Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 22:45, 17 sie 2018

Mirka napisał(a)
I ja też murem stoję.
Jestem też zarośnięta zielskiem. E. Co tam wiosną wypielimy. Tylko truskawek pilnuję aby mi nie zarosły.
Edit:Żółte pomidorki też mam i są pyszne.

Mirko troszkę zielska przegoniłam dzisiaj ale to tylko niewielka część.
Ale pomalutku...
Żółte pomidorki pyszne, a odkrywam następne.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 22:48, 17 sie 2018

anka_ napisał(a)
Ale się cieszę. Moje, choć niedokończone, już odkryły zwierzęta. I jaka radocha obserwować te wszystkie żabki czy kąpiące się ptaki.

Super sprawa nie Przy takich upałach i suszy jak w tym roku woda w ogrodzie to zbawienie dla zwierzyny ogrodowej wszelakiej.
anka_ 19:37, 25 sie 2018

Zaległe dla Ani/MałejMi

W realu lepiej wygląda Tam gdzie ten płaski kamor będzie kaskada... Jak pójdą rośliny i obżerze to nabierze lekkości... mam nadzieję
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 19:46, 25 sie 2018

Wiem, że na forum niepolecany ale ja jestem nim zachwycona. Na słońcu cudowna żarówa i zero przypaleń mimo tropikalnych temperatur ostatnio.
Klon jesionolistny Auratum

A to ciekawostka z dzisiejszego wypadu do marketu

Kasya 20:27, 25 sie 2018

No fajne bajorko... i co teraz ?

A klon tez mi się podoba
sylwia_slomc... 20:30, 25 sie 2018

anka_ napisał(a)
Zaległe dla Ani/MałejMi

W realu lepiej wygląda Tam gdzie ten płaski kamor będzie kaskada... Jak pójdą rośliny i obżerze to nabierze lekkości... mam nadzieję

Ale się pięknie w tafli drzewko odbija
Toszka 20:55, 25 sie 2018

anka_ napisał(a)

Jak nic brakuje zielonej trawy
Gosialuk 11:55, 26 sie 2018

anka_ napisał(a)
Zaległe dla Ani/MałejMi

Aniu mi się podoba takie przemieszanie wielkich kamoli z małymi. Nie wątpię, że z roślinami będzie zachwycało. Mnóstwo pracy, ale jaka satysfakcja. I widok z okna godny pozazdroszczenia. W moim rodzinnym domu najwięcej czasu spędzamy w kuchni. Zwłaszcza wiosną i jesienią mama stara się, aby kwitło coś, co widać z okna. Oczko zawsze jest miłe dla oka.
marba 12:51, 26 sie 2018

Aniu, od jakiegoś czasu podczytuję Twój wątek od początku, i muszę to powiedzieć, że jestem pełna podziwu dla Twoich ogrodowych zmagań. Chylę czoła przed ogromem wysiłku, jaki wkładasz w zagospodarowanie swojego kawałka świata i przekształcanie go w ogród. Do tego jeszcze niełatwa i czasochłonna przecież praca w gospodarstwie, a jednak dajesz radę. Zawsze, gdy łapię ogrodowego doła przypominam sobie Twój wątek i udziela mi się Twoja energia i zapał.
Piękne oczko tworzysz, na pewno będzie cieszyć oczy.
Fajnie, że tu jesteś, Aniu.
Iwk4 08:54, 29 sie 2018

Ale odmian pomidorków masz. Nasionka gdzieś Aniu zamawiasz, czy jest sens ze swoich zbierać?
Jak się zbiera? Muszą jakoś specjalnie dojrzeć?

Woda w ogrodzie super. Ładnie drzewa sie odbijają.

Dodałam watek do obserwowanych, Co by znowu nie zgubić