Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

mirkaka 07:30, 25 lip 2017

Szałwie są przysmakiem ślimaków U mnie zeżarły prawie całą szałwię jednoroczną, za późno wysypałam granulki, a po wysypaniu dopiero zobaczyłam jakie pomrowy bez skorupy ją męczyły
kasja83 07:43, 25 lip 2017

mirkaka napisał(a)
Szałwie są przysmakiem ślimaków U mnie zeżarły prawie całą szałwię jednoroczną, za późno wysypałam granulki, a po wysypaniu dopiero zobaczyłam jakie pomrowy bez skorupy ją męczyły

Moją szałwię też zaczęły nadżerać.Aż się boję co to będzie przy tych deszczach..raj dla ślimaków.
patrycja 14:33, 25 lip 2017

Martynko
Dzieli nas ok.20 kilometrów to pewnie też u Ciebie pada.
No nie właśnie leje jak teraz piszę
_Martini_ 15:28, 25 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Martynka piękna masz kolekcje róż, już chyba wiem, kto wykupił prawie wszystkie róże z F. haha

No zgadza się, z F. zamawiałam większość. Posadziłam je wiosną. Po jakimś czasie domówiłam z innej szkółki i zaraz posadziłam i te miały pecha, bo przyszedł lekki mróz i je podmroziło. Długo się zbierały do kwitnienia, dłużej niż pozostałe, a jedna ostatecznie padła. Dlatego obstawiam jesienne sadzenie za bezpieczniejsze.
_Martini_ 15:32, 25 lip 2017

Anda napisał(a)
Kolekcja róż całkiem pokaźna Bardzo ładnie u Ciebie
Co do jeżówki to niestety nie wiem. Jeśli taka odmiana wpadnie mi gdzieś w oko to napiszę

Ewa, dzięki za odwiedziny i dobre chęci. Zastanawiam się czy to może southern bell albo pink sorbet. Przypomniao mi się, że to jeżówka z mojego ogrodniczego, dlatego pojadę tam sprawdzić po urlopie.
_Martini_ 15:42, 25 lip 2017

Wiunia, Mirelka, ja nie mam wielu rodzajów traw, nie za bardzo też się na nich znam, ale stipę bym prawie do wszystkiego wcisnęła. Wydawało mi się, że wyzbieralam wszystkiego siewki i przesadziłam w miejsca docelowe, a tu się okazuje, że siewek jest mnóstwo na frontowej, gdzie rosła w zeszłym roku. Większość stipy wysiala się sama, ale też pomagałam, zebrałam kłosy i wcisnęłam w ziemię. Rośnie w tym miejscu, więc w tym roku też tak zrobię. Teraz mnie ciekawi czy przezimują drugi raz te moje pierwsze sadzonki, ktore kupowałam.
_Martini_ 15:46, 25 lip 2017

mirkaka napisał(a)

To nieciekawie. Z powodu ślimaków nie kupiłam bergenii, ale nie wiedziałam, że szałwię też lubią. Te, co znalazłam były z muszlą, ale lepiej chuchać na zimne. Pomrowów się brzydzę, blee.
_Martini_ 15:50, 25 lip 2017

kasja83 napisał(a)

Moją szałwię też zaczęły nadżerać.Aż się boję co to będzie przy tych deszczach..raj dla ślimaków.

Po tych deszczach to raj dla wszystkiego w ogrodzie, a najbardziej dla chwastów. Ja w tym roku nie wyrabiam na zakręcie. Dzień przed wyjazdem wypieliłam, bo po takich deszczach ogród mi zarośnie do powrocie.
_Martini_ 15:55, 25 lip 2017

patrycja napisał(a)
Martynko
Dzieli nas ok.20 kilometrów to pewnie też u Ciebie pada.
No nie właśnie leje jak teraz piszę

Pati, od wczoraj jesteśmy nad morzem, ale dostałam info od siostry (Twojej imienniczki ) że w Gn. też pada. Tutaj "kisimy ogóry" na kwaterze, bo choć właśnie przestało padać, to wiatr głowy urywa. No masakra. My mamy jednak pecha na te wyjazdy. Tym razem to już ostatecznie kropka nad i. Więcej nie zamawiamy miejsc z wyprzedzeniem, to bez sensu.
_Martini_ 16:00, 25 lip 2017

Dziewczyny, co można posadzić w nóżki powojnikom? Myślałam o jakiejś trawie jeśli to dobre rozwiązanie, ale raczej niskiej.

Dzień przed wyjazdem pierwszy kwiat liliowca pokazał kolor. Tak długo na niego czekałam, a teraz ciekawe czy zdąże go zobaczyć. Jak dlugo kwitną liliowce?