Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:00, 02 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

Nie ma za co. W końcu to samiutka prawda z tą ogrodniczką. Niektórzy przez całe życie nie mogą się nauczyć, a Ty w dwa lata takie spektakularne efekty osiągnęłaś.

Serio, nie spodziewałam się takiego komplementu, naprawdę, bardzo mi miło
Ogród to moja pasja, największa. Na wszystkich wyjazdach szukam szkółek, sklepików ogrodniczym. No, więc dzisiaj będąc na kiermaszu świątecznym w Sławie kupiłam kilka fajnych roślinek: bergenie pod graba lub przed choiny, zależy czy carexy variegaty się przyjmą, piękne kwitnące orliki i rojniczki do kolekcji na opaskę grysową pod domem. Wszystko za grosze bo to lokalne gospodarstwo ogrodnicze.

Jeszcze raz dziękuję kochana
malinia 15:33, 02 maj 2019

Ewa no i co..... Kupilam dziś 4limelight
eVka 15:53, 02 maj 2019

malinia napisał(a)
Ewa no i co..... Kupilam dziś 4limelight

Hehehe dobra jesteś! Mówisz i masz To tak jak ją się chwalilam że nic nie kupuję a dzisiaj takie zakupy poczyniłam.
Limki sa piękne!
malinia 16:03, 02 maj 2019

effka napisał(a)

Hehehe dobra jesteś! Mówisz i masz To tak jak ją się chwalilam że nic nie kupuję a dzisiaj takie zakupy poczyniłam.
Limki sa piękne!

Ja dzis wydalam 800zl....nic nie mów
eVka 17:05, 02 maj 2019

malinia napisał(a)

Ja dzis wydalam 800zl....nic nie mów

Uuu, lecę do Ciebie oglądać
Ja tylko 70 zł

Zuzka25 18:17, 02 maj 2019

effka napisał(a)

Uuu, lecę do Ciebie oglądać
Ja tylko 70 zł

Fajne zakupy Mnie bergenie bardzo kusiły zimą, ale podobno opuchlaki je lubią, a niestety mam w ogrodzie. Dlatego z sedum, żurawek i bergenii musiałam zrezygnować
eVka 18:42, 02 maj 2019

Zuzka, mam opychlaki przy wejściu na posesję bo widzę wygryzienia na rh ale walczę z nimi. Zobaczymy może dam radę. Bergenie bardzo mi się spodobały jak byłam w ogrodzie botanicznym i jak zobaczyłam na kiermaszu to kupiłam malutko kosztowały więc tym bardziej kusily.
Zuzka25 18:49, 02 maj 2019

effka napisał(a)
Zuzka, mam opychlaki przy wejściu na posesję bo widzę wygryzienia na rh ale walczę z nimi. Zobaczymy może dam radę. Bergenie bardzo mi się spodobały jak byłam w ogrodzie botanicznym i jak zobaczyłam na kiermaszu to kupiłam malutko kosztowały więc tym bardziej kusily.

U mnie opuchlaki upodobały sobie hortensje i z nich w lecie je zbieram. A bergenie są bardzo ładne, choć musiałam do nich "dojrzeć"
kaz742011 19:03, 02 maj 2019

No proszę jakie ładne zakupy poczynione i ogrodniczka już wie gdzie i co posadzi .
A ja dalej dumam nad różanką. Byłam dzisiaj dokupić bukszpany na obwódkę. Nie wiem jak mierzyłam, jednego mi brakło . Już nie jadę. Dokupię w sobotę.
eVka 19:18, 02 maj 2019

Zuzka25 napisał(a)

U mnie opuchlaki upodobały sobie hortensje i z nich w lecie je zbieram. A bergenie są bardzo ładne, choć musiałam do nich "dojrzeć"

Aha a na hortkach ich nie widziałam, muszę się przyjrzeć w tym roku.
Z bergeniami to tak jak ja. Pamiętam jak w zeszłym roku dziewczyny na O. mi radziły bergenie pod graba a ja pomyślałam, że one takie nieciekawe, nic specjalnego. A teraz baardzo mi się podobają