Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

jolanka 20:36, 01 mar 2020

No popatrz, jak to rozciąganie kabla może dać tyle przyjemności
Magleska 21:45, 01 mar 2020

Wiosna
nie wiem co chwalić ,ale jestem
mrokasia 09:32, 02 mar 2020

Wendy79 napisał(a)
I u nas było pracowicie, ale skoro pogoda pozwalała, to dlaczego nie korzystać To i tak kropla w morzu potrzebnego czasu, żeby ogarnąć pozimowo ogród.

Masz rację, to kropla w morzu, zostało mi jeszcze jakieś 90% .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mata wygląda świetnie. Dobry miałaś pomysł.
Gaura Ci przezimuje. Masz lekka glebę, a ona taka najbardziej lubi. U mnie, choć cieplej, rokowania, co do jej przeżycia są gorsze. Gaury nie przepadają za zimną, ciężką gliną.

Dziękuję Haniu, już tak mnie nie drażni widok chodzących tuż pod ogrodzeniem panów budowlańców, cel został osiągnięty . Mam nadzieję, że zanim wejdą na 1 piętro to karagana puści liście .
Gaura wygląda na żywą, zaraz wstawię zdjęcia.

TAR napisał(a)
mata ladnie zamknela widok
i u mnie dzis cieplo bylo to porobilam w ogrodzie. do przyciecia zostalo mi roche lawend i hyzopy. Za tydzin bedzie siostra u mnie, zagonie ja do pracy a sama zaczne przesadzac jarzaby na poczatek i wykopie te nieszczesne turzyce. a potem reszta. kiedy ja bede bawic sie w wykopki mezus planuje montowac panele na ogrodzeniu.

Ja lawendy będę cięła na samym końcu. W przyszły weekend, o ile nie będzie padać, planuję sporo porobić. Wczoraj pomagał nam mój syn, który zaoferował też swoją pomoc w przyszły weekend więc może damy radę ogarnąć .

jolanka napisał(a)
No popatrz, jak to rozciąganie kabla może dać tyle przyjemności

Magleska napisał(a)
Wiosna
nie wiem co chwalić ,ale jestem

Buziak
mrokasia 09:40, 02 mar 2020

Moje gaura po wczorajszym przycięciu -
wygląda na całkiem żywą

A to werbeny patagońskie

Za to mam obawy co do jednego z moich trzech grabków na frontowej. Wygląda na trochę nieżywego . Pozostałe dwa mają spore pąki liściowe a ten jakiś taki niewyraźny... Nie wiem czy nie będzie konieczna wymiana... .
antracyt 09:57, 02 mar 2020

Obetnij jedną próbną gałązkę i zabierz na kilka dni do wazonu do domu. Ja tak zrobiłam z grujecznikiem i okazał się żywy, tylko się ociąga.
mrokasia 10:30, 02 mar 2020

antracyt napisał(a)
Obetnij jedną próbną gałązkę i zabierz na kilka dni do wazonu do domu. Ja tak zrobiłam z grujecznikiem i okazał się żywy, tylko się ociąga.

Macałam mu te grubsze gałązki (od pnia) to wydają się być elastyczne. Natomiast te drobniejsze ma w połowie podeschnięte, pąki liściowe też. Może odbije. On mi najgorzej zniósł te czerwcowe i lipcowe upały po posadzeniu, szybko mu listki uschły ale wypuścił nowe na jesieni. Może da radę...
Kawa 10:45, 02 mar 2020

Kasia u Ciebie to juz calkiem wiosna
maty fajnie zasłoniły
TAR 11:01, 02 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Macałam mu te grubsze gałązki (od pnia) to wydają się być elastyczne. Natomiast te drobniejsze ma w połowie podeschnięte, pąki liściowe też. Może odbije. On mi najgorzej zniósł te czerwcowe i lipcowe upały po posadzeniu, szybko mu listki uschły ale wypuścił nowe na jesieni. Może da radę...

moze po prostu trudniej mu zaczac wegetacje po ubieglorocznej suszy. Nie panikowalabym jeszcze i dala mu sie spokojnie rozwinac. Moj grab pąki ma ale nie jakies szczegolnie wielkie, graby jakby nieco pozniej ruszaja, zaraz po nich buki. Przynajmniej u siebie zauwazylam taka prawidlowosc. ledwo co nam sie luty skonczyl

to grabik z koncowki kwietnia, fotka zrobiona 24/04/2019

jak masz watpliwosci to zamiast wycinac galazke rozetrzyj jeden lub 2 pąki czy sa żywe.
makadamia 12:09, 02 mar 2020

Zamknięcie widoku dało zdumiewający efekt. Ach, kiedy te moje cisy urosną...

U mnie też niedziela ładna ale dużo nie działałam: trochę uprzątnęłam, trochę zdjęć cyknęłam i na rower pojechałam
DorKa 12:12, 02 mar 2020

Zdjęcie z cyklu znajdź koparkę na obrazku świetne.
Mała rzecz a jaki efekt