Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 19:42, 09 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula tulipanki piękne,a w poniedziałek będziesz miały pracy,dobrze że już wiesz gdzie je posadzić
Pozdrawiam niedzielnie

Tak jak piszesz, pracę to mam na cały tydzień
Nie miała baba kłopotu, to rośliny przygarnęła i ma roboty huk
Urszulla 19:45, 09 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Ulcia za spotkanie dziękuję i za prezenty
Właśnie z Jankowic wrócili chłopcy, znowu dyżur

Oni sobie teraz będą podróżowali często, wiadomo dlaczego
Poczytałam że angielkę Ci przywieźli
Urszulla 19:47, 09 mar 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula spotkanie super, zdjecia widziałm, z łopaty Twojej sie usmiałam Ale bedziesz miala horti? A jakie to kolory? Niestrasz z tym mrozem Piekne biale tulipany No i krokusy juz widze masz U mnie juz szaleja zdjecia zrobilam Pozdrawiam serdecznie Tdzymaj dla mnie Polarka Limki mam.

Danusiu, będę Tobie Polarka chodować i Ci wiosną przywiozę A z łopaty to ja sama się uśmiałam, ale nóż do kancikó nam się przydał do otrząsania ziemi, bo się okazało że korzenie to hortki mają pokaźne. Ziemi od Kindzi nie zamawiałam ha,ha,ha
Urszulla 19:57, 09 mar 2014

Zamiast nadrabiać zaległości, po obiedzie poszłam do ogrodu kancikować nową rabatę. Jak zobaczyłam ile mam darni do zrywania to trochę zwątpiłam, ale wezmę to na raty i już Kompost jeszcze nie zrobionyw czym będę sadzić się zastanawiałam.
A o 16,30 poszłam spać. Chyba za dużo tlenu mnie powaliło
Cały czas obmyślam nowy plan głowa pełna myśli- ktoś też tak ma

będą hortensje ogrodowe, trawy, derenie,
bo teren często podmokły.
malgorzata_s... 21:03, 09 mar 2014

Ula fajne spotkanko i owocne bardzo Buziam
alinak 21:25, 09 mar 2014

Ulka ale szalejesz ....nalot piękny ...łupy pokaźne ....tylko nie forsuj mi się kochanienka ...do zimy daleko

Kindzia 09:17, 10 mar 2014

Ale dokładny adres tej szkółki Ula podałaś...jedyna nadzieja w moim M, że będzie wiedział jakimi Ty drogami do domu wracałaś...
Mala_Mi 09:21, 10 mar 2014

Bo niektóre baby same sobie kłopotów szukają.. .... ja jak pomyśle co znów sobie narozrabiałam kupując róze... to łączę sie w bólu. Najgorzej, że nie mam gdzie już składować zdjętej darni..
anna_g 10:06, 10 mar 2014

Ula - co zrobisz z patyczkami? wtykniesz do ziemi w ogrodzie, do doniczki czy zostawisz w wodzie??
Urszulla 17:56, 10 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula fajne spotkanko i owocne bardzo Buziam

Po prostu było świetnie, jak zwykle z ogrodowiskiem

alinak napisał(a)
Ulka ale szalejesz ....nalot piękny ...łupy pokaźne ....tylko nie forsuj mi się kochanienka ...do zimy daleko

Nie forsuj -brzmi jak dobra rada i prośba- Alinkoja spokojna kobieta jestem....do czasu
Nie zdążyłam niestety Twojego wpisu poczytać wcześniej i się sforsowałam z lekka

Kindzia napisał(a)
Ale dokładny adres tej szkółki Ula podałaś...jedyna nadzieja w moim M, że będzie wiedział jakimi Ty drogami do domu wracałaś...

Tak dobrze myślisz.
M. będzie wiedział
masz pewne jak w banku, pojedziecie na krótką przejażdżkę

Mala_Mi napisał(a)
Bo niektóre baby same sobie kłopotów szukają.. .... ja jak pomyśle co znów sobie narozrabiałam kupując róze... to łączę sie w bólu. Najgorzej, że nie mam gdzie już składować zdjętej darni..

A ja darń wrzuciłam za tuje( zielonym na dół!!!)
bo pies tam zdeptał ziemię do betonu.
I tak sobie sprawę rozwiązałam.

anna_g napisał(a)
Ula - co zrobisz z patyczkami? wtykniesz do ziemi w ogrodzie, do doniczki czy zostawisz w wodzie??

Chyba do ziemimam jeszcze w wodzie

A dla Was dziewczyny zdjęcia z mojej dzisiejszej pracy

Tam na końcu przy kompostowniku została jeszcze darń do zerwania- to jutro
A w środę posadzę hortensje
Pogoda jest obłędna na takie prace