Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zakrecona 23:17, 30 kwi 2019

U mnie jakoś ogromu trawnika nie będzie chyba, więc może z rolki
eVka 11:16, 01 maj 2019

Zakrecona napisał(a)

No tak, rzeczywiście lepiej z rolki. Od razu jest efekt i dużo łatwiej pielęgnować. Pięknie będzie.
eVka 18:25, 01 maj 2019

Kasiu, zobacz jak przez rok grab ładnie się zagęścił. I tak za mało go przycięłam wiosną.
Maj 2018

Maj 2019

A wiązy widoczne na pierwszej fotce urosły z metr
Pola 18:41, 01 maj 2019

Trafiłam tu pierwszy raz, i widzę że pasjonatka i piękny ogród, miejsce wypoczynkowe cudnie wyszło.
Warzywnik w skrzyniach też obejrzałam. Początek tworzenia obejrzałam, dużo pracy i fajne pomysły masz.
Gratulacje zaznaczam i będę podglądać.
Zuzka25 18:42, 01 maj 2019

Effka, co zajrzę na ogrodowisko, to u Ciebie w wątku zawsze jest co nadrabiać Kupiłaś coś fajnego w Ogrodzie Botanicznym? Ja w niedzielę byłam na kiermaszu na Partynicach, ale tylko 2 turzyce kupiłam.
Zuzka25 18:47, 01 maj 2019

Zakrecona napisał(a)

Jak mogę doradzić, to przy niedużym trawniku, trawa z rolki jest super. My 4 lata temu sami sialiśmy trawę, przygotowywaliśmy glebę, a efekt był marny mimo ogromnego nakładu pracy i czasu. Jedyny błąd to ziemi nie rozluźniliśmy piaskiem. Teraz świeżo położyliśmy dywanik z rolki i jest pięknie.
eVka 19:18, 01 maj 2019

Pola napisał(a)
Trafiłam tu pierwszy raz, i widzę że pasjonatka i piękny ogród, miejsce wypoczynkowe cudnie wyszło.
Warzywnik w skrzyniach też obejrzałam. Początek tworzenia obejrzałam, dużo pracy i fajne pomysły masz.
Gratulacje zaznaczam i będę podglądać.

Jolu witaj u mnie w ogródku Cieszę się, że Ci się spodobało, to bardzo miłe
Rzeczywiście od początku do teraz czyli 2.5 roku sporo się zmieniło, w zasadzie wszystko
Mnóstwo pracy i jeszcze więcej satysfakcji, czyli bilans wychodzi na plus!
Pozdrawiam i biegnę w rewizytę
eVka 19:23, 01 maj 2019

Zuzka25 napisał(a)
Effka, co zajrzę na ogrodowisko, to u Ciebie w wątku zawsze jest co nadrabiać Kupiłaś coś fajnego w Ogrodzie Botanicznym? Ja w niedzielę byłam na kiermaszu na Partynicach, ale tylko 2 turzyce kupiłam.

To przez to że w wolnych chwilach jak już mam komórkę w ręce zaglądam ma O. Takie uzależnienie

Wiesz co kiermasz w Ogrodzie Botanicznym to za dużo powiedziane, byłam bardzo rozczarowana, bo było tylko jedno stanowisko z magnoliami połączone z cebulami lilii. Kupiłam tylko dwa rodzaje lilii, w sumie 6 cebulek.
A na Partynicach dużo wystawców było?
Jakie turzyce kupiłaś?
Zuzka25 20:01, 01 maj 2019

Na Partynicach było sporo stoisk aż byłam miło zaskoczona. Wydaje mi się, że to może być przeniesiona "imprezę" z pod Iglicy, która była też na początku maja. Kupilam tylko 2 carexy Elata, które podobały mi się Ciebie .
malinia 20:18, 01 maj 2019

Ewa może to lepiej dla Twojego portfela hihi