Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 10:33, 01 mar 2020

TAR napisał(a)
Nie wiem czy Cie to pocieszy, w poprzednim ogrodzie mialam dom z pietrem i balkon, 4 m od ogrodzenie i dom sasiadow tez 4 m. sasiad mial drzewa owocowe, latem nic nie widzialam z poziomu balkonu co u niego sie dzieje w ogrodzie. Nie, zebym byla zainteresowana i specjalnie zagladala. ale czasem jednak na balkon wyszlam chocby posprzatac i na serio nic nie bylo widac. A zima i tak rolety zaslanialan na noc. W dzien firanki byly, takie zeby slonko wpuszczaly ale na tyle geste ze nie widac bylo wnetrza.

Dzięki Tarciu .

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To bardzo dobry punkt wyjścia.

Zastosowałam u siebie i znakomicie się sprawdza.

Ze swojego tarasu w sezonie nie widzę balkonu sąsiada na piętrze. Poza sezonem delikatnie prześwituje, bo klon ginnala jest bez liści. Innych domów też już nie widzę z prywatnej części ogrodu.

Mam nadzieję Haniu, że uda mi się nasadzeniami uzyskać taki efekt .
mrokasia 10:37, 01 mar 2020

Magleska napisał(a)
pewnie ,że fajnie ,że bliźniaki
bardzo dobre masz podejście

Miłego wieczorku

Gosiek33 napisał(a)

O w punkt! Bardzo podoba mi się twój ogląd sytuacji

w temacie oglądu - Pan Hilary w nieco innej wersjii

Boskie!

sarenka napisał(a)
To dodam jeszcze, że jak wyglądam przez jedno okno w kuchni - widzę sąsiadów i to jeszcze na sąsiedniej ulicy, jak przez drugie okno widzę jeszcze większą ilość domów. Nie lubię tego bardzo. Nie lubię latem wychodzić na podwórko bo jednak świadomość bycia widoczna z dwóch stron nie jest zachęcająca do spędzania tam czasu. Szkoda,że tuje tak późno posadziłam z jednej strony bo jednak prywatności jest zero

Trzeba się obsadzić! Trzymam kciuki za Twoje działania .
mrokasia 10:43, 01 mar 2020

Powiesiliśmy wczoraj matę wiklinową za karaganą. Od razu lepiej .
Było:

Jest:
Helen 10:44, 01 mar 2020

Kasia, od razu super efekt. Macie bardzo przemyślane działania ogrodowo-architektoniczne.
Gosiek33 11:42, 01 mar 2020

Zdecydowanie lepiej
mrokasia 15:05, 01 mar 2020

Helen napisał(a)
Kasia, od razu super efekt. Macie bardzo przemyślane działania ogrodowo-architektoniczne.

Gosiek33 napisał(a)
Zdecydowanie lepiej

Dzięki dziewczyny . Nie jest to może najlepsze i najpiękniejsze rozwiązanie ale szybkie i tanie .
mrokasia 18:13, 01 mar 2020

Dziś trafiła się piękna niedziela, słońce i ciepło więc ruszyliśmy do ogrodu. Wycięłam miskanty, stipy, hakonki, trochę rozchodników i kilka perowskii. Ciachnęłam też moje dwie gaury - są żywe, może już przymrozki ich nie załatwią. Wycięłam też werbeny - wszystkie mają zielone listki przy ziemi. Reszta w przyszły weekend o ile nie będzie padać.
A wiosna już puka, żeby nie powiedzieć kopie, do drzwi .

A jak Wasza niedziela?
antracyt 18:19, 01 mar 2020

Jakie milusie kotki Niedziela u mnie podobna do Twojej, słoneczna i pracowita. A teraz mam mega burzę z wichurą i gradem...
Johanka77 18:23, 01 mar 2020

Ale wiosna! Pięknie!

A co do sąsiedztwa to ja CI po prostu życzę:
1. fajnej sąsiadki
2. takiej co to się zachwyci Twoim ogrodem i złapie bakcyla
3. żeby zawsze pożyczyła cukier albo mąkę

Z matą wiklinową petarda - zawsze możesz taką na sąsiadów użyć
galgAsia 18:23, 01 mar 2020

Kasiulku, zakończyłam cięcie definitywnie U mnie wiosna wsadziła bucik między drzwi i już się nie da wyprosić

Zuza - no przyszła ode mnie...