Biorę pod uwagę 2x3 m. Mam teraz trochę problem, bo poczytałam o tunelach i...nie wiem już jaką opcję wybrać. Raczej z poliwęglanu, koniecznie z automatycznym nawadnianiem, cała reszta jest dla mnie nie bardzo do ogarnięcia. Pewnie skończy się na zakupie w którymś z marketów. Mam jeszcze trochę czasu. Widziałam Twój tunel, imponujący, duży, no i masz wystarczająco dużo miejsca by z czasem wtopił się w nasadzenia w ogrodzie. Nieustannie podziwiam Twoje podejście do uprawy warzyw i przetwarzania ich. Też bym tak chciała
Bardzo bym chciała, na razie mam jednak tylko zakupione sadzonki pomidorów i miejsce na jakąś osłonę dla nich Jak wszyscy czekam z utęsknieniem na wiosnę (w tej chwili u mnie sypie śnieg) a parę ciekawych roślin mam w doniczkach do wysadzenia, jak chyba zawsze
Cześć
Pomidorowe perełki będą u ciebie. Nie znam się na odmianach, w zeszłym roku miałam 6 krzaków, w tym zamówiłam tylko cztery. Brak słońca skutecznie mnie ogranicza. Chociaż nie wiem czy byśmy przejedli takie ilości jakie ty sadzisz.
Przy takich ilościach faktycznie nawadnianie automatyczne by się przydało.
Jak poliwęglan to rozważ dołożenie sobie okien co się same otwierają pod wpływem wyższej temperatury - warto. Mnie męczyło otwieranie obu drzwi na oścież i zamykanie w maju/czerwcu porankami z małym dzieckiem na rękach, którego nie mogłam zostawić sama. W tym roku uda się już na minutkę wyskoczyć, bo chwilę wytrzyma bez opieki
My akurat dokupiliśmy okienka do tunelu. I takie automatyczne podnośniki do nich, by w razie upałów, gdy jesteśmy w pracy same się otwierały. W weekend będziemy montować te okienka, zobaczymy jak to nam wyjdzie
Zamawiałaś sadzonki pomidorów? Ja zamówiłam tylko dwanaście, takich notowanych w pamięci odmian, chciałabym wreszcie z powodzeniem uprawiać pomidory, bo sadzenie ich do dużych donic pod okapem mi nie wychodzi.
A czy takie okna, które same się otwierają nie potrzebują zasilania? Przy braku prądu nie zamkną się w czasie np. burzy i deszczu? Trochę doczytałam dzisiaj, zrobiłam wywiad, zajrzałam do Anpi, przypomniałam sobie o jej tunelu i chyba już podjęłam decyzję Twoje rady i sugestie Pati są bardzo pomocne, dzięki