Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Kasya 21:05, 16 mar 2020

TAR napisał(a)

a u mnie z 3 magnolek tylko Susan jest grzybołapna. Pozostałe Stellata i Butterflies sa czysciutkie. Rok w rok. U innych dziewczyn tez Susan taka kaprysna krolewna z drewna. Fakt, kwitnie jak ta lalka ale po kwitnieniu jest brzydka i zagrzybiona. Po co wiec sobie robic potencjalny klopot jak sa inne magnolki, ktore nie sa tak podatne? Opryskow nie lubie, nie mam na nie czasu i zazwyczaj nie wstrzelam sie w termin

Po wyleczeniu w poprzednim sezonie była juz w kolejnym bez problemu
deszczowymaj 21:10, 16 mar 2020

Dżizas jakie wielkie drzewisko kupiłaś piękne
i ogródeczek elegancki już na przyjście wiosny..nonono
inka74 21:15, 16 mar 2020

Bardzo ładna sztuka z tego drzewka. Dobrze, że udało ci się je zakupić. U mnie nadal zimno. W ogrodzie pracować się nie da (
galgAsia 21:20, 16 mar 2020

Pięknie, pięknie
Jestem usatysfakcjonowana
Zazdroszczę Ci ogrodowego dnia, ja zażyłam słonka w trakcie drogi do domu
Gruszka_na_w... 21:49, 16 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Cieszę się, że pogoda dopisuje, choć w niektórych miejscach ziemię musieliśmy wzruszać siekierą .

U mnie na rabatach już sucho. Słońce plus silny wiatr błyskawicznie wysuszyły glebę.

Piękny okaz wiśni upolowałaś, a tego gospodarstwa ogrodniczego w sąsiedztwie szczerze zazdroszczę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 22:06, 16 mar 2020

Helen napisał(a)
I dobrych dusz też zazdroszczę.

deszczowymaj napisał(a)
Dżizas jakie wielkie drzewisko kupiłaś piękne
i ogródeczek elegancki już na przyjście wiosny..nonono

Cieszę się, że Ci się podoba .

inka74 napisał(a)
Bardzo ładna sztuka z tego drzewka. Dobrze, że udało ci się je zakupić. U mnie nadal zimno. W ogrodzie pracować się nie da (

Ucieszyłam się bardzo, gdy pani że szkółki zadzwoniła, że przyszły .
Naprawdę zimno u Ciebie? U mnie pięknie dziś świeciło słońce tylko wiatr trochę wiał.

mrokasia 22:16, 16 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Pięknie, pięknie
Jestem usatysfakcjonowana
Zazdroszczę Ci ogrodowego dnia, ja zażyłam słonka w trakcie drogi do domu

Cieszę się .
Żałuję, że udało mi się wyjść do ogrodu dopiero koło 15-tej. Ale razem z eMem uwijaliśmy się jak mróweczki . Może jutro będzie lepiej.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie na rabatach już sucho. Słońce plus silny wiatr błyskawicznie wysuszyły glebę.

Piękny okaz wiśni upolowałaś, a tego gospodarstwa ogrodniczego w sąsiedztwie szczerze zazdroszczę.

Powiem Ci Haniu, że dla mnie to nowość - zamarznięta, mokra ziemia . Na moich piaskach się to nie zdarzało a na nowej części po nawiezienie gliniastej ziemi tak właśnie jest.
Gospodarstwa nie zazdrość, drogo i tylko wiosenne kwiatki mają. Sprzedaż kończą pelargoniami.
kwartet 23:12, 16 mar 2020

Dziewczyny siostra( Michałowice) mi zameldowała że już się pojawiły gąsienice ćmy bukszpanowej pryskać trzeba.
Kanzan słuszny , cisowe ekraniki super będą wyglądać z świdośliwami.
Ja mróweczkowałam od rana i jeszcze miałam doping nadwornego pana wędkarza.
tulucy 08:13, 17 mar 2020

ja mam tak dość wszelkich chińskich cudów, że chyba te buksy wywalę...
UrsaMaior 09:21, 17 mar 2020

Ja to samo. Trzymam jeszcze te, które w miarę wyglądają, ale kolejny właśnie wyleciał.