Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

BKosimkArt 13:39, 02 mar 2020

Z matą od razu lepszy widok
mrokasia 12:08, 03 mar 2020

Kawa napisał(a)
Kasia u Ciebie to juz calkiem wiosna
maty fajnie zasłoniły

Dzięki Kamiś

TAR napisał(a)

moze po prostu trudniej mu zaczac wegetacje po ubieglorocznej suszy. Nie panikowalabym jeszcze i dala mu sie spokojnie rozwinac. Moj grab pąki ma ale nie jakies szczegolnie wielkie, graby jakby nieco pozniej ruszaja, zaraz po nich buki. Przynajmniej u siebie zauwazylam taka prawidlowosc. ledwo co nam sie luty skonczyl

to grabik z koncowki kwietnia, fotka zrobiona 24/04/2019

jak masz watpliwosci to zamiast wycinac galazke rozetrzyj jeden lub 2 pąki czy sa żywe.

No mam nadzieję, że się ogarnie, przechoruje ale przeżyje. On ewidentnie wygląda gorzej niż te dwa pozostałe. Pąki ma właśnie takie suchawe, łatwo je oderwać od gałązki i to mnie martwi...

makadamia napisał(a)
Zamknięcie widoku dało zdumiewający efekt. Ach, kiedy te moje cisy urosną...

U mnie też niedziela ładna ale dużo nie działałam: trochę uprzątnęłam, trochę zdjęć cyknęłam i na rower pojechałam

Efekt zdumiewający, ale pozytywnie, mam nadzieję? . Przywiązałam do maty kilka pędów bluszczu rosnącego pod karaganą, może zechce się piąć.

Zdjęcia Twoje widziałam .

DorKa napisał(a)
Zdjęcie z cyklu znajdź koparkę na obrazku świetne.
Mała rzecz a jaki efekt

BKosimkArt napisał(a)
Z matą od razu lepszy widok

Tak, w tym wypadku brak widoku oznacza lepszy widok
TAR 12:39, 03 mar 2020

z tym bluszczem wyjdzie swietnie
eVka 13:06, 03 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Powiesiliśmy wczoraj matę wiklinową za karaganą. Od razu lepiej .
Było:

Jest:

Super, od razu lepiej, jednak jednolite tło dla rabaty wychodzi zawsze na plus.
U mnie już trzy domy jednorodzinne z piętrem stoją w jednym rzędzie w odległościach co 3-4 m, więc mam jednolite tło Ponoć sąsiedzi planują ładne ogrodzenie (mają ładne nowoczesne domy, więc mam nadzieję, że gust jest ok), chociaż tyle tego dobrego.
Gosiek33 13:49, 03 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Moje gaura po wczorajszym przycięciu

Bardzo zawansowana, aż poszłam sprawdzić swoją, wycięłam co uschnięte i zobaczyłam, że z ziemi wyłażą maleństwa
galgAsia 13:58, 03 mar 2020

Wszyscy chwalą matę, chwalę i ja

W obliczu nieustającego kapania trochę się martwię o swoją gaurę, ale mam nadzieję, że dodany piaseczek zrobi swoje. A werbena to chyba wszędzie przezimowała bez najmniejszego szwanku
mrokasia 14:25, 03 mar 2020

TAR napisał(a)
z tym bluszczem wyjdzie swietnie

Tylko, żeby chciał się piąć... mam skąd pobrać jeszcze trochę sadzonek, będę dosadzać, niech się pnie .

effka napisał(a)

Super, od razu lepiej, jednak jednolite tło dla rabaty wychodzi zawsze na plus.
U mnie już trzy domy jednorodzinne z piętrem stoją w jednym rzędzie w odległościach co 3-4 m, więc mam jednolite tło Ponoć sąsiedzi planują ładne ogrodzenie (mają ładne nowoczesne domy, więc mam nadzieję, że gust jest ok), chociaż tyle tego dobrego.

Fakt, u Ciebie te domy to ciaśniutko pobudowane, plus taki, że nie tuz przy Twoim domu. Trzymam kciuki za urodę ogrodzeń, no i za fajnych sąsiadów .

Gosiek33 napisał(a)

Bardzo zawansowana, aż poszłam sprawdzić swoją, wycięłam co uschnięte i zobaczyłam, że z ziemi wyłażą maleństwa

Ona nie tyle zaawansowana chyba co zapóźniona... to zielone ostało się z zeszłego sezonu. Ale na gałązkach chyba coś puszcza .

galgAsia napisał(a)
Wszyscy chwalą matę, chwalę i ja

W obliczu nieustającego kapania trochę się martwię o swoją gaurę, ale mam nadzieję, że dodany piaseczek zrobi swoje. A werbena to chyba wszędzie przezimowała bez najmniejszego szwanku

Mata dziękuje .

Powiem Ci, że i u mnie dość wilgotno na tych moich piaskach. EM w niedzielę wyciągał z ziemi stare betonowe mocowania od lamp ogrodowych to całe mokre były i ziemia mocno wilgotna tak na 40cm. Co głębiej nie wiem, mam nadzieję, że też.
eVka 14:55, 03 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Fakt, u Ciebie te domy to ciaśniutko pobudowane, plus taki, że nie tuz przy Twoim domu. Trzymam kciuki za urodę ogrodzeń, no i za fajnych sąsiadów .

Dzięki Dwóch znam i sa fajni, trzeci się okaże za jakiś czas.
mrokasia 11:24, 04 mar 2020

effka napisał(a)

Dzięki Dwóch znam i sa fajni, trzeci się okaże za jakiś czas.

To masz szczęście, fajni sąsiedzi to skarb!
mrokasia 11:27, 04 mar 2020

Dziewczyny, mam pytanie o wiśnię Kanzan - jak dużej korony na wysokość można się spodziewać? Od miejsca szczepienia? Bo czytam, że dorasta nawet do 10 metrów, ale chyba nie sama korona tylko całe drzewo???