Szersze ujęcia są zawsze bardzo ciekawe, bo pokazują ogólny klimat i kompozycje.
Mnie się podoba pomysł rzeźby jako skupienia uwagi, wykrzyknik. Główka, albo coś mniej klasycznego
Vito ja o tym, żeby zacząć od tanich szachownic pisałam do osób, które maja plany popróbować z nimi. Tylko nie wyjaśniłam tego, przepraszam. Wiem że Ty masz doświadczenie spore i próbowałaś wielu bardzo wykwintnych gatunków
Pęchcin daje Ci duże możliwości , jak masz miejsce, to kup dwie. Czy ta dębolistna w odmianie to wciąż rarytas? Może marketigowo? Zerkam właśnie po zimnych nocach, ogrodówki miałam po opatulane, dębolistne nie, dały radę.
Blue eyes Dzisiaj jeszcze mam wszystkie ogrodówki okryte, nie jest źle. Po raz pierwszy u mnie . Tam tajemniczy ogród, wszędzie wokół mam sąsiadów, nie chcę naruszać ich prywatności swoimi szerszymi ujęciami. W 'Może sielski ogródek'? jest wszystko.
Moje cieniste rabaty faktycznie mają sporo wilgoci, ale drzew też mają w swoim sąsiedztwie nie mało. Również tych wysysających wilgoć. To spod nich też zabrałam wcześniej posadzone storczyki. Na rabatkę pod sosną. Nie dam rady szerszymi kadrami pokazać ogrodu, zapraszam w realu
Dzięki za radę w temacie 'okienka'. Na północ wybieram się w czerwcu
Dzięki U mnie w szerszych kadrach zwykle widać tuje, kiedyś chciałam się szybko zasłonić, teraz ich szczerze nie lubię. Gdybym dzisiaj zakładała ogród, to ani jednej tui bym nie posadziła. Przepadło. Nie przeszło mi jednak z chęcią kopiowania pomysłów z angielskich ogrodów, stąd pomysł na główkę Z szachownicami, tak, rozumiem
Przyślą w przyszłym tygodniu. Nie mogę się doczekać ale jeszcze nie przygodowałam miejsca. Muszę stamtąd zabrać dwa różaneczniki i zawieźć mamie. Zbieram się i zbieram ale muszę je w końcu wykopać.