Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Brzozowadzie... 10:46, 18 maj 2020

No powiem Ci, że na tych fotach, to jak nowy ogród to wszystko wygląda Te kwaterki zarąbiste. Mi jesienią też się udało kupić śś w fajnych cenach, ciut niższe od Twoich ale też już cieszą.
Miałam z tym fajną historię - ponieważ kosztowały naście złotych, z obawy, że przyślą mi jakiegoś pikutka, zamówiłam trzy stwierdzając, że wsadzę je do jednego doła i będzie od razy wielopniowa. No i przyszły mi trzy bardzo przyzwoite wielopniowe krzaczorki Musiałam znaleźć im miejsca, bo w jeden dołek było dużo za dużo
mrokasia 11:15, 18 maj 2020

Świetne te śś, robią dobrą robotę! I za chwilę będziesz tam miała busz .
Zana 11:45, 18 maj 2020

makadamia napisał(a)

Jasne, zapraszam!

Super, to dryndnę któregoś dnia. Z przyjemnością nareszcie na żywo zobaczę Twój ogród. I to mnie chyba najbardziej zmobilizuje do rychłej wizyty.
UrsaMaior 11:47, 18 maj 2020

Olala ale efekty! Wyszło świetnie, kwaterki pierwsza klasa!
makadamia 19:25, 18 maj 2020

mrokasia napisał(a)
Świetne te śś, robią dobrą robotę! I za chwilę będziesz tam miała busz .

Za to na pozostałych rabatach dziury, bo bezlitośnie zabieram wszystko, co może się przydać na kwaterkach

Brzozowadziewczyna napisał(a)
No powiem Ci, że na tych fotach, to jak nowy ogród to wszystko wygląda Te kwaterki zarąbiste. Mi jesienią też się udało kupić śś w fajnych cenach, ciut niższe od Twoich ale też już cieszą.
Miałam z tym fajną historię - ponieważ kosztowały naście złotych, z obawy, że przyślą mi jakiegoś pikutka, zamówiłam trzy stwierdzając, że wsadzę je do jednego doła i będzie od razy wielopniowa. No i przyszły mi trzy bardzo przyzwoite wielopniowe krzaczorki Musiałam znaleźć im miejsca, bo w jeden dołek było dużo za dużo

Oby same takie niespodzianki
makadamia 19:28, 18 maj 2020

UrsaMaior napisał(a)
Olala ale efekty! Wyszło świetnie, kwaterki pierwsza klasa!

Zobaczymy, jak urośnie. W razie czego - znowu łopata pójdzie w ruch

Ale może w koncu zawilce honorine jobert ruszą? bo to moje ulubione, a tak marnie do tej pory rosły...

Zana napisał(a)

Super, to dryndnę któregoś dnia. Z przyjemnością nareszcie na żywo zobaczę Twój ogród. I to mnie chyba najbardziej zmobilizuje do rychłej wizyty.

Czekam niecierpliwie
makadamia 19:37, 18 maj 2020

z innych tematów:

zakwitła mi trybula leśna od Danusi:

powiem Wam, że mam jakieś ambiwalentne uczucia do niej:
z jednej strony ona jedna jest w tej chwili wysoka i robi to piętro, którego tak mi brakuje.

z drugiej strony - jest jakaś taka strasznie rzadka. liście nie rosną w zwartej kępce, tylko tworzą taki strasznie szeroki kandelabr. Kwiaty są takie delikatne i ażurowe, że na słonecznej rabacie wyglądają jakoś tak... ubogo. Nie
Wy macie tą trybulę? Też Wam tak rośnie czy to tylko u mnie rośliny idą na boki (kłosowiec już wyleciał, bo nie trzymał formy).
I czy ona jest dwuletnia siejąca się, czy normalna wieloletnia bylina? Bo różne opisy czytałam.
Anda 19:44, 18 maj 2020

Asiu, mam ją. Ona taka jest To roślina przeważnie dwuletnia, ale się wysiewa. Zeby mieć efekt, to powinno być przynajmniej 5 tych sadzonek w kupie, lepiej więcej. Ja też trochę za rzadko posadziłam, ale mi się wysiała i liczę, że będzie lepiej. Siewki nie są tak intensywnie wybarwione jak matka - mam odmianę Ravenswing.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 20:17, 18 maj 2020

Bardzo plenna jest, mam mnóstwo siewek bodaj z jednego czy dwóch baldachów w ubiegłym roku.
makadamia 20:29, 18 maj 2020

Anda napisał(a)
Asiu, mam ją. Ona taka jest To roślina przeważnie dwuletnia, ale się wysiewa. Zeby mieć efekt, to powinno być przynajmniej 5 tych sadzonek w kupie, lepiej więcej. Ja też trochę za rzadko posadziłam, ale mi się wysiała i liczę, że będzie lepiej. Siewki nie są tak intensywnie wybarwione jak matka - mam odmianę Ravenswing.

ja podobno też

nie lubię tych dwuletnich