Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Joann 22:57, 18 sie 2021

O, reporterską duszę masz na pewno, Haniu Z wielkim zainteresowaniem czytałam i oglądałam zdjęcia Masz rację, z takim miejsc zawsze można uszczknąć coś dla siebie i zainspirować się
Nowa12 10:00, 19 sie 2021

Super wyjazdowe fotki. Rzadko spotykane dekoracje i detale. Mnie też zawsze wpadają w oko takie ciekawostki ogrodowe na wyjeździe. Ale tym razem byłam tylko w ogrodzie botanicznym niestety trochę znaiedbanym więc za bardzo nie było co focić.
Juzia 12:33, 19 sie 2021

Dzięki za fotoreportaż!
Bardzo fajnie się oglądało
W takim ogrodzie to chyba każdy znajdzie coś dla siebie.
ryska 19:36, 19 sie 2021

Wycieczka w moich klimatach. Dzięki, że się podzieliłaś
Agatorek 23:18, 20 sie 2021

Ależ Ci zazdroszczę wyjazdu . Piękne miejsce odwiedziłaś
wiklasia 20:28, 22 sie 2021

Skandynawia, ich przyroda, te mchy, paprocie, ich dbałość o nią, protestancki umiar - ech, to takie bliskie memu sercu.
Zazdroszczę Ci Haniu pozytywnie tego urlopu
Agania 20:35, 22 sie 2021

Ale tu foty i super wyprawa
Roocika 21:54, 22 sie 2021

Hania, bardzo ciekawe miejsce nam pokazałaś, nietuzinkowe. Dziękuję
Gruszka_na_w... 15:25, 25 sie 2021

Wszystko, co dobre z reguły kończy się szybciej niż byśmy chcieli. Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe życzenia i odwiedziny.
Na szczęście żyjemy w częściowo cyfrowym świecie i wspomnienia będzie można wspomóc zdjęciami i filmami.
Plażowanie nad wodą i wylegiwanie się na tarasach z widokiem, na dłuższą metę może być nużące. Skoro byłam już tak blisko siedziby prawdziwego króla, to szkoda byłoby to zmarnować. Wyruszyliśmy więc skoro świt do Oslo.
Miasto leży na wzgórzach okalających zakończenie Oslofjorden. Na każdym kroku widać troskę o zgodną koegzystencję ludzi i natury. Wszechobecne elektryczne hulajnogi i rowery, tramwaje wodne, sprawna komunikacja miejska- to wszystko sprzyja wysokiej jakości powietrza, ciszy i sprawnemu poruszaniu się po tej sporej aglomeracji. O dziwo hulajnogi nie stanowią żadnego zagrożenia dla ruchu pieszego.
Już pierwsze widoki zwiastowały, że będzie mi się tam podobało.
Wyglądają swojsko- nieprawdaż?

Bardzo podobały mi się rzeźby rozmieszczone w przestrzeni miejskiej. Takie bez napinki.
Symbol góry lodowej

Pokryty mchem pies i różne przyjemne dla oka abstrakcje.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 15:31, 25 sie 2021

Haniu, ale mi niespodziankę zrobiłaś tymi zdjęciami. Wspominałam ostatnio mój pobyt w Oslo i okolicach. Wszystko co piszesz o Norwegii pokrywa się z moim jej odbiorem. Z wielką chęcią pooglądam Oslo Twoimi oczami