Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 19:05, 10 gru 2013

Aniu cisza ,bo leżę pod kocem i popijam cytrynówkę (czyt. wodę z cytryną ) bo mnie dopadło jakieś wstrętne przeziębienie, pozdrawiam gorąco!
ewa004 20:31, 10 gru 2013

To nie wodę z cytrynka pij , herbatka z cytrynka i wkładka i rano jak nowo narodzona będziesz
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka zyczę
wiunia 15:31, 14 gru 2013

tak to wygląda, wiosną trawka i może jakaś fajna rabata, bo to część przedogródka ale pomysłu nie mam ani nawet weny, żeby coś wymyślać zimą

[img siz
wiunia 15:34, 14 gru 2013

tak się wygrzewa przy kominku nasz pupil, chwilami mam wrażenie, że mu się sierść zapali tak blisko potrafi podejśc do kominka ...

Mala_Mi 17:40, 14 gru 2013

Wiunia, ależ pole do popisu masz Będzie sie wiosną działo Najważniejsze, że teren uporządkowany

A pupil ciepłolubny Mój znów woli jak chłodno jest...
Bogdzia 22:37, 14 gru 2013

wiunia napisał(a)
Bogdziu ta ziemia którą kupiliśmy to nie jest taka torfowa czy coś podobnego to tzw. "ziemia matka" z wykopów czy coś takiego, ile w niej było kamlotów, kamyczków i takich tam pierdół to głowa mała, za każdym niemal ruchem grabi kamlotki wyłaziły na wierzch, taką ziemię też mieliśmy przywiezioną w pierwszym roku na warzywnik i była super więc mam nadzieję, że ta będzie też odpowiednia, małe grudki gliny wyłaziły od czasu do czasu spod grabi to chyba taka dobra mieszanka co? Nie znam się zbyt na ziemi ale M twierdzi, że na trawnik to b. dobra, a jak będę rabaty chciała z kwaśnolubnymi to mi kupi wór takowej ziemi i kwita Pozdrawiam gorąco z szalem i kubiem wody z cytryną

To niedobrze ze teraz chorujesz bo pełne rece roboty. Jeśli to nie jest ziemia z torfem z jeziorka czy podobna to dobrze bo nie będzie wysychała a jak już kupowaliście to nie ma obaw. Miłej niedzieli i zdrówka zyczę.
Zielona 16:16, 15 gru 2013

Cześć, Wiuniu. Teren wygląda pięknie. Porządek, bez chwastów, idealnie, żeby planować. Mamy dużo czasu. Zrób kilka zdjęć w zbliżeniu - najlepiej na wprost rabat, to będę mogła Ci pomóc z wyrysowaniem Twoich planów w gardenpuzzlach Narzędzie ułomne, ale daje naprawdę fajne wyobrażenie przyszłych roślin. Będziemy działać. Ja też teraz nie mam czasu ani ochoty na planowanie ogrodu. Póki co menu świąteczne rozpisuję na szczegółowe zakupy i harmonogram gotowania W styczniu pewnie jeszcze sen zimowy nas rozleniwi, ale w lutym może coś zaczniemy działać Pozdrawiam Cię pociągająco, bo katar mnie dopadł.
wiunia 20:11, 15 gru 2013

Aniu świetny awatarek pole do popisu jest ale wena ode mnie gdzieś zwiała, dodatkowo zniechęca mnie brak ogrodzenia i pewnie w przyszłym roku będzie ciężko , bo chcemy najpierw elewację zrobić i na płot będzie ciężko uzbierać Pozdrawiam gorąco!
wiunia 20:16, 15 gru 2013

Bogdziu u mnie już dobrze ze zdrowiem jakoś się pozbierałam, od jutra planuję przygotowania do Świąt pod względem zakupów i jeszcze kilka prezentów muszę dokupić Pozdrawiam serdecznie na ten przedświateczny tydzień
wiunia 20:26, 15 gru 2013

Martusiu oj ciężko mi będzie coś wymyślić więc dzięki za proponowaną pomoc zniechęca mnie fakt braku ogrodzenia ale muszę z tym żyć, chciałam choćby taką prowizorkę ale M stanowczo się nie zgadza, bo mówi , że jak zrobimy tak "narazie" to na bank zostanie na zawsze może ma rację ? Póki co musi tak być, bo elewacja ponoć ważniejsza! Jednym słowem ..... aby do wiosny Pozdrawiam Cię kochana i życzę siły na ten trudny tydzień