Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Basieksp 11:05, 06 lip 2023

Ale smaka mi zrobiłaś na cukinię za chwilę będę miała swoją, nusze sobie te Twoje dania zapisać
Gruszka_na_w... 11:06, 06 lip 2023

Judith napisał(a)
Alez smakowicie wygląda obiadowe danie z cukini .
A ten makaron to w sensie, że tak cienko pokrojona cukinia?

Używam tego typu obieraczki

Wychodzą takie 1 cm szerokości wstążki cukinii. Wrzucam je na 5 minut na patelnię i podsmażam z odrobiną oliwy, soli i pieprzu przez 5 minut.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 11:06, 06 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Ja też mrożę nadmiary cukinii pokrojonej w kostkę. Używam potem do leczopodobnych mieszanek warzywnych.

Dobry pomysł!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 11:07, 06 lip 2023

Basieksp napisał(a)
Ale smaka mi zrobiłaś na cukinię za chwilę będę miała swoją, nusze sobie te Twoje dania zapisać

Moje ulubione danie to ten cukiniowy makaron. W 20 minut można zrobić obiad.
anuska2507 11:08, 06 lip 2023

Na bieżącą konsumpcję cukini i przy okazji pomidorów polecam tę zupę . Bardzo przypadła do gustu moim znajomym będącym na ketodiecie
Judith 11:20, 06 lip 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Używam tego typu obieraczki

Wychodzą takie 1 cm szerokości wstążki cukinii. Wrzucam je na 5 minut na patelnię i podsmażam z odrobiną oliwy, soli i pieprzu przez 5 minut.

Dzięki za jedzeniową inspirkę
sylwia_slomc... 11:47, 06 lip 2023

W temacie cukiniowym ja używam na zupę krem jak dyniową gotuję.
Na placki tak jak ziemniaczane tylko ucierane na grubym oczku i dodaję do ciasta trocchę utartej świeżej papryki słodkiej i trochę mięsa mielonego
Leczo to wiadomo
Ale robię jeszcze w kostkę na woku z makaronem, kurczakiem i ziarnem słonecznika. Jak mam inne warzywa to też dodaję.
mrokasia 11:57, 06 lip 2023

Ja już kiedyś pisałam - cukinia w dość grube plastry/półplastry (zależy jak duża), pomidory suszone w paski, feta w kostkę plus oliwa, czosnek, zioła, sól, pieprz i do pieca na 20minut. Pyyyycha .
Judith 12:20, 06 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Ja już kiedyś pisałam - cukinia w dość grube plastry/półplastry (zależy jak duża), pomidory suszone w paski, feta w kostkę plus oliwa, czosnek, zioła, sól, pieprz i do pieca na 20minut. Pyyyycha .

W jakiej temperaturze?
Gruszka_na_w... 12:39, 06 lip 2023

anuska2507 napisał(a)
Na bieżącą konsumpcję cukini i przy okazji pomidorów polecam tę zupę . Bardzo przypadła do gustu moim znajomym będącym na ketodiecie

Bardzo lubię zupy w postaci kremu. Dzięki za przepis.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies