Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 20:31, 06 maj 2023

Makao napisał(a)
Duży warzywniak. Moja mama też ma ale w tym roku posadziła sobie ziemniaki.

Moje dzieciaki uwielbiają bób i fasolkę szparagową. Jednak nie mam gdzie je sadzić.

Karłowa fasolka szparagowa pewnie udałaby się w doniczkach. Trzeba by tylko zadbać o systematyczne nawożenie i podlewanie.
Ziemniaków nie sadzę do gruntu ze względu na to, że wolę uprawiać pomidory. A te dwie rośliny nie powinny rosnąć w sąsiedztwie. Na uprawę workową ziemniaków szkoda marnować energii. Plony są niewspółmierne z poniesionym wysiłkiem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:34, 06 maj 2023

Haniu jak duży jest ten Palibin? Bo wygląda potworzasto
Gruszka_na_w... 21:41, 06 maj 2023

Margerytka40 napisał(a)

Haniu jak duży jest ten Palibin? Bo wygląda potworzasto

10 lat temu posadziłam tam w trójkącie 1x1x1 m trzy 20 cm krzaczki. Po kwitnieniu je przycinam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:31, 06 maj 2023

Haniu, pięknie u Ciebie, tak już zielono Chyba widoków liści u mnie najbardziej mi brakuje Wszystko jeszcze, cały czas, i jeszcze w blokach startowych.......
Czytam o świerku serbskim - niewiarygodne Co się dzieje w tym sezonie z roślinami????
antracyt 07:26, 07 maj 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Karłowa fasolka szparagowa pewnie udałaby się w doniczkach. Trzeba by tylko zadbać o systematyczne nawożenie i podlewanie.
Ziemniaków nie sadzę do gruntu ze względu na to, że wolę uprawiać pomidory. A te dwie rośliny nie powinny rosnąć w sąsiedztwie. Na uprawę workową ziemniaków szkoda marnować energii. Plony są niewspółmierne z poniesionym wysiłkiem.

Można też znaleźć fajne odmiany fasoli tycznej, w pionie mniej miejsca zajmują. Polecam Blauhilde, za wygląd i smak
Makao 07:50, 07 maj 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ooo a ja chciałam się skusić na ta uprawę ziemniaków w workach.

Albo w tych kastach budowlanych co dziewczyny na forum sprawdzają
GingerO 13:01, 07 maj 2023

To może ja się skusze na fasolkę karlowa w donicy...
Agatorek 15:33, 07 maj 2023

W ciągu kilku dni ogród Ci się mocno zmienił
Dzięki opadom. U mnie do wczoraj było sucho, ale w końcu popadało.

Obielę mam na swoje liście dzięki Andzie . Rzeczywiście jest piękna
W ogóle cały ogród wygląda pięknie
Magleska 17:40, 07 maj 2023

Haniu Twój ogród już cudnie zakokoniony warzywnik masz perfekcyjny -ja jeszcze nie posiałam ani fasolki szparagowej ,ani ogórków -dziś zimno ,jutro pracuję cały dzień -pewnie dopiero we wtorek to zrobię ....
Buziaki
sylwia_slomc... 20:41, 07 maj 2023

Soczyście zielono i kolorów wiosennych już masa Warzywnik w dzisiejszych czasach przy obecnych cenach jeśli się tylko dysponuje kawałkiem ziemi jest nie do przecenienia.