Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Helen 10:15, 10 maj 2020

Mnie się też podoba, chociaż na tym etapie wygląda jak wykopaliska archeologiczne.
jolanka 12:06, 10 maj 2020

Nooo... do fitness też się nada
Rysunki jednak nie oddają tego, co „na żywo”. Obawiałam się, że to taki katafalk wyjdzie a to spoko, wygląda bardzo dobrze
Wani 13:17, 10 maj 2020

Bardzo fajnie, wiadomo już co tam będzie w środku? Pewnie już masz zaplanowane tylko przegapiłam
makadamia 20:04, 10 maj 2020

dziewczyny - ja tylko przelotem, bo właśnie starszy syn wygłosił tyradę oskarżycielską pt.: zaniedbujecie nas.

dziękuję wszystkim za miłe słowa. ja też jestem dobrej myśli i jakoś mi się to zaczyna układać.

co prawda w tej chwili wygląda to jak grobowiec rodzinny z trzema kwaterami, ale rośliny urosną, zmiękczą kanty i będzie dobrze.

perfekcyjne to niestety nie jest: takie stare bele są nierówne i nie da się ich dokładnie spasować ale trudno. jak napisałam - plan jest taki, żeby wszystko zarosło.

Na razie wiem, że w środku będą dwa cisy, a w bocznych kwaterach krzewy, które już mam: orszeliny, rododendrony, azalie. i chcę dużo bylin wypełniających.

a teraz ważne pytanie: nie wiecie, gdzie w okolicach Warszawy można kupić dwie duże świdośliwy? i rododondrona percy wiseman? to bym chciała dodać
Johanka77 20:10, 10 maj 2020

O ja! Matko wyrodna, jaki Ty masz rozmach!
Mi się nawet to widzi, że nierówne te bele. Bardziej naturalnie.

Czekam na efekt, już widzę te angielskie ogrody, które się chowają przed Twoim...
Jola_M 20:21, 10 maj 2020

naprawdę świetny pomysł, dobrze wygląda
a nami się nie przejmuj - tylko ogarniaj tam swoich chłopaków, co by nie czuli się mniej ważni niż ogród buziaki !
Kokesz 21:29, 10 maj 2020

makadamia napisał(a)

a teraz ważne pytanie: nie wiecie, gdzie w okolicach Warszawy można kupić rododondrona percy wiseman? to bym chciała dodać

Widziałam piękne w Obi, co prawda w Poznaniu ale może u Ciebie też będą

Ale fajnie się dzieje u Ciebie
inka74 21:38, 10 maj 2020

Ja wiem gdzie ale cena ci się nie spodoba. W Kobyłce są ogromne larmackie. Ładne.
E tam zaraz grobowiec, bunkier już był więc zmiana planów musi być na coś z większym rozmachem też myślę, że jak się rozrośnie to dobrze będzie. Sporo hakone bym dodała. Ona zmiękcza linie.
Johanka77 21:51, 10 maj 2020

inka74 napisał(a)
Ja wiem gdzie ale cena ci się nie spodoba. W Kobyłce są ogromne larmackie. Ładne.
E tam zaraz grobowiec, bunkier już był więc zmiana planów musi być na coś z większym rozmachem też myślę, że jak się rozrośnie to dobrze będzie. Sporo hakone bym dodała. Ona zmiękcza linie.

Nooo!!! Z hakone super będzie!
makadamia 22:33, 10 maj 2020

W Kobyłce... tego się obawiałam

Była szubienica, więc grobowiec w sumie by pasował...

Hakone będę rozmnażać

Z dobrych wieści: małżonek robi podlewanie ogródka

Ze złych wieści: zauważyłam wżery na rodku, tak jakby od opuchlaka.