Kasiu, szczepiona na 2,20 może dorosnąć i do 12m. Pień juz nie rośnie. Wysokość zależy pod podłoża i warunków. Im lepsze tym korona bujniejsza. Ja tak wysokich nie widziałam, ale tak podają szkółkarze.
Zgodze sie z Ewa, ze tak duzego Kanzana ciezko spotkac...Moi sasiedzi maja to drzewo, rosnie u nich juz jakies 20 lat, kiedys nawet pokazywalam go na Ogrodowisku. Teraz, nie potrafie dokladnie powiedziec czegokolwiek na temat jego wielkosci, ale 12 metrow napewno nie ma. Jak chcesz, to przy okazji go sfotografuje i pokaze u siebie
Pień robi się gruby a korona rośnie a wiele zależy od jakości szczepienia (spotyka się późniejsze rozszczepienia i wtedy bęc) oraz, jak piszą moje przedmówczynie, od gleby.
Dziś skuszona przez Iwonkę Inkę nabyłam dwa ciemierniki , biało-zielonego i bordowego . Na razie zadołuję je w doniczkach mniej więcej w miejscu docelowym a wsadzę jak się upewnię co do miejscówki.
Zdjęcie cyknięte na szybko, tuz po zakupie w LM .
dziewczyny a wiecie moze czy w LM maja juz magnolie? te ktora chce producent glownie wypchnal wlasnie w markety. poluje na Sweet Merlot a jak nie dostane to kupie Woodsman ew. Sunsation. Z Gienia jeszcze poczekam ale taka March Till Frost tez bym przygarneła