Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 09:37, 05 maj 2023

'Gigantea Rubra'

'Virescens'

Też 'Virescens', jednak kwiaty trochę się różnią.

'Hedda'

Joku 11:23, 05 maj 2023

Zawilce Alba plena mam, Gigantea Rubra miałam ale mi wypadł, jakiś podobny do tych zielonkawych też mam, zresztą bardzo dobrze u mnie się czuje. W większości kupowałam u Szewczyka w Łodzi przy okazji jakichś wyjazdów. Nie odsadzaj dla mnie, nie zmieszczą się . Już ostatnio kombinowałam jak bractwo porozdzielać.
A pisząc o przygotowywaniu stanowiska pod różne roślinne rarytasy miałam na myśli właśnie to o czym napisałaś .
April 12:47, 05 maj 2023

vita napisał(a)
Obiecane fotki dla Joli Zawilce leśne.

'Blue Eyes'

'Alba Plena'

A co sobie będę żałować, ja też Jola więc i dla mnie Cudne są. Wspaniałe, nigdy takich nie widziałam. Normalnie trafiają na listę chciejstw
Roocika 12:55, 05 maj 2023

Piękna kolekcja zawilców!
mirkaka 18:11, 05 maj 2023

Buki lubią glinę, więc te kretowiska pod bukami..hmm, Liście to rozumiem
Raz od pracownicy z naszej firmy, zapalonej ogrodomaniaczki, dostałam w prezencie we wiaderku zebrane krowie placki Bardzo miły prezent
Zawilce masz przecudne, teraz rozumiem zakup niebieskiego w Chwaszczynie
Makao 18:54, 05 maj 2023

mirkaka napisał(a)
Buki lubią glinę, więc te kretowiska pod bukami..hmm, Liście to rozumiem
Raz od pracownicy z naszej firmy, zapalonej ogrodomaniaczki, dostałam w prezencie we wiaderku zebrane krowie placki Bardzo miły prezent
Zawilce masz przecudne, teraz rozumiem zakup niebieskiego w Chwaszczynie

Jesteśmy zwichrowani totalnie
Krowie placki cieszą jak nowa zabawka dziecko
ewsyg 18:59, 05 maj 2023

vita napisał(a)
Moje posadzone kiedyś do gleby też zakwitły, raz Ensaty potrzebują dużo wilgoci i kwaśnego podłoża. Przygotowałam im miejsce jw, ale w półcieniu. Potem doczytałam, że lubią mieć sucho w okresie spoczynku, a zima była bardzo wilgotna. Wykopałam wszystkie w listopadzie i przetrzymałam sucho pod dachem. Teraz posadziłam do donic, nawiozłam, postawiłam w słońcu. Metodą na 'macanie' wyczuwam już kilka pędów kwiatostanowych

Moje są niższe i jeszcze nie da się wyczuć, czy będą kwitły. U mnie zaczynają kwitnąć niskie iryski. Piękne te białe zawilce.
vita 20:59, 05 maj 2023

Joku napisał(a)
Zawilce Alba plena mam, Gigantea Rubra miałam ale mi wypadł, jakiś podobny do tych zielonkawych też mam, zresztą bardzo dobrze u mnie się czuje. W większości kupowałam u Szewczyka w Łodzi przy okazji jakichś wyjazdów. Nie odsadzaj dla mnie, nie zmieszczą się . Już ostatnio kombinowałam jak bractwo porozdzielać.
A pisząc o przygotowywaniu stanowiska pod różne roślinne rarytasy miałam na myśli właśnie to o czym napisałaś .

Moje głównie z wymian, niestety/stety też się u mnie dobrze czują. 'Alba plena' zagarnęła mi całe poletko siewek czosnku niedźwiedziego. Nie wiem na czym bardziej mi zależy, chyba na czosnku
Będę na sicie przesiewać, he he
vita 21:11, 05 maj 2023

April napisał(a)
A co sobie będę żałować, ja też Jola więc i dla mnie Cudne są. Wspaniałe, nigdy takich nie widziałam. Normalnie trafiają na listę chciejstw

Proszę bardzo Jolu Jak Jola nie reflektuje, to odsadzę do doniczek, szkoda wyrzucać. Wrastają mi we wrażliwe rośliny. Może w tym roku Tamaryszek pojawi się na Lubelszczyźnie, to Ci podrzuci? Jak zechce oczywiście
vita 21:13, 05 maj 2023

Roocika napisał(a)
Piękna kolekcja zawilców!

Dzięki Joasiu