Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka koło Muzeum

Działeczka koło Muzeum

Asisko_2005 20:12, 25 cze 2013

Madziu a co u Ciebie?jak córeczka, zdrowa już?
Debra 20:15, 25 cze 2013

Asisko_2005 napisał(a)
Madziu a co u Ciebie?jak córeczka, zdrowa już?

No właśnie, to wiem od Beaty, że choroba dziecka była
Mam nadzieję, że już była i sobie poszła
madzielena 22:54, 25 cze 2013

Witajcie Kochani po przerwie

Choroba starszej Córeczki na szczęście już za nami. To była typowa wirusówka - blisko 40 stopni gorączki i żadnych innych objawów. Potrzymała nas tak od czwartku do poniedziałku i sobie poszła, na szczęście!

Marcelka szczęśliwa, bo jeszcze może przez te kilka dni chodzić do ukochanego przedszkola. Ja na nowo mam głowę do prac działkowych

Wiem, że ten kawałek ziemi wygląda niepozornie, ale uwierzcie mi, że przekopywanie się przez perz to nie tylko zajęcie ciężkie i żmudne ale i bardzo czasochłonne, więc jestem dumna i z tego. To oczywiście nie wszystko - będę przekopywać jeszcze do wisienki, wzdłuż płyt oraz po drugiej stronie ścieżki.

Plan w odniesieniu do tego miejsca jest taki:
Dosadzam tu róże różowe, niebieskie i białe, które mam na działce. Altankę chciałabym lekko przesłonić albo białą pnącą różą (jaką?) albo clematisem. Mam wątpliwości co do wypełnienia luk między płytami ścieżki. Jeśli nie trawa to co? A jeśli trawa, to rabata musiałaby być z kancikiem, prawda? Nic innego to nie pasuje bo będzie za dużo "atrakcji".
madzielena 22:55, 25 cze 2013

Debro na nas możesz liczyć we wrześniu. O spotkaniu w Komorowie dowiedziałam się zbyt późno, abym mogła w nim wziąć udział. Może za rok?
Debra 23:39, 25 cze 2013

madzielena napisał(a)
Witajcie Kochani po przerwie

Choroba starszej Córeczki na szczęście już za nami. To była typowa wirusówka - blisko 40 stopni gorączki i żadnych innych objawów. Potrzymała nas tak od czwartku do poniedziałku i sobie poszła, na szczęście!

Marcelka szczęśliwa, bo jeszcze może przez te kilka dni chodzić do ukochanego przedszkola. Ja na nowo mam głowę do prac działkowych

Wiem, że ten kawałek ziemi wygląda niepozornie, ale uwierzcie mi, że przekopywanie się przez perz to nie tylko zajęcie ciężkie i żmudne ale i bardzo czasochłonne, więc jestem dumna i z tego. To oczywiście nie wszystko - będę przekopywać jeszcze do wisienki, wzdłuż płyt oraz po drugiej stronie ścieżki.

Plan w odniesieniu do tego miejsca jest taki:
Dosadzam tu róże różowe, niebieskie i białe, które mam na działce. Altankę chciałabym lekko przesłonić albo białą pnącą różą (jaką?) albo clematisem. Mam wątpliwości co do wypełnienia luk między płytami ścieżki. Jeśli nie trawa to co? A jeśli trawa, to rabata musiałaby być z kancikiem, prawda? Nic innego to nie pasuje bo będzie za dużo "atrakcji".

Madziu, dobrze ze juz po kłopotach.

Wiem co to znaczy kopać i czyścić ziemię z korzeni i chwastów, więc ja doceniam!
Co do róż, to nie ja
Miedzy płytami - moim zdaniem tylko trawa i kanciki. Ja czasem tez robię za dużo atrakcji (kamyki ) więc wiem, lepiej nie
Robertop 23:39, 25 cze 2013

madzielena, duże postępy. Między płytami trawka będzie najlepsza. Trzymam kciuki. Pozdrawiam.
regli 23:57, 25 cze 2013

Witaj Madziu
Moim zdaniem między płytami trawa, ale jak się uprzesz, że nie, to ewentualnie karmnik. Na jedno wyjdzie Też zielony Jakie Ty masz niebieskie róże? Właśnie się zastanawiam czy kiedykolwiek widziałam niebieskie róże. W drodze do przedszkola mojego syna mijam dom i przez siatkę wygląda powojnik. Biały z ogromnymi kwiatami. No po prostu cud miód Korci mnie, żeby zapukać i zapytać co to za odmiana. Jeszcze 3 dni przedszkola zostały, więc muszę się szybko zbierać na odwagę Albo chociaż zdjęcie pstryknąć
barbara_kraj... 01:09, 26 cze 2013

Madziu, wątek zaznaczam bo powiadomień nie mam
Joaska 10:03, 26 cze 2013

Madziu wg mnie między płytami trawa, a jak chcesz karmnik to musisz oddzielić płyty od trawnika ekobordem bo trawa zdominuje karmnik i bedziesz miała karmink w trawie.
madzielena 11:07, 26 cze 2013

Zapadła w mej głowie decyzja - między płytami trawa

Robert, tak mnie chwalisz, a właściwie, to nie za dużo zdziałałam A jak widzę, ile jeszcze muszę zrobić, to chyba bym musiała nie dwie godziny dziennie, ale dwanaście temu poświęcić

Renatko, niebieskie róże są w tak na prawdę fioletowe. Ale tak się je nazywa - niebieskie. Więc już konsekwentnie tak będę je nazywać, skoro ktoś mądrzejszy tak wymyślił

Debro, róże odziedziczyłam, więc szkoda mi ich się pozbyć. Gdybym ja je wybierała, zdecydowanie postawiłabym na grupy kolorystyczne - a tak mam misz-masz, nie tylko kolorów ale i wysokości.

A co myślicie o tym by jako "plecy" dla różanki która będzie po prawej stronie ścieżki, dać jakieś pnące warzywo na podporach? Fasolkę lub coś innego. Oddzielałoby to "coś" różankę od warzywnika...