:21, 08 lip 2013

Cześć wietrzyku!

To jak zmagasz się już od 3 lat to czemu nie zakładasz swojego wątku?! Do dzieła - może mnie czymś zainspirujesz, bo ja jestem na etapie planowania mojego ogrodu. Pozdrówka
wietrzyk 17:47, 08 lip 2013

cześć
pracowałam wczoraj nad początkiem mojego wątku. gdy chciałam załączyć zdjęcie przeglądarka się zawiesiła i wcięło dziś spróbuję jeszcze raz
napiszę sobie w wordzie, a potem szybciutko wkleję i jakby co tekst się zachowa
Eva 11:59, 11 lip 2013

Witam wszystkich Zielono Zakręconych!
Mam na imię Ewelina, mieszkam w woj. lubelskim.
Na ogrodowisko trafiłam przypadkiem, ale wsiąkłam momentalnie. Jakie cuda potraficie tworzyć...
Chciałabym kiedyś móc się pochwalić czymś chociaż trochę podobnym...
Po kilku latach budowy zamieszkaliśmy w końcu u siebie. Domek prawie skończony i dopiero bierzemy się za ogród. Niestety -dopiero .
Początkowo myślałam, że będzie tylko trawka i thuje wzdłuż ogrodzenia, ale (przez ogrodowisko) chcę czegoś więcej. No właśnie - chcę, ale nie znam się kompletnie. I chociaż czytam i czytam to jakoś ciężko ogarniam...
Dlatego zapewne będę Was zamęczać pytaniami
Jak na razie wschodzi posiana trawka, a z roślinek posiadam dwa migdałki na pniu - jeszcze w donicach, bo miejsca dla nich nie znalazłam odpowiedniego.
Tylko - w którym wątku mam Was męczyć?
Annanke 15:40, 11 lip 2013

Też się przywitam
Mimo że baba, lubię wziąć młotek w garść i "porzeźbić" w drewnie. Jak będę miała odrobinę czasu odgruzuję taras zastawiony rzeczami po remoncie i też się pochwalę swoim ogrodem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies