Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

BarbaraM 07:47, 04 mar 2014

A ja dodam: hiacyntów nigdy dość.
Jak tylko zakwitną pokażę u siebie.Myślę że będzie łądne kwitnienie w tym roku bo widać już grube pąki.
Pozdrawiam cię Ulcia przedwiosennie.
Mala_Mi 09:41, 04 mar 2014

Krokusów i irysków nigdy dość... co to 300 krokusów... to malotki
Milka 12:59, 04 mar 2014

że to nic wychowawczego ale uparty typ a jeśli chodzi o krótkie spodenki to całą zimę tak by chodził....młodemu wszystko wolno...a my musimy już o siebie dbać

wypisz wymaluj, jak mój, zostało mu do dziś
będą się ukorzeniać
Agania 15:32, 04 mar 2014

Melduję się po powrocie z wielkiej zimy, u Ciebie wiosennie i co to smyk na drzewku czas zabawy i czas sezon ogródkowy zacząć, może i ja w końcu zrobię rekonesans po ogrodzie, też tęsknię już za krokusikami

macham
danuta_szwajcer 16:05, 04 mar 2014

No to Ula juz i u Ciebie wiosna Jak slonko wyjdzie to krokusy zakwitna Tez horti obciełam i patyczki do doniczek a mam rozne horti wiec jak chcesz to i u mnie dostaniesz Dzis popatrzyłam na te patyczki to mam wrazenie, ze rosną Pozdrawiam
anna_g 21:39, 04 mar 2014

Pooglądałam zdjęcia i - przyznaję, że pierwszą reakcją moją było "o rany a ten mały w krótkich spodniach" zamiast na wiosnę się patrzeć Ale przypomniało mi się, jak opowiadałaś u Gosi że on taki twardziel jest i ubierać się nie lubi za ciepło więc ochłonęłam Ja "katuję" moje dziecka (ba, chłopów już prawie) ubieraniem się w zimie - ale teraz zwłaszcza przy tych bardzo długotrwałych chorobach jednego to mam manię... oby do lata...
A ogrodowo - to trzy setki krokusków na mnie robi wrażenie choć wiem że niektórzy to mają tysiące. Fakt - krokusków nigdy dosyć - śliczniaste są i jedne z pierwszych więc rzecz oczywista że cieszą bardzo.
Trzymam za Twoje hortki - myślę że dały radę - szkoda by ich było...
Pozdrawiam cieplutko
ka1sia 21:53, 04 mar 2014

Ula, wiosna na całego, ale fajnie ja cały czas czekam na efekt krokusowy ...i marnie to widzę.
A synuś gorący chłopak, jak mój, całą zimę z krótkim rękawkiem, mam zakaz kupowania ciepłych bluz i swetrów, bo i tak nie założy
Pozdrawiam
Urszulla 23:43, 04 mar 2014

jotka napisał(a)
Podoba mi się hasło: krokusów nigdy dość

Jolu, jak trafnie zauważyłaś
To Małgosi świetne hasło ogrodowiskowe na stronę tytułową w tym miesiącu
Kupuję też

BarbaraM napisał(a)
Jak tylko zakwitną pokażę u siebie.Myślę że będzie łądne kwitnienie w tym roku bo widać już grube pąki.

Basiu, hiacynty mi się też marzą w ilościach hurtowych....ale to plany dalekosiężne
Za to u Ciebie nasycę oczy do woli tej wiosny

Mala_Mi napisał(a)
Krokusów i irysków nigdy dość... co to 300 krokusów... to malotki

I się nam iryski jeszcze wprosiły
Aniu, jak nad tym wszystkim zapanowaćha,ha,ha
Twojej energii potrzeba

irena_milek napisał(a)
że to nic wychowawczego ale uparty typ a jeśli chodzi o krótkie spodenki to całą zimę tak by chodził....młodemu wszystko wolno...a my musimy już o siebie dbać

wypisz wymaluj, jak mój, zostało mu do dziś
będą się ukorzeniać

To dobrze, uspokoiłaś mnie, że takich typów jest więcej
A z hortek wstępnie ukorzenionych już się cieszę na zapas

Agania napisał(a)
Melduję się po powrocie z wielkiej zimy, u Ciebie wiosennie i co to smyk na drzewku czas zabawy i czas sezon ogródkowy zacząć, może i ja w końcu zrobię rekonesans po ogrodzie, też tęsknię już za krokusikami

macham

Sezon ogórkowy w zeszłym roku się nie udał więc Aganiu musimy mieć nadzieję na ten rok
.....Się musi udać,
bo dzieci tych sklepowych nie uwielbiają
a na dodatek kiszonych już też nie mam

danuta_szwajcer napisał(a)
No to Ula juz i u Ciebie wiosna Jak slonko wyjdzie to krokusy zakwitna Tez horti obciełam i patyczki do doniczek a mam rozne horti wiec jak chcesz to i u mnie dostaniesz Dzis popatrzyłam na te patyczki to mam wrazenie, ze rosną Pozdrawiam

Danusiu, to świetnie
Całe O. w tym roku z produkcją hortek ruszyło i ruch w interesie się robi,
ja się więc do kolejki ustawiam,
od przybytku głowa nie boli

anna_g napisał(a)
Pooglądałam zdjęcia i - przyznaję, że pierwszą reakcją moją było "o rany a ten mały w krótkich spodniach" zamiast na wiosnę się patrzeć Ale przypomniało mi się, jak opowiadałaś u Gosi że on taki twardziel jest i ubierać się nie lubi za ciepło więc ochłonęłam Ja "katuję" moje dziecka (ba, chłopów już prawie) ubieraniem się w zimie - ale teraz zwłaszcza przy tych bardzo długotrwałych chorobach jednego to mam manię... oby do lata...
A ogrodowo - to trzy setki krokusków na mnie robi wrażenie choć wiem że niektórzy to mają tysiące. Fakt - krokusków nigdy dosyć - śliczniaste są i jedne z pierwszych więc rzecz oczywista że cieszą bardzo.
Trzymam za Twoje hortki - myślę że dały radę - szkoda by ich było...
Pozdrawiam cieplutko

Aniu, ha,ha,ha-nie katuj siebie i dzieci
A w zanadrzu mam o nim jeszcze ciekawszą historię- przy okazji spotkania opowiem

Z tymi hortkami ...to wiesz......drżę Jak tylko coś się pokaże będę trąbić,
ale jak nie to pogrzeb na O. będzieże uśmierciłam 24 hortki.

ka1sia napisał(a)
Ula, wiosna na całego, ale fajnie ja cały czas czekam na efekt krokusowy ...i marnie to widzę.
A synuś gorący chłopak, jak mój, całą zimę z krótkim rękawkiem, mam zakaz kupowania ciepłych bluz i swetrów, bo i tak nie założy
Pozdrawiam

Kasiu, to i dla mnie pocieszająca wiadomość
A wogóle to tak się cieszę że zaglądnęłaś,
dam Ci znać jak obfocę moje krokusy
Tess 00:35, 05 mar 2014

Widzę, że i do Twojego ogrodu dotarła wiosna
Buziam
Basia_1987 14:04, 05 mar 2014

BarbaraM napisał(a)

Basiu, hiacynty się chyba wyradzają?Wymieniasz je co rok na nowe, czy te starsze też w miarę kwitną?