Lepszy będzie opryskiwacz (nawet taki z butelki do mycia szyb), bo lepiej i precyzyjniej "sika". Ale i konewką mozna to przy okazji podlejesz, a korzenie -może - wciągna środek i tez pójdzie w soki. Jednak obawiam się, ze w te upały środek nie da rady dotrzeć do korzeni.
Konewka mocno nieekonomiczna. Nie masz w domu nic z psikaczem? Po jakimś kosmetyku żadnej butelki? Idź szukaj
Szefowa dopiero w tym sezonie, w nowym ogrodzie pokazała "spontan" i myślę, że znajdzie on wielu naśladowców.
Poczekajmy tak ze dwa sezony
Zobaczymy w jakim kierunku to pójdzie.
Na szczęście na tym forum istnieje "spontan" od dawna . I jest takich ogrodów całkiem sporo. Choć trzeba by zdefiniować "spontan". Asiu? Kolejna dyskusja? Spontannowa? Spontaniczna?
Edit: poprawiłam byka językowego
Taki właśnie ogród chciałabym stworzyć i siebie. Taki poczochrany, trochę busz. Taki, że jak mi się jakieś nasionka rozsypia niechcący na rabacie to każdy będzie myślał, że tak miało być. Bez iglaków, bez kulek bukszpanowych, stożków i innych formowanych roślin. Za to z dużą ilością kwitnących bylin. Będę musiała zajrzeć do Hani, na pewno znajdę u niej wiele inspiracji .
Mi też bardzo ale u siebie bym tak nie chciała. Już.
Pooglądałam sobie ogrody dziś rano ( o piątej ) przed pracą. Jestem zaskoczona bo nic mnie za serducho nie chwyciło. Podoba mi się busz ale jakoś jednak za chaotycznie dla mnie. JAk pierwszy raz zobaczyłam ogrody Oudolfa to mi gały na wierzch wyszły, tutaj zdecydowanie bez efektu WOW dla mnie.
Swoją drogą z ciekawością przeczytałam dyskusję o trendach w ogrodach Chciałoby się napisać że ja tam się im nie poddaję ale brzózki zamówiłam Mam jednak nadzieję że mody ogrodowe nie mają takiego "zasięgu" jak mody wnętrzarskie. Jednak trudniej jest zmienić nasadzenia w ogrodzie niż pomalować ściany na jedyny słuszny kolor
To ja już nie wiem lać czy nie lać Moje nigry złapały przędziorka. Wyczytałam ,że zbyt sucho miały i trzeb lać ( po całej roślinie również liściach ) Po świerkach i różach nie leję bo wiem ,że nie lubią. To po czym lejemy czy po niczym ?