Ładnie kwitnie, twoja wygląda na zdrowy okaz. Pokaz koniecznie jak zakwitnie. Gdzieś ty zdobyła muchy? Owadożerne mają całkiem ładne kwiaty, przypominam sobie jakieś kwitnące na niebiesko.
Protei hodowanej od nasionka na pewno nikt na forum nie ma, jesteś pierwsza i jedyna. Życzę żeby zdrowo rosła.
Natomiast patrząc na twoje loropetalum przypomniała mi się neilia tybetańska na którą rzuciłam się w ogrodniczym gdy byłyśmy razem na zakupach. Pamiętasz? Nie wiedziałam potem długo co z nią zrobić i w końcu wylądowała u jednej z dziewczyn z forum.
Vito, mam te z podnośnikiem-siłownik gazowym. One są opisywane jako automatyczne termiczne.
Zestawu do podwiązywania nie mam. W tamtym roku mieliśmy linkę stalową przez całą długość szklarni, ale nie dawała rady obciążeniu i się zrywała
Ostatnio kupiłam te podpory kręcone, co je masz z myślą o szklarni. Jak któryś pomidor śmignie wyżej to właśnie użyję wtedy tej linki.
No nie wiem Sylwia czy sarracenia z OBI to taki rarytasik? Lubię ciekawostki, trudno mi się czasami powstrzymać przed pokusą, Ty masz u siebie też sporo rarytasików Wspomniałaś Kondzia Nie miałam przyjemności zajrzenia do jego i Andrzeja królestwa, ale gadywaliśmy ze sobą kiedyś, na innym forum, dawno to było Spotkaliśmy się, dziesięć lat temu? W Kotlinie Kłodzkiej u Tomka G. Bardzo żałuję, że Konrad tylko sporadycznie bywa, bardzo lubiłam oglądać i czytać o ich ogrodzie
Ty masz z nimi kontakt?
Jak tam ma się gunnera pod koniec zimy? Roślina, której bałam się zaprosić do swojego ogrodu?
Jola, no przecież muchy właśnie się wybudzają, wiosna idzie
Oczywiście pamiętam okoliczności zakupu neilii tybetańskiej. Czy chcesz mi coś przez to powiedzieć?
A czy ta linka była napinana odciągami? To bardzo ważna dla mnie informacja, jak i ta o podnośniku w okienku. Wysoko rosnące pomidory śmigają znacznie, znacznie wyżej niż nasze podpory kręcone.
Dziękuję za info Asia
Linka w otulinie pcv była napinana śrubą rzymską. Może lepiej byłoby bez otuliny.
Liczę na to, że podpory część ciężaru przejmą, a resztę dźwignie linka
Jak nie, to będę szukać jeszcze innego sposobu.