Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Roocika 08:23, 14 kwi 2023

Widzę nowy trawniczek, równiutki i piękny.
Macham Mirko.
vita 22:30, 14 kwi 2023

Moje adiantum jednak ruszyło, sprawdź swoje Ile każesz nam czekać na fotki, trawa na pewno już ruszyła. Co robisz w ogrodzie? Jak duża już sałata? I czy szpinak się udał?
mirkaka 09:30, 15 kwi 2023

Trawka jeszcze nie wschodzi, podobno ma czas do 3 tyg, mam nadzieję że się ogarnie szybciej

Vita, moje niestety nie ruszyło może u nas zimniej?
Robię:
Czyszczę truskawki w kastach i zaczynam niektóre przenosić na rabatę, niestety mam wszystkie kasty pomieszane, poprzestawiane i nawet nie wiem które to takie dzikie truskawki a które szlachetne, chyba będę zmuszona czekać aż zaowocują zanim je przeniosę do gruntu.
Ta od Ciebie też pomieszana, wczoraj /mam taką nadzieję że dobrze ją wytypowałam/ przeniosłam z rozmnożonymi sadzonkami już na rabatę.
Wiem jeszcze gdzie mam San Andreas, te na dniach przesadzę.
Poza tym posadziłam sadzonki szpinaku, ale chyba większość pójdzie w kwiat- za ciepło było w domu
Posadziłam jarmuż, przepikowałam pozostały do doniczek
Przepikowałam papryki, pomidory, latam teraz z nimi, jak ciepło to na dwór, jak zimno to do domu, wrrr
Kiełkuje mi nareszcie wysiany do gruntu szpinak i rzodkiewka
Posadziłam sadzonki cebuli
Generalnie robota z warzywniakiem, nie daję rady, boli mnie kręgosłup i wszystkie stawy
Szukam miejsca na nowe róże, czekam aż eM mi wykopie doły bo mam 30 cm pod dobrą ziemią praktycznie beton po budowie i trzeba wiertłem się do miękkiej gliny przebijać
Cieszę się przylaszczkami Kocham te roślinki, za ich kolor i delikatność
Cypripedium tylko to jedno ruszyło, reszta nic
Przekopywałam sporą ilość żonkili z dzikiej działki firmowej, to mi zajęło prawie cały mój roboczy dzień- czyli 3-4 godz, tyle daję radę
Dziś będziemy z eM murować kamienie na tym wysokim murku bo poprawiamy po fachowcach
Cieszę się na spotkanie, ale prognozy są średnie, ma być w środę zimno.
Tyle u mnie
Zaraz wychodzę to może porobię trochę zdjęć i po południu wstawię
Martka 10:11, 15 kwi 2023

Mirko, jak nie ten ogród? Kawał roboty za Wami, gratuluję. ale też jak przeczytałam listę zadań... posadziłam, przesadziłam, przekopałam, wykopałam, przepikowałam, to niby standard, ale nadal wiele! Do tego murowanie kamieni!?! Chylę czoła! Poprawiać po fachowcach, co za czasy...
vita 10:19, 15 kwi 2023

No to dałaś do pieca Dzięki, że znalazłaś jeszcze czas na odpowiedź
U mnie też się roboty skumulowały, chociaż nie tak jak u Ciebie. Dużo pracy z warzywnikiem, wiem, ale u Ciebie bardzo na bogato Będziesz czymś zabezpieczać cebulę? Czy nie masz problemów z tymi, jak im tam? Wgryzkami ? Miejsce na nowe róże!? To kupiłaś więcej niż jedną?

Może prognozy się nie sprawdzą? Herbatę w termosie trzeba wziąć
Czekam na fotki
mirkaka 17:17, 15 kwi 2023

Trochę obiecanych zdjęć, nie ma ciekawych, u mnie ciągle szaro jeszcze, za mało zieleni, czekam na trawkę

szpinak i w głębi jarmuż posadzony
mirkaka 17:19, 15 kwi 2023

wilczomlech od Joli

mirkaka 17:21, 15 kwi 2023

w lasku

mirkaka 17:23, 15 kwi 2023

siewki
mirkaka 17:26, 15 kwi 2023

agapant

botaniczne, stulone bo brak słoneczka

sałaty w skrzyniach

w domu