Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

LIDKA 21:19, 24 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Właśnie przeglądam dysk ze starociami. Ale chwilę mi zejdzie, bo przy okazji dumam, wspominam, śmieję się i wpadam w nostalgię nie tylko ogrodowo. Zmienił się ogród, ale i sporo innych rzeczy.

Asia!!! no to ja i kilka innych forumek czekamy na efekt dumania nad fotami z tego dysku.

doczekamy się?????
Rojodziejowa 21:31, 24 sty 2023

Na razie znalazłam takie:

Martka 21:33, 24 sty 2023

Asiu, dalie oglądaj, sklepowe zdjęcia mają swoje filtry (zazwyczaj podkręcone na maksa kolory) i nigdy do końca nie sugeruję się nimi, ale często jest też tak, Zuza o tym pisała, że dalia na początku sezonu ma inny odcień niż pod koniec, lub rok wcześniej. Róże też tak mają. Mocno byłam zaskoczona kolorem Princess Alexandra of Kent na żywo. Żadne zdjęcie w necie tego nie pokazało Dlatego nie martw się. Będzie Pani zadowolona, już Ci zazdroszczę CaL. Pomysł z wizytówką popieram i pragnę zauważyć, że to tylko Twoja subiektywna ocena, że nie ma czego oglądać, ja jestem zawsze mocno zaskoczona Twoimi rabatami Poza tym, zdjęcia w wizytówce można bez problemu wymieniać o każdej porze dnia i nocy.
LIDKA 21:55, 24 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Na razie znalazłam takie:

Te pierwsze foto super. rozumiem że Mama cie wspierała w zdobyciu skarpy?

Twoje dziewczynki? ślicznotki
Rojodziejowa 22:10, 24 sty 2023

Martka napisał(a)
Asiu, dalie oglądaj, sklepowe zdjęcia mają swoje filtry (zazwyczaj podkręcone na maksa kolory) i nigdy do końca nie sugeruję się nimi, ale często jest też tak, Zuza o tym pisała, że dalia na początku sezonu ma inny odcień niż pod koniec, lub rok wcześniej. Róże też tak mają. Mocno byłam zaskoczona kolorem Princess Alexandra of Kent na żywo. Żadne zdjęcie w necie tego nie pokazało Dlatego nie martw się. Będzie Pani zadowolona, już Ci zazdroszczę CaL. Pomysł z wizytówką popieram i pragnę zauważyć, że to tylko Twoja subiektywna ocena, że nie ma czego oglądać, ja jestem zawsze mocno zaskoczona Twoimi rabatami Poza tym, zdjęcia w wizytówce można bez problemu wymieniać o każdej porze dnia i nocy.

W tym przypadku fotka podpierniczona z tej strony: https://shop.triplewrenfarms.com/products/bracken-rose-dahlia-tuber i podpisane jako Wizard Of Oz. Rozumiem, że WoZ niekoniecznie będzie taka pudrowa jak na fortkach w necie, bo chociażby u Zuzy była zdecydowanie mocniejszym różem, no ale żeby aż tak? Napisałam do nich na FB, czy mam się sugerować nazwą odmiany czy zdjęciem przy zakupie, bo czasem jakby to były dwie różne dalie. Upierali się, że zdjęcia są akuratne, dopóki im nie wysłałam linka powyższej strony. Dość mocno wertuję te fotografie w rożnych żródłach (zwłaszcza na forach) i wiem, że te różnice będą spore, ale tu chyba przesadzili.

Drugi przykład: zdjęcie Jowey Winnie podłożone pod Sweet Suzanne
Rojodziejowa 22:12, 24 sty 2023

LIDKA napisał(a)

Te pierwsze foto super. rozumiem że Mama cie wspierała w zdobyciu skarpy?

Twoje dziewczynki? ślicznotki

Tak, a tato po prawej skarpę już zdobywa

I tak, to moje dziewczynki, teraz już też ciut większe, a za nimi kot
MartaCho 22:23, 24 sty 2023

Ale te dziewczynki Twoje to tak za karę w tym rowie? Oj Asia, Asia!

Edit: dalie wybierasz przepiękne! Zupełnie tak samo jak wcześniej róże.
Kordina 23:15, 24 sty 2023

Ha, ha, uśmiałam się z tej podpory tylnej
Rojodziejowa 09:56, 25 sty 2023

MartaCho napisał(a)
Ale te dziewczynki Twoje to tak za karę w tym rowie? Oj Asia, Asia!

Edit: dalie wybierasz przepiękne! Zupełnie tak samo jak wcześniej róże.

No coś Ty. W nagrodę! To była inspekcja geologiczno-acheologiczna

No zobaczymy, ile będzie pomyłek i jakie
Rojodziejowa 09:56, 25 sty 2023

Kordina napisał(a)
Ha, ha, uśmiałam się z tej podpory tylnej

Już to tu kiedyś wrzucałam, ale niezmiennie mnie bawi, więc powtórzyłam.