Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 20:40, 24 wrz 2019

JoannA napisał(a)
A ja polecam Ci Kasiu Acer rubrun 'Brandywine'. Kupowałam latem u Schmidtów i już pięknie się przebarwia. Jestem w nim zakochana
https://www.drzewa.com.pl/4541-klon-czerwony-brandywine.html

Dziękuję Joasiu .
Fajny jest, bo mniejszy . Wstawisz fotkę swojego???
mrokasia 20:46, 24 wrz 2019

inka74 napisał(a)
) chyba trzeba będzie jakieś spotkanie u ciebie zrobić coby przed zimą rabaty wytyczyć i odpowiednio klony zadołować.

Wrzuciłam mojego grujecznika

inka74 napisał(a)
Ha, razem pisałyśmy. Za bardzo cię lubię, aby czuć się wykorzystana. I wiesz, że u mnie kończy się przestrzeń na rabaty z przyjemnością pomogę.

Wielki CMOK!!!
Wpadaj kiedy chcesz i masz czas , do tego nie potrzeba oficjalnego terminu spotkania. Gdyby ktoś jeszcze miał ochotę - serdecznie zapraszam .

Grujecznika lecę zobaczyć.
mrokasia 20:50, 24 wrz 2019

Toszka napisał(a)
Nie wiem czy pamiętasz jak Mad transportowała damską osobówką dwa Gumballe po 2 i pół metra?

Iwona, z moim autem taka sztuka się nie uda, bo kurde bagażnik się na bok otwiera . Chyba żeby przez okno pasażera wystawały... A eM nie pozwala za bardzo swojego samochodu w ten sposób wykorzystać...
JoannA 20:51, 24 wrz 2019

W tej chwili to mogę wrzucić zdjęcie tego klona w aucie. |robione po zakupie w szkółce.
Zdjęcie już posadzonego najwcześniej w piątek mogę zrobić.
mrokasia 20:59, 24 wrz 2019

JoannA napisał(a)
W tej chwili to mogę wrzucić zdjęcie tego klona w aucie. |robione po zakupie w szkółce.
Zdjęcie już posadzonego najwcześniej w piątek mogę zrobić.

To w aucie może być ciekawe, jednak bardziej interesująca będzie fota już posadzonego .
JoannA 21:00, 24 wrz 2019

Zrobię w piątek sesję zdjęciową klona
mrokasia 21:06, 24 wrz 2019

Eeeee, przemyślałam temat, pooglądałam zdjęcia, popatrzyłam na plan, policzyłam metry i wyszło mi, że jednak dwa klony Red Sunset na środkowych rabatach to za dużo... wystarczy jeden na rabacie bliżej tarasu. A na tej drugiej coś mniejszego, może bardziej kolumnowa forma... hmmm

Wiecie co, nie upierałabym się przy kupowaniu teraz tych drzew, ale wiem, że pustka widziana z okien salonu przez następnych kilka miesięcy doprowadzi mnie do depresji...
Gruszka_na_w... 22:01, 24 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Wiecie co, nie upierałabym się przy kupowaniu teraz tych drzew, ale wiem, że pustka widziana z okien salonu przez następnych kilka miesięcy doprowadzi mnie do depresji...

Po 1 listopada marketowym zwyczajem możesz w tym oknie postawić choinkę, a potem od lutego jakieś półki z wysiewami.

Piękny ten klon. Podziwiam Was za odwagę w sadzeniu klonów palmowych. Mnie się tak głęboko wdrukowało w mózg, że one potrzebują wilgoci w powietrzu i zacisznego miejsca, że nijak tego wymazać nie potrafię. Są tak urocze, że zapłakałabym się na amenk, gdyby coś takiemu się stało w moim ogrodzie. W tym sensie rozumiem uczucia Makusi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Helen 22:05, 24 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Wielki CMOK!!!
Wpadaj kiedy chcesz i masz czas , do tego nie potrzeba oficjalnego terminu spotkania. Gdyby ktoś jeszcze miał ochotę - serdecznie zapraszam .

Grujecznika lecę zobaczyć.

Kasia, ja się kiedyś wproszę albo zza płatu zajrzę. Zwłaszcza, ze na zachód od Warszawy
mrokasia 07:51, 25 wrz 2019

JoannA napisał(a)
Zrobię w piątek sesję zdjęciową klona

Zrób, zrób .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Po 1 listopada marketowym zwyczajem możesz w tym oknie postawić choinkę, a potem od lutego jakieś półki z wysiewami.

Piękny ten klon. Podziwiam Was za odwagę w sadzeniu klonów palmowych. Mnie się tak głęboko wdrukowało w mózg, że one potrzebują wilgoci w powietrzu i zacisznego miejsca, że nijak tego wymazać nie potrafię. Są tak urocze, że zapłakałabym się na amenk, gdyby coś takiemu się stało w moim ogrodzie. W tym sensie rozumiem uczucia Makusi.

Haniu, dziękuję pięknie za pomysły . Wolę drzewo .

Klon palmowy to i dla mnie będzie próba bo też mam wdrukowane takie myślenie. Dotyczy ono również magnolii . Będę testować .

Helen napisał(a)

Kasia, ja się kiedyś wproszę albo zza płatu zajrzę. Zwłaszcza, ze na zachód od Warszawy

Helen, zapraszam serdecznie! Wpadaj kiedy chcesz . Kawę dostaniesz i coś do kawy też się znajdzie .