Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 09:18, 21 sty 2023

April napisał(a)

A może masz jakieś rośliny o sztywnych pędach, które wiosną wycinasz. Warto sobie zostawić żeby służyły jako podpory. U mnie rosną krzewy czegoś co ciągle mi w lesie odrasta ale ma długie proste pędy, które często wykorzystuję. Jak uschną są bardzo twarde i praktyczne
Choć bambusa nic nie przebije

Tylko młode miskanty, ale to chyba za miękkie? Ale dzięki za pomysł, będę o tym pamiętać.
Jak zaczne zbierać gałęzie, to mąż przyspieszy realizację projektu „domek ogrodnika”
Rojodziejowa 00:34, 23 sty 2023

Większość robi wspominki, a ja siedzę w planach.
Oglądam każdą odmianę z zamówionych dalii na wszystkich możliwych stronach. Zakochuję się w nich, choć ani pół jeszcze nie mam…

Cafe au Lait bezsprzecznie jest przeze mnie chyba najbardziej oczekiwana. A na drugim miejscu jest Cafe de Paris. Znacie? Ona też ma przeróżne odsłony.

Mam niemałą zagwozdkę, jak je wszystkie ustawić! Najwięcej mam takich wysokich… oby wysiewy się udały, wtedy będzie co dać na przody
Patrycja_KG_Lu 13:56, 24 sty 2023

Rojodziejowa a Ty nie planujesz wspominek albo takich porównawczych przed/po? Myślałaś o wizytówce, albo chociaż podpowiesz na, której stronie/w którym miesiącu masz jakieś foto ze spaceru po ogrodzie?

Dla początkujących na O. takie przed/po są natchnieniem, dającym nadzieje na sens włożonej pracy, motywatorem do działania. Tak samo wizytówki.
lilarose 14:35, 24 sty 2023

nie znam tej Cafe de Paris, tych odmian jest tyle, że oczopląsu można dostać

Na ustawianie dalii masz jeszcze przynajmniej 3 miesiące, coś wymyślisz
Rojodziejowa 14:43, 24 sty 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Rojodziejowa a Ty nie planujesz wspominek albo takich porównawczych przed/po? Myślałaś o wizytówce, albo chociaż podpowiesz na, której stronie/w którym miesiącu masz jakieś foto ze spaceru po ogrodzie?

Dla początkujących na O. takie przed/po są natchnieniem, dającym nadzieje na sens włożonej pracy, motywatorem do działania. Tak samo wizytówki.

Patrycja, myślałam o tym, ale nadal mi się wydaje, że nie ma co pokazywać Pośród tylu pięknych wizytówek aż głupio wstawiać zdjęcia raptem kilku miejsc z całego ogrodu.

Ale faktycznie pośród tych wszystkich stron gadania często o niczym ciężko znaleźć nawet trzy fotografie na krzyż ...

W sumie to bardzo dobra zajęcie na czas, kiedy jeszcze nic konkretnego się nie dzieje poza planowaniem i wspominaniem. Spróbuję to ogarnąć.
Rojodziejowa 19:56, 24 sty 2023

Ewidentnie nadaję się na oddział zamkniety... nadal oglądam dalie Natrafiłam na stronę, gdzie mają kilka fajnych odmian... ALE ... fotki do nich przypisane nijak się mają do tego, jak te dalie wyglądają na innych stronach i zdjęciach posiadaczy.
Niezły klops, nie?
LIDKA 20:13, 24 sty 2023

Asia lato bedziesz mieć kwiatowe.

I faktycznie pokaż już jakieś foty bo daaaawno nie było.
lilarose 21:01, 24 sty 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Ewidentnie nadaję się na oddział zamkniety... nadal oglądam dalie Ale natrafiłam na stronę, gdzie mają kilka fajnych odmian... ALE ... fotki do nich przypisane nijak się mają do tego, jak te dalie wyglądają na innych stronach i zdjęciach użytkowników.
Niezły klops, nie?

ludzie mają większe wady

jak na innych stronach foty inne, to pewnie w tym sklepie mają zbyt ambitnego fotografa, lepiej tam nie oglądaj
Rojodziejowa 21:14, 24 sty 2023

LIDKA napisał(a)
Asia lato bedziesz mieć kwiatowe.

I faktycznie pokaż już jakieś foty bo daaaawno nie było.

Właśnie przeglądam dysk ze starociami. Ale chwilę mi zejdzie, bo przy okazji dumam, wspominam, śmieję się i wpadam w nostalgię nie tylko ogrodowo. Zmienił się ogród, ale i sporo innych rzeczy.
Rojodziejowa 21:18, 24 sty 2023

lilarose napisał(a)

ludzie mają większe wady

jak na innych stronach foty inne, to pewnie w tym sklepie mają zbyt ambitnego fotografa, lepiej tam nie oglądaj

Oj chyba mało ambintego, a właściwie myślę, że fotografa nie mają, a zdjęcia są ściągnięte z innego miejsca i to przez osobę niekoniecznie z daliami związaną

Jednak mają Peaches and Cream - fajna jest!