Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

danuta_szwajcer 18:51, 20 kwi 2013

Kasiu ale sie u Ciebie dzieje jedna praca goni druga ale sa efekty, kuchnia super no i kwiatuszek nawet na wjezdzieduzo pracy ale radosc ogromna u mnie tulipanki dwa botaniczne dopiero zakwitly tez dzis rewolucje w ogrodzie zrobiłam ale rękami przyjaciółki ale bedziesz miała liliowo
Kindzia 18:53, 20 kwi 2013

Brukarze jeszcze w poniedziałek przyjadą, kawałek za drewutnią jeszcze zrobią, uporządkują teren, wypiaskują i koniec. Już cały ciężki sprzęt odjechał
Muszę się za ziemią rozejrzeć, kupę potrzebujemy...

Tak to teraz wygląda

Bardzo wielkie plany mam na weekend majowy... Ciekawe ile zdążymy
Kindzia 18:58, 20 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu ale sie u Ciebie dzieje jedna praca goni druga ale sa efekty, kuchnia super no i kwiatuszek nawet na wjezdzieduzo pracy ale radosc ogromna u mnie tulipanki dwa botaniczne dopiero zakwitly tez dzis rewolucje w ogrodzie zrobiłam ale rękami przyjaciółki ale bedziesz miała liliowo

Działo się, to prawda Kuchnia też nam się bardzo podoba, szczególnie po tych zdobycznych meblach, które przedtem w niej stały. Zresztą widać je jeszcze na tarasie, do pomieszczenia przy drewutni pójdą. Dostaną drugie życie
U nas też tylko dwa kwitną. Zimno bardzo, to wolno im idzie
Ty wiesz dobrze, że nie możesz jeszcze pracować w ogrodzie. Jest na prawdę zimno !

Już pisałam, że przynajmniej jedną świeżo posadzoną mi rozdziabali brukarze, ciekawe o czym nie wiem...
Ale na pewno zostały jeszcze i kwitnąć będą. Może kiedyś się doczekam takich okazów jak u Ciebie...
boguslawa_ma... 19:08, 20 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Brukarze jeszcze w poniedziałek przyjadą, kawałek za drewutnią jeszcze zrobią, uporządkują teren, wypiaskują i koniec. Już cały ciężki sprzęt odjechał
Muszę się za ziemią rozejrzeć, kupę potrzebujemy...

Tak to teraz wygląda

Bardzo wielkie plany mam na weekend majowy... Ciekawe ile zdążymy

Kasiu tu widzę u ciebie jak się robi te palisady na betonie amy wkopali do ziemi i się zapadły
wydawało mi się że ten kwiatek jest na wjeżdzie za bramą a tu widze co innego czyżby były dwie bramy?
Kindzia 19:13, 20 kwi 2013

boguslawa_madejska napisał(a)

Kasiu tu widzę u ciebie jak się robi te palisady na betonie amy wkopali do ziemi i się zapadły
wydawało mi się że ten kwiatek jest na wjeżdzie za bramą a tu widze co innego czyżby były dwie bramy?

Tak, robią je na tz. suchym betonie. Schną, w poniedziałek przysypią ziemią.

Mamy dwie bramy wjazdowe, jedną ze swojej drogi, drugą od drogi służebnej. Tamta jest awaryjna. Nie mogłam tam też położyć bruku, samą kostkę bym miała. I tak wyszło 230 m2...
Kindzia 19:36, 20 kwi 2013

Dość mam na dzisiaj, idę na wiadomości, zobaczę co się dzieje. I na pogodę się załapię dzisiaj

Dobranoc
Bogdzia 20:38, 20 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

Nawet nie wiesz Bogusiu jak się cieszę, że już jest gotowa Za tydzień z oknami porządek zrobię i...gości mogę przyjmować

To ja się piszę na pierwszego gościa , oczywiście wirtualnego choc wolałabym by realnego. Kostka najbardziej ogrodowiskowa ze wszystkich. Podziwiam tych panów że chcieli go układac bo moi fachowcy kiedys nie pozwolili mi kupic kostki jaką chciałam że oni nie będą kłaśc tego czego nie sa pewni bo jak się rozleci to do nich będą pretensje.Musiałam kupic taką jaką chcieli. Nie powiem trzyma sie dobrze ale kolor pozostawia dużo do życzenia -delikatnie mówiąc.Za to ma jedna zaletę , nie widac na niej plam bo mam znajomą która ciągle każdą plamkę czyści na kostce, szaleństwo.Z tą szafa lodówką to zjazd Ogrodowiska bardzo mógł by sie udac, ale nie namawiam absolutnie.
anna_g 20:42, 20 kwi 2013

Bardzo fajna kuchnia Kasiu - a na tych blatach to juz super żadnych plam widać nie będzie Ja swoją będe miala robioną dopiero w lipcu... na drewniane fronty ponoć długo czekać trzeba. Ale nam to pasuje bo chcemy robić remont w wakacje.
Kwiatek na kostce też super mi się podoba, chociaż panowie mieli pewnie duużo przycinania przy nim... Masz teraz kupę roboty, ale już widać że pięknie to wszystko wychodzi.
Dzięki bardzo za info o wierceniu kamienia. Chętnie będę śledziła postęp prac ciurkadełkowych. Dobrej nocy
bociek 21:08, 20 kwi 2013

Kasia, no to sie u Ciebie dzieje. Tylko ta ziemie jak bedziecie wozic to kontroluj co Ci przywoza - dla wlasnego spokoju
Mala_Mi 21:12, 20 kwi 2013

Kindziu...ale się już zmienia.... i faktycznie kfiatka robią w kostce... myślałam, że to taki żart, bo kostka była już ułożona