Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 20:22, 09 mar 2020

Haniu bardzo dziękuję za Twoje spostrzeżenia i zdjęcia - zostaw je, proszę, chętnie będę sobie do nich wracać, mimo że dużo na nich żółtego . Rozdzielenia dereni Limkami przemawia też do mnie tym bardziej, że pozwoli to na spięcie tej rabaty w całość.

Tarcia - Dzięki kochana .
mrokasia 20:27, 09 mar 2020

Pomęczę Was jeszcze dereniami na tej rabacie. Czy Aurea wyglądałaby lepiej zestawiona z Elegantissimą?
Gruszka_na_w... 20:29, 09 mar 2020

Tarcia, nie ma pokroju typowego dla Cascade. Kupowałam ją jako Watanabe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 21:21, 09 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tarcia, nie ma pokroju typowego dla Cascade. Kupowałam ją jako Watanabe.

nie do konca je rozrozniam kiedy sa mlode. obie piekne. poznaje tylko po kwitnieniu watanabe kwitnie pozniej i powtarza we wrzesniu kiedy liscie zacyznaja czerwieniec.

dzis zauwazylam, ze moja przesadzana 4-krotnie St. Keverne wypuscila mlode listki, Watanabe jedna mam na kijku musze zerknac czy tez zywa. od zakupu to jej 4 miejscowka, wrocila w pierwotnie posadzone miejsce. jestem troche nienormalna chyba, latam jak wariat z tymi roslinami
Johanka77 09:32, 10 mar 2020

Ja tu tylko czytam, no na dereniach, ani na przeplatankach się nie znam

Stąd też mi najbardziej podobała się ostatnia wersja Mrokasi, zanim Asia narysowała, o co jej chodzi
Choć jak mówię, nie znam się i pewnie Asia ma rację.

PS
Mi się żółte u Hanki podoba bardzo! Takie limonkowe! Cmok :*
mrokasia 21:32, 10 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
Ja tu tylko czytam, no na dereniach, ani na przeplatankach się nie znam

Stąd też mi najbardziej podobała się ostatnia wersja Mrokasi, zanim Asia narysowała, o co jej chodzi
Choć jak mówię, nie znam się i pewnie Asia ma rację.

PS
Mi się żółte u Hanki podoba bardzo! Takie limonkowe! Cmok :*

Powiem Ci Asia w sekrecie, że mnie też się moja wersja podoba. Ale dziś pojawiła się nowa koncepcja - trzech dereni Aurea .Myślę .

A póki co to kupiłam dziś drzewo do warzywnika - wiśnię Kanzan. Jutro przyjeżdża .
jolanka 21:49, 10 mar 2020

Gdzie kupowałas wisienkę?
mrokasia 21:55, 10 mar 2020

jolanka napisał(a)
Gdzie kupowałas wisienkę?

W Duchnicach .
Johanka77 22:18, 10 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Powiem Ci Asia w sekrecie, że mnie też się moja wersja podoba. Ale dziś pojawiła się nowa koncepcja - trzech dereni Aurea .Myślę .

A póki co to kupiłam dziś drzewo do warzywnika - wiśnię Kanzan. Jutro przyjeżdża .

April 04:24, 11 mar 2020

Kanzana gratuluję. Będzie pięknie, spore drzewo. Ciekawe jak szczepiona. Widziałam 50-cio letnią przy pewnej szkółce, to był dość szeroki gigant.
Nie znam się na dereniach ale raczej bym nie mieszała odmian bo kolory się gryzą.