Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

gobasia 11:57, 05 sie 2018

anka_ napisał(a)

Oj daje się ten upał we znaki Agnieszko, daje. Roboty , nie tylko te oczkowe, idą w ślimaczym tempie. Większość prac ogrodowych odkładam , tych w gospodarstwie się nie da. Przy tej pogodzie człowiek zdycha.

U Basi/Gobasi już po... u nas dopiero połowa.

Nie wiedzialam ,że ty Aniu też rolniczka ?:

O tak!! upały daly się we znaki..
U mnie po żniwach (zboża mamy nie tak dużo)...ale czekaja już w kolejce sianokosy,tylko patrzeć jak kukurydza będzie dobra do zbioru...i tak w kółko Panie Macieju

Marga 11:27, 06 sie 2018

anka_ napisał(a)

Chyba się im u mnie podoba- w tym roku gąsienice w hurtowych ilościach...

Ależ masz szczęście To gąsienica pazia królowej. U mnie na działce był tylko raz
Wpadłam zobaczyć jak postępy w pracach nad stawem. Ładne kamyczki
Gosialuk 17:56, 06 sie 2018

Aniu czytam, że zmęczona jesteś. Wcale się nie dziwię w taką pogodę tyle naraz musisz ogarniać. Żniwa, oczko, ogród i dom. Przy tej suszy i upałach, to mordęga. Byłam u mamy, też zarośnięta, nawet kosić nie ma jak, bo rano rosa, potem upały, a wieczorem krwiożercze komary rzucają się chmarami na ludzi.
Podobno jeszcze tylko ten tydzień taki ma być gorący.
Pozdrawiam.
anka_ 23:05, 06 sie 2018

la_estrellita napisał(a)
W mojej okolicy już dawno po żniwach. Zboża podobno wyjątkowo mało. Na polach została tylko kukurydza a tej też niewiele. Miejscami Pola są w połowie puste bo przez te upały nawet nie wyrosła.

Gąsieniczki są świetne. Chyba zacznę uprawiać koper włoski .

Co do żniw Agnieszko to nie będę się publicznie wypowiadać bo by przez cenzurę nie przeszło.
Co do gąsieniczek - w tym roku nie siałam kopru włoskiego, tylko zwykły. Jak usechł przeniosły się na marchew. I na iglaki trzeba uważać bo u mnie w tamtym roku kokony miały w Danicach.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze muszę swój koper pooglądać tylko, że mój już zasuszył sięAle posiałam kolejny

Sylwio marchew teraz oglądaj. Tylko trzeba pamiętać, że młodziutka gąsieniczka pazia królowej jest prawie cała czarna.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:13, 06 sie 2018

gobasia napisał(a)
Nie wiedzialam ,że ty Aniu też rolniczka ?:

O tak!! upały daly się we znaki..
U mnie po żniwach (zboża mamy nie tak dużo)...ale czekaja już w kolejce sianokosy,tylko patrzeć jak kukurydza będzie dobra do zbioru...i tak w kółko Panie Macieju

Basiu no tak się jakoś życie potoczyło, że wylądowałam na wsi. U nas zboża też niewiele ale część nie nadaje się jezcze do zbioru.

Marga napisał(a)

Ależ masz szczęście To gąsienica pazia królowej. U mnie na działce był tylko raz
Wpadłam zobaczyć jak postępy w pracach nad stawem. Ładne kamyczki

Doceniły brak chemii itp..
Postępów przy oczku do znacznego ochłodzenia nie przewiduje. .. niestety...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 23:38, 06 sie 2018

Gosialuk napisał(a)
Aniu czytam, że zmęczona jesteś. Wcale się nie dziwię w taką pogodę tyle naraz musisz ogarniać. Żniwa, oczko, ogród i dom. Przy tej suszy i upałach, to mordęga. Byłam u mamy, też zarośnięta, nawet kosić nie ma jak, bo rano rosa, potem upały, a wieczorem krwiożercze komary rzucają się chmarami na ludzi.
Podobno jeszcze tylko ten tydzień taki ma być gorący.
Pozdrawiam.

No niestety Gosiu nie wyrabiam.... A pierwszeństwo ma gospodarstwo i dom (przetwory i remonciki). Na ogród nawet jak jest chwilka czasu to poprostu nie starcza sił. Zielsko już wyższe ode mnie. No cóż, są rzeczy ważne i ważniejsze. Liczę na ochłodzenie.
Zakrecona 23:46, 06 sie 2018

Chyba każdy liczy. Aniu, a u mnie jeszcze dzieci małe, może to Cię pocieszy. Mnie zawsze zastanawia jednak, że są ludzie, którym nigdy się nie śpieszy i zawsze mają czas. Moja Mama mówi, że to smykiNo chyba, że u mnie organizacja kiepska, bo raczej nigdy się nie nudzę.
anka_ 17:49, 07 sie 2018

Magdo mi bardziej przeszkadza wilgotność niż temperatura... Ale ochłodzenie bardzo oczekiwane, bo rośliny się gotują. Przysmażyło mi 2 niedawno sadzone róże- ciekawe czy odbiją.

Kolejne pomidorki dojrzewają

gobasia 17:53, 07 sie 2018

jakie fajne ,,a jak smakowo? pokaż przekrojonego?
anka_ 18:27, 07 sie 2018

Bardzo proszę Basiu. Choć aparat nie oddaje kolorków.

W smaku bardzo, bardzo słodkie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies