Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 17:44, 24 wrz 2019

A w ogóle to tu takie szaleństwo w końcówce sezonu ze od czytania się zmęczyłam
Wiolka5_7 17:48, 24 wrz 2019

Szybka jesteś z tymi zakupami,zupełnie jak ja
Fajne roslinki wybierasz

Pozdrawiam w tą piękną pogodę
April 18:14, 24 wrz 2019

Kasiu, śledzę niezmiennie poczynania. Zakupy drzewne świetne, planowane też powodują ciekawość.
Ja kupując drzewa lub większe rośliny, lubię sobie przymierzać na rabatach, często dołując nawet na zimę w doniczkach trochę większych niż te zakupione. Zmiana donic nie jest konieczna przy większych drzewach, a może być nawet trudna.
Łatwo przy takim systemie zmienić zdanie do do miejscówki
JoannA 20:09, 24 wrz 2019

A ja polecam Ci Kasiu Acer rubrun 'Brandywine'. Kupowałam latem u Schmidtów i już pięknie się przebarwia. Jestem w nim zakochana
https://www.drzewa.com.pl/4541-klon-czerwony-brandywine.html
mrokasia 20:21, 24 wrz 2019

inka74 napisał(a)
W razie potrzeby mogę coś tu u mnie kupić - ja mam min. 4 miejscówki z drzewami i się umówimy na kawę jakoś i kiedyś. Do mnie wchodzi spora sztuka, tak do 2,40 spokojnie. Bardzo duże nie zmieszczę.

Dziękuję kochana, z pewnością w przyszłym sezonie skorzystam z przyjemnością z Twojej propozycji . Nie wiem czy nie pożałujesz .
inka74 20:22, 24 wrz 2019

) chyba trzeba będzie jakieś spotkanie u ciebie zrobić coby przed zimą rabaty wytyczyć i odpowiednio klony zadołować.

Wrzuciłam mojego grujecznika
inka74 20:24, 24 wrz 2019

Ha, razem pisałyśmy. Za bardzo cię lubię, aby czuć się wykorzystana. I wiesz, że u mnie kończy się przestrzeń na rabaty z przyjemnością pomogę.
mrokasia 20:31, 24 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Kasiu, w Woli Mrokowskiej masz dwóch Kordusów.

Makusia napisał(a)
Mrokasia - Wola Mrokowska... Przypadek? Nie sądzę

Kasya napisał(a)

dzięki za namiar, sprawdzę chętnie, choć w przypadku dużych drzew, których nie upchnę do samochodu, sprawa może się rozbić o koszt transportu... w jednej szkółce po stronie Piaseczna za transport zażyczyli sobie 800zł...
Toszka 20:34, 24 wrz 2019

Nie wiem czy pamiętasz jak Mad transportowała damską osobówką dwa Gumballe po 2 i pół metra?
mrokasia 20:39, 24 wrz 2019

Kasya napisał(a)
A w ogóle to tu takie szaleństwo w końcówce sezonu ze od czytania się zmęczyłam

he, he, a co ja mam powiedzieć???

Wiolka5_7 napisał(a)
Szybka jesteś z tymi zakupami,zupełnie jak ja
Fajne roslinki wybierasz

Pozdrawiam w tą piękną pogodę

Dzięki Wiola, póki co jestem bardzo zadowolona z zakupów . Teraz zaczynają się schody bo chodzi o drzewa...

April napisał(a)
Kasiu, śledzę niezmiennie poczynania. Zakupy drzewne świetne, planowane też powodują ciekawość.
Ja kupując drzewa lub większe rośliny, lubię sobie przymierzać na rabatach, często dołując nawet na zimę w doniczkach trochę większych niż te zakupione. Zmiana donic nie jest konieczna przy większych drzewach, a może być nawet trudna.
Łatwo przy takim systemie zmienić zdanie do do miejscówki

Jola, dobrze że śledzisz, jest szansa że jak wymyślę coś głupiego to mnie stukniesz w głowę . Twój sposób też stosuję bo najlepiej planuję w terenie ze szpadlem w ręku ale do tej pory dotyczyło to przede wszystkim małych pipków czyli bylin lub niewielkich krzewów. A teraz chodzi o drzewa, które w dodatku chcę kupić już spore więc mam pietra i ból głowy... I obawiam się, że samodzielnie to donicy nie dźwignę... .